ADHD nebo nevychovanost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56304
28.11.16 19:25

@Amys on je na sport šikovný, takže ho v tom podporuju. Přes sezonu mívá i zápasy o víkendu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
28.11.16 19:36

@Moise V USA smí psychofarmaka předepisovat i obyč psycholog. Tady v ČR si může maximálně popovídat. Plus řada věcí, která je i tady celkem běžná, jako třeba sezení v PPP, je tam ve většině států placený luxus.

@Ela515 Upřímně vůbec si neumím představit, že by naše děti šly v 5 do školy. A když jsem viděla, jaké jsou požadavky na tu první třídu, což je fakticky většinou učivo první půlroku první třídy u nás, tak se mi celkem orosila zadel. A ještě víc, když jsem si četla reakce ostatních mamin na nějakou, která si dovolila označit to za přehnané. Taky jsem celkem dost dlouho nechápala to US tažení za hraní si venku, než mi došlo, že to není běžné a že opravdu ty děti sedí celou dobu v lavici a makaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.16 09:54
@kotyk píše:
@Moise Naše nejstarší má „jenom“ tu poruchu soustředění a i tak je to očistec. Hlavně s tím sebevědomím. V původní škole byla za tu tichou natvrdlou holčičku, co kazila paní učitelce výsledky. Nejmladší má ADHD jak z učebnice a ve školce je za rozmazlenýho/zanedbanýho spratka.

Muzu se te zeptat, jak to zvladas psychicky? Ja si prave myslim, ze mam ADHD stejne, jako moje mama a muj syn. Vsechno podezrele sedi. A musim rict, ze kazdy den jdu do skolky a klepu se, co zase bude. Snazila jsem se i o taktiku, ze je skvelej kluk, myslet s pozitivnim ocekavanim a vzdy me ty stiznosti srazily na kolena. Uz z toho mam i pochroumany zaludek

• Citovat
  • Upravit
25126
29.11.16 11:13

@Ela515 Muzu se zeptat, jaky detox Vam pomohl? Syn dostal hodne velkou dardu ockovani, nez jsem se o ucincich dozvedela vice :( Zkouseli jsme deimun aktiv od Joalis, ale bez vysledku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
29.11.16 16:05
@Anonymní píše:
Muzu se te zeptat, jak to zvladas psychicky? Ja si prave myslim, ze mam ADHD stejne, jako moje mama a muj syn. Vsechno podezrele sedi. A musim rict, ze kazdy den jdu do skolky a klepu se, co zase bude. Snazila jsem se i o taktiku, ze je skvelej kluk, myslet s pozitivnim ocekavanim a vzdy me ty stiznosti srazily na kolena. Uz z toho mam i pochroumany zaludek

Ze začátku špatně. Z první školky jsme jí stahovali, protože šla bez asistenta a ona ani školka to nedali. Teď šla po stěhování do jiné už s asistencí. Tam to vedení bralo jako brnkačku a mám pocit, že paní učitelka měla přesně opačný pocit. Ale takové to „co se zase stalo“, tím pádem řešit nemusím, protože většinu toho zatrhne asistentka už v zárodku. Jenom prostě trvalo, než pochopili, že ona vážně má problém a nejde o žádnou výchovně zanedbanou chudinku. Má to teda i stinné stránky, jako omezenou docházku jen na dobu s asistencí, nechodí na školkové akce, co jsou mimo školku, delší procházky chodí z mrňatama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
29.11.16 16:13

@Ela515 nečetla jsem celé, jen ten Trump v úvodu mě pobavil.. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
29.11.16 17:14

@Ela515 Obávám se, že ač spekulanti teď dolar zrovna hezky žehlí, realita mimo US je spíš napjaté očekávání, co z toho bude. Ono není moc státu mimo US, kterým Trump slíbil něco pozitivního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
29.11.16 17:15

@Ela515 14% populace má k polovině dost daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
29.11.16 17:52
@Ela515 píše:
Nevím, proč pobavil. Já vím, že v Česku ho média démonizují. Ale můžu tě ujistit, že tady za ním stojí víc než polovina Ameriky a hodně států k němu vzhlíží jako k naději na lepší svět. Česká a Německá média bohužel mlátí kolem sebe, z toho, co občas čtu na Seznamu na novinkách a nedej bože na Atlasu, z toho bych opravdu zvracela. Proto umím pochopit tvoje smýšlení o něm, ale věř, že ta pravda je nahony vzdálená tomu, co váš tisk a tv předvádí.

Jak jsi přišla na to, jaký mám na něj názor a jaká média sleduju? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
29.11.16 18:00

@Ela515 ne, já jsem viděla tvrzení, že Trump řekl, že očkování způsobuje ADHD a autismus. Což pro mě jako tvrzení nemá absolutně žádnou váhu, není to lékař, který by prováděl výzkum a nemá pro tohle tvrzení žádné podklady, protože prostě neexistují. Tohle zatím prostě prokázáno nebylo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
29.11.16 18:26

@Ela515 Ježkovy voči, vždyť on neměl ani 50% účastnících se voličů. To má k 50% všech voličů (tj i těch, co nepřišli), zatraceně daleko. Dokonce na tom byl tak, že kdyby USA nemělo volební systém volitelů, tak by se mohl jít celkem jasně klouzat. A to nemluvím o celkem veliké populaci, která ač plnoletá, se registrovat nemůže. Jeho jediná výhoda bude, že bude mít za zadkem republikánský senát, ale fakticky to pro něj může být spíš nevýhoda. Přeci nejsi v USA tak dlouho, aby tě postihla tamní obecná neschopnost vůbec chápat procenta.

A s Obamacare už teď bere zpátečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
29.11.16 18:28

@Ela515 já se tady nechci pustit do nějaké sálodlouhé debaty o očkování, jen jsem prostě psala, že tohle tvrzení pocházející od Trumpa není nic, z čeho bych si sedla na zadek :nevim: Nic víc. Na očkování mám svůj názor, pohybuju se tak nějak ve středu, je mi jasné, že to může způsobit problémy, na druhou stranu je na straně odpůrců očkování a neočkovačů tolik dezinformací, neumí třídit zdroje, věří každé pitomosti a fotce dítěte umístěné na fcb pod srdceryvným komentářem a jejich guru Eleková :roll:
Můj syn má adhd, je očkován, jo mohla bych tady svádět vše na strašáka očkování, ale ono to má i další podtext - dědičné dispozice, několik sekund neokysličený mozek při porodu atd… 8)
@Ela515 jestli oněch 120 lékařů prokážou autismus po očkování tak, že to bude nezpochybnitelné, tak budu jedině ráda. Ty studie, co jsou doposud k dispozici, to zřejmě nedokázaly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
29.11.16 18:32

@Ela515 Že vakcinace opravdu nevede k autismu, má už x studií. Věříš člověku, který ještě před 14 dni tvrdil, že globální oteplení neexistuje, že zruší Obamacare a celou další řadu úplně opačných věcí, než tvrdí aktuálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
29.11.16 19:32

@Ela515 Ty tabulky jsem viděla. Nic to nemění na tom, že vyhrát volby 50% účastněných voličů nebo dokonce minimem požadovaných hlasů prostě není to samé jako podpora 50% volby schopné populace. Stejně jako fakt, že zjevně systém volitelů dokonale nekopíruje velikost populace.

Podle daných pravidel Trump vyhrál. Nikdo o tom nepochybuje. Ale jestli si představuješ, že Evropa je jediná, kdo nejásá, a všici ostatní neevropani to vidí jako cool pro budoucnost, tak to žiješ v iluzi. Na jihu máte dusno. Ono opravdu někomu slíbit, že mu tam deportuješ hafo lidí (a to se netýká jen Mexika), kteří se tam kolikrát ani nenarodili, moc nepotěší. Ta zeď taky nebyla vrchol diplomacie. Možná Venezuela bude krapet šťastnější, protože jim svítá naděje na dražší ropu. Kanaďani čekají, kolik je bude ta sranda stát na omezení obchodu. Číňany už taky ujistil, že je krouhne. S tím se svezou Japonci. Arabové kromě SA tradičně okrouhají. Rusové jsou možná krapet veselejší, protože menší vojenská angažovanost jim dovolí taky něco málo shrábnout. Ale i na tenhle slib podle mě můžeš v klidu zapomenout, protože republikánské špičky jsou fakticky synonymum pro ropu.

Takže teď se čeká, jestli Trump znovu slíbí, co slíbil, zruší, co slíbil, zruší, co zrušil :nevim: Jediné, co můžu říct, že my máme máslo na hlavě stejně jako amíci. Akorát naštěstí nejsme žádná velmoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
29.11.16 19:51

@Ela515 :mrgreen: Možná sem naivní, ale pořád vidím celkem rozdíl mezi tím, že někdo něco slíbí a přes zjevnou snahu to nevyjde, a nepokrytou účelovou lží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí