Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Úzkostná porucha je jako jakákoliv jiná…když má někdo citlivý žlučník, tak si také musí dávat pozor. Má svoje slabé místo. I Ty i já ho máme, má ho každý. Když budeš pečovat o to slabé místo, tak propady nebudou. Ale neznamená to, že nebude někdy znovu vzplanutí…jako je žlučníkový záchvat. Neznamená to, ale že se máš na sílu předělat, přenastavit…nejsme děti, nezměníme, co nás formovalo, co jsme zažili, jak jsme to zpracovali ![]()
@vodolejka ja si myslim to same co ty…ze proste jsou veci, ktere zmenit muzu, ale ta uzkost je nemoc…a presne kdyz premyslim nad tim, co jsem udelala spatne a co mam zmenit, tak se tim akorat deptam…a ten strach ze spanku je prpste z toho, ze jsem pul roku poradne nespala…vymyslela jsem si vsechny mozmy nemooci, ze se zblaznim atd…ale verim, ze jak zaberou leky a zacnu postupne spat tak zacnu i verit, ze to bylo jen psychicke a spat zacnu…teda doufam, ze to takhle je…neumim tu uzkost v noci ovladnout kdyz proste prijde…ty myslenky jedou a nejde to zastavit…a podle me je psychoterapie spis k tomu smirit se s tim, ze jsem se dostala az sem a pracovat na tom, aby se to neopakovalo…ale tuuzkost proste nevymaze jelikoz je to proste chemie jak rikala dr ![]()
A udělej si radost
Já jsem si udělala tímto https://www.google.com/search?… a taky tímto #naramekproikem ![]()
@Lana25 jaktoze nezbavi? vzdyt si rikala, ze si taky nespala…a ted spis…mas strach ze spani? ja to mam asi trisku jine nez ty…nikdy jsem se nicim extra nezabyvala…ale co ma syna tak proste jsem se zacala bat…mas zodpovednost…chxes to dite chranit a musis se o nej postarat a kdyz nespis, tak to proste nejde…a ty leky by tu uzkost meli zalecit myslim ty fyzicky projevy…a az mi bude dobre a nbudu mit v noci zachvaty paniky…tak proste nad tim co premyslim ted premyslet nebudu…nerikam ze ad vyleci osobnost…ale je to o tom jaky zivot zijes…ja byla ve stresu silenym…ale ted proste mam klodnejsi praci malej uz tolik nemarodi…jen se bojim o sebe a snazim se smirit s tim co se to stalo…i kdyz to nechapu…a rikam si, ze to je jen docasne…musi byt..pkud nemas poruchu osobnosti, coz nemam…ja vimkde mam problem vse moc resim a na tom sd budu snazit pracovat…vic s tim nezmuzu ![]()
Jj, úzkost je chemie, dr má pravdu
to okolo pak je, že si ji nesmíš příště vypěstovat, jaksi pohnojit půdičku ![]()
Jo a kdyz jsem se ptala dr na prvnim sezeni co mam udelat proto, abych byla v pohode…zda se mam snazit zmenit atd..usmala se a rekla…nemusite delat nic…staci jen abysme nasli spravne leky…pokud jo muzete byt za pul roku v poradku
@vodolejka jj asi tak no..jinak dnes radost i mam je mi 30 dostala jsem uz kyticku
cokolady..
…me trapi ita budiucnost…jak si to nevypestovat zase..rikam si vis, aby se mi pak nestalo nekdy ze nebudz moct usnout a bude to zpet
jelikoz proste to se obcas stava, ze nemuzes usnout…no uvidime… snazim se tyhle mysleky zahanet…a verit, ze se to nestane
@vodolejka a mas teda ted propady nebo vubec? lana pise, ze jsou porad…takze?
@Anonymní píše:
@vodolejka jj asi tak no..jinak dnes radost i mam je mi 30 dostala jsem uz kytickucokolady..
…me trapi ita budiucnost…jak si to nevypestovat zase..rikam si vis, aby se mi pak nestalo nekdy ze nebudz moct usnout a bude to zpet
![]()
jelikoz proste to se obcas stava, ze nemuzes usnout…no uvidime… snazim se tyhle mysleky zahanet…a verit, ze se to nestane
Jeee, tak to přeji vše nejlepší k narozeninám!!!
A hlavně hodně zdraví a tvrdý spánek
Chápu Tvoje obavy, jakmile se porouchá spaní, je zle.
@vodolejka dekuji…ano je…protoze proste nemuzes fungovat…a jako je jasny, ze za to muzou uskostny myslenky, ale ty myslenky mam prptpze mam tu poruchu…driv by me ani nenapadlo resit neco takoveho
…ja proste musim verit, ze to jde vylecit leky…jinou moznost nemam…a vazne kdyz rano vstavam do prace nemam vecer naladu uklizet po baraku nebo si cist..poslouchat neco atd… ![]()
@vodolejka jeste mam na tebe otazku…ty si psala, ze se nebojis, ze ti nepujde spat bez leku…to znamena, ze uz ses zalecena…ale mela si tuhle obavu na zacatku?
Jo jinak k te jednostranne zatezi…mela jsem to tak…proste…nemela jsem volno…porad jsem litala kolem nemocneho ditete…bylo to k zblazneni…a urcite nehodlam cely zivot trpet kvuli strachu o dite ![]()
@Anonymní píše:
@Lana25 jaktoze nezbavi? vzdyt si rikala, ze si taky nespala…a ted spis…mas strach ze spani? ja to mam asi trisku jine nez ty…nikdy jsem se nicim extra nezabyvala…ale co ma syna tak proste jsem se zacala bat…mas zodpovednost…chxes to dite chranit a musis se o nej postarat a kdyz nespis, tak to proste nejde…a ty leky by tu uzkost meli zalecit myslim ty fyzicky projevy…a az mi bude dobre a nbudu mit v noci zachvaty paniky…tak proste nad tim co premyslim ted premyslet nebudu…nerikam ze ad vyleci osobnost…ale je to o tom jaky zivot zijes…ja byla ve stresu silenym…ale ted proste mam klodnejsi praci malej uz tolik nemarodi…jen se bojim o sebe a snazim se smirit s tim co se to stalo…i kdyz to nechapu…a rikam si, ze to je jen docasne…musi byt..pkud nemas poruchu osobnosti, coz nemam…ja vimkde mam problem vse moc resim a na tom sd budu snazit pracovat…vic s tim nezmuzu
Ale ja se nebala ze neusnu, ja se bala ze jsem magor
spala jsem trhane, par minut. verdikt mudr je ze toho jde zbavit lekama, ale nesmi se pak zase neco zes.rat aby to nepropuklo znova. A i kdyz mam furt uzkost tak jsem pry zalecena. Nechala by to tak, kdyz jsem ji popsala co se mnou udelalo navyseni
a pak snizeni
a at pokracuju v terapii, ze se to jeste zlepsi a at beru rano magnosolf, ze uzkost odcerpava z tela horcik. a ze uvidim, co se mnou udela prace, zemimoc drzi palce a pak se uvidi.
@Anonymní píše:
@vodolejka a mas teda ted propady nebo vubec? lana pise, ze jsou porad…takze?
ja jsem asi extra případ
dle mudry jsou na tom skvěle
![]()
@Lana25 je to tezky boj, ja vim…jinak ja jak jsem prestala spat, tak jsem vedela, ze z nervu, ale myslela jsem, ze to zmizi…a nezmizelo…a pak jsem se zacala bat…a stejne jako ty i toho, ze jsem magor a jak na to budou koukat lidi, ze prijdu o praci…ucitelka s psych. poruchou je proste dost blby…
…a ty ses zalecena jo? a ceho se teda bojis ted?