ADHD nebo nevychovanost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3HE
22413
2.1.18 00:54
@Anonymní píše:
@3HE třeba dneska byl u nás klid. Starší byl s babičkou na novoročním pochodu. Chlap na stavbě, tak jsme byli 1+1 a byl naprosto milionový.
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
5.1.18 20:00

Ahoj mam na Vás dotaz. Svěřili jste se stim rodině-rodičům sestře nebo bratrovi jaké máte starosti ze svým dítkem?
Jaká byla reakce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.18 20:21

@LenkaZi moje máma s námi prakticky žije. Vidíme se denně, často hlídá, takže ví, čeho je syn schopný. Dokud nehlídala, tak nechápala, proč je jen od syna denně několik sad oblečení, teď jí ho často předávám ráno s taškou oblečení a odpoledne si ho beru s taškou špinavého oblečení s tím, že má všude po topení miláčkovy svršky :lol: takže musím projít její dům a vše si posbírat, abych to prohnala pračkou a sušičkou.
Plus jí teda vymlátil za posleního půl roku asi 5 skleniček, nějaké talíře a hrnky, že už dala požadavek na doplnění :lol:
Ale jsem šťastná, že ji mám. Ona s ním hodně dře. Jestli má nějaké připomínky, což mi je jasné, že určitě má, tak mi je většinou moc nesděluje a jsem jí za to vděčná.
Tchýně nic neví. Když vidí, co dělá, tak má připomínky, že jí by to udělal jednou, že by ho zmlátila a už si to nedovolil a tak podobně. Navíc si jí zásadně nestěžuju, protože ona to hodně otáčí proti nám. Za všechno si můžeme my svým přístupem. Jednou je to kvůli tomu, že ho málo bijeme, pak že ho moc bijeme a tak podobně…
Já sourozence nemám, ale švagrová to tak nějak tuší. I když to nechápe, protože sama má hodnou holčičku, takže hledá výchovnou chybu.

• Citovat
  • Upravit
724
5.1.18 20:31
@Anonymní píše:
@LenkaZi moje máma s námi prakticky žije. Vidíme se denně, často hlídá, takže ví, čeho je syn schopný. Dokud nehlídala, tak nechápala, proč je jen od syna denně několik sad oblečení, teď jí ho často předávám ráno s taškou oblečení a odpoledne si ho beru s taškou špinavého oblečení s tím, že má všude po topení miláčkovy svršky :lol: takže musím projít její dům a vše si posbírat, abych to prohnala pračkou a sušičkou.
Plus jí teda vymlátil za posleního půl roku asi 5 skleniček, nějaké talíře a hrnky, že už dala požadavek na doplnění :lol:
Ale jsem šťastná, že ji mám. Ona s ním hodně dře. Jestli má nějaké připomínky, což mi je jasné, že určitě má, tak mi je většinou moc nesděluje a jsem jí za to vděčná.
Tchýně nic neví. Když vidí, co dělá, tak má připomínky, že jí by to udělal jednou, že by ho zmlátila a už si to nedovolil a tak podobně. Navíc si jí zásadně nestěžuju, protože ona to hodně otáčí proti nám. Za všechno si můžeme my svým přístupem. Jednou je to kvůli tomu, že ho málo bijeme, pak že ho moc bijeme a tak podobně…
Já sourozence nemám, ale švagrová to tak nějak tuší. I když to nechápe, protože sama má hodnou holčičku, takže hledá výchovnou chybu.

Hm tak kluk vyrůstal rok semnou u babičky a dědy. chodil tam dost často, ale rodiče to prostě nechápou. Furt že jsem byla tak ytaková. jenže mně mlátili hlava nehlava. A když něco povim ty jsi to dělal taky. tak jim na to odpovim tak že ho mam stejně zmlátit jako Vy mně.? na to mi nic neodpoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
6.1.18 21:17
@LenkaZi píše:
Ahoj mam na Vás dotaz. Svěřili jste se stim rodině-rodičům sestře nebo bratrovi jaké máte starosti ze svým dítkem?
Jaká byla reakce?

moje mamka mi to nejdřív nechtěla věřit, jak se syn chová, myslela si, že přeháním, dlouho se před ní přetvařoval (a o to větší výbuchy pak měl doma).. teď hlídá častěji a už to vidí.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
6.1.18 22:24

Maminky, máte tady někdo tříleté dítě, které má určité rituály až obscese? Ráda bych se s někým o tomhle pobavila, co je dle jiných názorů normální, zda se tak projevují i jiné děti…děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
8.1.18 15:23
@Tamtama píše:
moje mamka mi to nejdřív nechtěla věřit, jak se syn chová, myslela si, že přeháním, dlouho se před ní přetvařoval (a o to větší výbuchy pak měl doma).. teď hlídá častěji a už to vidí.. :lol:

Naši nechápou nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.18 23:20

Ahoj, ráda bych se zeptala, jak se projevovalo ADHD u Vašich dětí ve věku 3 let? Mám téměř 3 letou dceru, už od miminka se hodně vzteká, je hodně hlasitá, dříve hodně křičela, teď se nám to konečně trochu lepší, nevzteká se už tolik (dříve denodenně záchvaty vzteku, válení po podlaze, teď už naštěstí ne) ale co mě trápí je její občas až přílišná aktivita.

Když má dítě ADHD je neustále „zrychlené“ nebo má i dny, kdy dokáže být klidné, poslušné? Dcera je občas moc hodná, na procházce ani v obchodě neutíka, jde u mě, poslouchá a jiný den se chová jak šílenec, utíká, neposlouchá, pohrození nezabírá, dělá si co chce, jediné co pomůže je plácnout přes zadek, pak teprve poslechne a zklidní se. Doma si třeba v klidu hrajeme, vše v klidu a z ničeho nic zahodí hračky a začne běhat jak šílenec po bytě sem tam až je celá zpocená, leze na gauč z gauče, skáče, chvíli se nezastaví, jak natažená na klíček.

Když k nám přijede návštěva, tak se často chová jako zvíře, křičí, lítá jak splašená, absolutně neposlechne, prostě jak když jí najednou přeskočí a nezabere na ní absolutně nic opět jen plácnutí přes zadek. Co myslíte jde u dcery o ADHD? U některých aktivit vydrží v klidu klidně 30 a více minut a jindy nevydrží absolutně u ničeho…

Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.18 20:57
@Anonymní píše:
Ahoj, ráda bych se zeptala, jak se projevovalo ADHD u Vašich dětí ve věku 3 let? Mám téměř 3 letou dceru, už od miminka se hodně vzteká, je hodně hlasitá, dříve hodně křičela, teď se nám to konečně trochu lepší, nevzteká se už tolik (dříve denodenně záchvaty vzteku, válení po podlaze, teď už naštěstí ne) ale co mě trápí je její občas až přílišná aktivita.

Když má dítě ADHD je neustále „zrychlené“ nebo má i dny, kdy dokáže být klidné, poslušné? Dcera je občas moc hodná, na procházce ani v obchodě neutíka, jde u mě, poslouchá a jiný den se chová jak šílenec, utíká, neposlouchá, pohrození nezabírá, dělá si co chce, jediné co pomůže je plácnout přes zadek, pak teprve poslechne a zklidní se. Doma si třeba v klidu hrajeme, vše v klidu a z ničeho nic zahodí hračky a začne běhat jak šílenec po bytě sem tam až je celá zpocená, leze na gauč z gauče, skáče, chvíli se nezastaví, jak natažená na klíček.

Když k nám přijede návštěva, tak se často chová jako zvíře, křičí, lítá jak splašená, absolutně neposlechne, prostě jak když jí najednou přeskočí a nezabere na ní absolutně nic opět jen plácnutí přes zadek. Co myslíte jde u dcery o ADHD? U některých aktivit vydrží v klidu klidně 30 a více minut a jindy nevydrží absolutně u ničeho…

Děkuji za odpovědi.

Přesně takové dítě mám doma. Plus naprosto nemá pud sebezáchovy. Skočí ze stolu, narazí hlavou do skříně, asi 2 minuty ječí a jde znovu.
S tou výdrží je na tom stejně.
Nejhorší byl přes Vánoce, teď je v pohodě.
Taky nevíme, co to je.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.18 23:09

Ahoj, děkuji za zprávu, je fajn slyšet, že v tom nejsme sami. Fakt nevím čím to je, ve výchově jsme důslední, dost se jí věnujeme, je hodná a pak prostě, jak když se jí něco přecvakne v hlavičce a chová se jak zvířátko, opravdu jak natažená na klíček. Právě proto jsem se chtěla zeptat holek co mají dětičky s ADHD, jestli se také takhle jejich děti projevovali, že měli dny kdy byli klidné a pak cvak pomalu nezvladatelné.

• Citovat
  • Upravit
724
15.1.18 20:24
@Anonymní píše:
Ahoj, děkuji za zprávu, je fajn slyšet, že v tom nejsme sami. Fakt nevím čím to je, ve výchově jsme důslední, dost se jí věnujeme, je hodná a pak prostě, jak když se jí něco přecvakne v hlavičce a chová se jak zvířátko, opravdu jak natažená na klíček. Právě proto jsem se chtěla zeptat holek co mají dětičky s ADHD, jestli se také takhle jejich děti projevovali, že měli dny kdy byli klidné a pak cvak pomalu nezvladatelné.

jo cvak a je šílený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
20.1.18 22:12

Já to právě teď řeším u malého, má 2 roky a 4 měsíce, vím, že je asi ještě maly na nějaké diagnózy, ale narodil se s více vrozenyma vadama, takže je mi jasné, že se může ještě něco pridat… Každopádně mám podezření, je opravdu jak bláznivý. Vydrží pouze u pohádky a i to už se začíná zhoršovat, teď každou pohádku co pustím, řekne ne a musím přepnout další.. A ještě si skládá auta do rady… Ale co se týče ostatních hraček, jedna a hned druhá a lítá z obýváku, do pokoje, tam zakopné, tam narazí do dveri… Pak šup na stůl, na na topeni, na parapet…Jak jdeme ven v kočárku a zastavíme se, na pouhou vterinu kope, zvedá se a hulaka Když se zeptám jak se jmenuje, nebo kolik má roku apod. zacne se vztekat a křičet. Občas se z ničeho nic začne mlátit do hlavy, nebo mlátí hlavou do sedacky.. Jídlo je katastrofa, má obrovský apetit, ale nebude u toho sedet. Je to opravdu jak živé stříbro a kor večer.. Co se týče spánku, hysterický řev, vztek, během chvilky je úplně zpocený… A nic nepomáhá, ani domluva, ani křik, ani plácnutí na zadek… je jak silenej a ne a ne najít nějaký vypínač :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
21.1.18 16:07

@Terýskůj není to třeba tím, že je zimní období a tráví hodně času doma? mohlo by pomoci nechat ho 2× denně vyběhat venku na bezpečném prostranství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
21.1.18 16:36

@3HE Možná by to bylo dobré, no každopádně to zkusím a ještě se snažíme omezit cukr a uvidíme co to udělá… Dneska byl zrovna dopoledne docela v pohodě, ale odpoledne dorazil tata z prace a už je to tu zase, bez jakýchkoliv podnětů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.18 16:54

@Terýskůj tohle máme přesně doma. Nejhorší je večer. To jen lítá, naráží do nábytku, leze po nábytku a je mu to jedno. Nedávno jsme celý den byli venku. Ušli jsme cca 5 km a on večer ještě hodinu lítal sem a tam. Nedal se pořádně zpacifikovat.
Jak jsme sami doma, tak se ještě dá, ale jak se k tomu někdo (kdokoliv) přidá, tak je konec.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML