Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
A nerozhodil Tě třeba manžel tím příchodem v 1:00 hod. z hospody?
@vodolejka mam ms ale ne ted
ne to neeee…spis asi to, ze jsem premyslela o snizeni tech ap si myslim…zitra mam narozeniny a v sobotu oslavu…furt jsem premyslea jestli si dam treba vino skenku a vynecham ap…tak ted mam jasno…ni mevynecham a budu se modit, ze uz zase budu spat normalne bez tech uklidnovaku ![]()
@Anonymní píše:
@vodolejka mam ms ale ne ted![]()
ne to neeee…spis asi to, ze jsem premyslela o snizeni tech ap si myslim…zitra mam narozeniny a v sobotu oslavu…furt jsem premyslea jestli si dam treba vino skenku a vynecham ap…tak ted mam jasno…ni mevynecham a budu se modit, ze uz zase budu spat normalne bez tech uklidnovaku
Ale vynechání není snížení. To je to nejhorší, co můžeš udělat.
@vodolejka jojo ja to chtela o pulku snizit do soboty, ale asi jsem si tim vytvorila uzkosrt:nevim:…nic jinyho me totiz nenapada…no ted mam spis hruzu z noci opet…je to hnusny jit spat se strachem…
no kazdopadne je jasny, ze v pohode nejswm…ja totiz myslela i ted mam furt takove obavy, ze mam nake mechanicke poskkozeni mozku aa proto neapim. z nespavosti mam uzkkosti..ale je to pekna hovadina..spis je to tak, ze hromada stresu vyvolala nespavost a ted sw strsuji tim…to je hnus
…a stve ms to..ze uz mi bylo fajn a ja si v hlave furt vymyslim naky hovadiny ![]()
Vis co mi prijde, ze cim chytrejsi clovek, tim to ma v zivote tezsi…porad nad vsim premyslime… ![]()
@Anonymní píše:
Vis co mi prijde, ze cim chytrejsi clovek, tim to ma v zivote tezsi…porad nad vsim premyslime…
jj, je to tak
mi to říkal doktor, že vysokoškoláci jsou nejhorší ![]()
My dnes měli prima večer
stěhovali jsme do osobáku a vezli na internetový obchod zpět nový sporák…já tu sešitou pusu, sporák těžkej, auto malý a v obchodě do vázlo…navrch měl syn 4 domácí písemné úkoly ![]()
@vodolejka vid,ja si myslim
…porad vse v hlave resime a vidime vse dopredu..to jste meli vesely vecer…ja v noci spala diky bohu, ale furt jsem se budila…no a jsem takova nervozni…snad to prejde..citim takovej vnitrni neklid z te minule noci…
je tohle normalni? uz se tesim az tenhle hnus skonci, teda jestli vubec
…kdy jsi prestala mit ty propady? od toho 12teho tydne?
Nerada to říkám jo, ale propady budou furt
taky jsem myslela, že mě ad spasí a vono ne. Pak mi psycholožka napálila hnusnou pravdu, že to chce se sebou něco dělat, odnaučit se,,co když" a katastrofický scénáře, v tvým případě, že nebudeš spát a může to trvat i roky, pokud si to člověk pěstoval léta
Pozitivní zpráva
Jedu k doktroce a tohle mám pro ni jako první dotaz, jak moc můžou ty pilule ovlivnit úzkost. psycholožka říkala, že to je na celej život. Že za ta léta nezná nikoho kdo by se toho úplně zbavil. Jen pilulema hlavně.
![]()
@Lana25 ja ti nevim…vsude pisi, ze to je porucha zpusobena nedostatkem serotoninu…takze kdyz nemuzu usnout zpusti se uzkost…az budu vylecena, tak ta uzkost nevznikne…jen bych si proste mela rict, ze nemuzu usnout…ja se toho strachu neumim zbavit sama…neumim se uklidnit v noci…kdyby jo, tak neberu ty leky…takze proste ty ad musi neco umet…vcera mi dr rekla po telefonu..ze cukrovkari berou leky cely zivot, ale ja, ze to na cely zivot urcite nemam…takze nevim no…prece kdyz maji lidi agarofobii a berou leky..postipne taky zacnou chodit do kramu…takhle by to melo byt i s tim spanim…prijde mi blbost, ze propady budou furt…proste nikdy jsem se nebala, ze neusnu…az kdyz jsem z nervu nemohla spat, tak jsem si sppustila blok, ze mam nakou nemoc ats atd…ted uz vim, ze nemam, jelikoz ty leky zabiraji…ale ne proste uplne, kdyz se mi to zase stalo…proste vim, ze tohle nedam sama nakou vuli…a ano uzkostnejsi jsem je to v povaze…ale abych z toho nespala to je divny…zazila jsem hnusny veci, umrel mi tata pri autonehode…bylo to peklo…a proste si uvedomuji co prinasi smrt…smrti se nebojim, ale bojim se zblazneni se…psych. porucha je snad horsu nez vse ostatni
…prijde mi to jako takovy selhani
@Anonymní píše:
@Lana25 ja ti nevim…vsude pisi, ze to je porucha zpusobena nedostatkem serotoninu…takze kdyz nemuzu usnout zpusti se uzkost…az budu vylecena, tak ta uzkost nevznikne…jen bych si proste mela rict, ze nemuzu usnout…ja se toho strachu neumim zbavit sama…neumim se uklidnit v noci…kdyby jo, tak neberu ty leky…takze proste ty ad musi neco umet…vcera mi dr rekla po telefonu..ze cukrovkari berou leky cely zivot, ale ja, ze to na cely zivot urcite nemam…takze nevim no…prece kdyz maji lidi agarofobii a berou leky..postipne taky zacnou chodit do kramu…takhle by to melo byt i s tim spanim…prijde mi blbost, ze propady budou furt…proste nikdy jsem se nebala, ze neusnu…az kdyz jsem z nervu nemohla spat, tak jsem si sppustila blok, ze mam nakou nemoc ats atd…ted uz vim, ze nemam, jelikoz ty leky zabiraji…ale ne proste uplne, kdyz se mi to zase stalo…proste vim, ze tohle nedam sama nakou vuli.. ano uzkostnejsi jsem je to v povaze…ale abych z toho nespala to je divny…zazila jsem hnusny veci, umrel mi tata pri autonehode…bylo to peklo…a proste si uvedomuji co prinasi smrt…smrti se nebojim, ale bojim se zblazneni se…psych. porucha je snad horsu nez vse ostatni…prijde mi to jako takovy selhani
ale to jsou všechny ty úzkostný myšlenky, zbavíš se jedný a přijde další. Jà beru skoro rok, ale stejně úzkost mám. A nevěřím, že to je špatnyma práškama. U mě to chce fakt terapii no. Logicky ad te strachu nezbavi.
@Anonymní píše:
@vodolejka vid,ja si myslim…porad vse v hlave resime a vidime vse dopredu..to jste meli vesely vecer…ja v noci spala diky bohu, ale furt jsem se budila…no a jsem takova nervozni…snad to prejde..citim takovej vnitrni neklid z te minule noci…
je tohle normalni? uz se tesim az tenhle hnus skonci, teda jestli vubec
…kdy jsi prestala mit ty propady? od toho 12teho tydne?
Jedeš v úzkosti, vše co popisuješ a na co se teď ptáš je obraz úzkosti…jestli můžeš, tak si během dne dej meduňkový čaj ![]()
@Anonymní píše:
@Lana25 ja ti nevim…vsude pisi, ze to je porucha zpusobena nedostatkem serotoninu…takze kdyz nemuzu usnout zpusti se uzkost…az budu vylecena, tak ta uzkost nevznikne…jen bych si proste mela rict, ze nemuzu usnout…ja se toho strachu neumim zbavit sama…neumim se uklidnit v noci…kdyby jo, tak neberu ty leky…takze proste ty ad musi neco umet…vcera mi dr rekla po telefonu..ze cukrovkari berou leky cely zivot, ale ja, ze to na cely zivot urcite nemam…takze nevim no…prece kdyz maji lidi agarofobii a berou leky..postipne taky zacnou chodit do kramu…takhle by to melo byt i s tim spanim…prijde mi blbost, ze propady budou furt…proste nikdy jsem se nebala, ze neusnu…az kdyz jsem z nervu nemohla spat, tak jsem si sppustila blok, ze mam nakou nemoc ats atd…ted uz vim, ze nemam, jelikoz ty leky zabiraji…ale ne proste uplne, kdyz se mi to zase stalo…proste vim, ze tohle nedam sama nakou vuli…a ano uzkostnejsi jsem je to v povaze…ale abych z toho nespala to je divny…zazila jsem hnusny veci, umrel mi tata pri autonehode…bylo to peklo…a proste si uvedomuji co prinasi smrt…smrti se nebojim, ale bojim se zblazneni se…psych. porucha je snad horsu nez vse ostatni…prijde mi to jako takovy selhani
Mně psycholožka řekla, že jakmile zaberou AD, tak pak už s tím lze pracovat. A že není prioritou se měnit a zakazovat si věci, které jsem nějakým způsobem dělala a prožívala, protože to jsem „Já“ a když to budu měnit, tak je to pro mne další zdroj úzkosti. Takže důležité je prostě zaléčit akutní úzkost a pak žít normální život s tím, že si člověk musí dát pozor na přepracování nebo jinou jednostrannou zátěž. Pokud tobě konkrétně poruchu způsobila nemoc syna, těžko na tom cokoliv změníš, prostě to je fakt, miluješ ho a hodně to prožíváš. Iracionální je strach z nespaní (dobře ho znám), ten opravdu nemá cenu pitvat, musíš prostě medikovat, dokud se neupraví spánkový rytmus a nespraví struktura spánku a pak to bude dobré. Neboj se ![]()