ADHD nebo nevychovanost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
724
17.12.15 15:43

No mi právě máme tu diagnozu masivní Adhd a máme prý jít na léky. Dali jsme mu homeopatika a vitamíny. Prý maji dlabat omega 3.Prý se pozná až ve škle že je dítě adhd no to si nemyslim.Kluk se tak projevoval od mala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
17.12.15 15:46

Dřív se léky nedávali, ale bojim se co z kluka bude.Kam stim svým chováním dojde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25688
17.12.15 16:03

@jdukolem Píšu si, děkuji. :palec: Ta psycholožka mi doporučila nějakou logopedku na Žižkově.

@jdukolem píše:
ADHD a navíc ještě je v emocionálních projevech na úrovni let (má 6)

na úrovni kolika let? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25688
17.12.15 16:05

@Lidym U nás je to se slastkostmi těžké. On strašně často jí. Tím, jak furt lítá a má přemíru pohybu, potřebuje energii a když jsme doma - co pár minut žadoní o jídlo. :roll: Chcu zkusit koupit nějaké náhražky.

Příspěvek upraven 17.12.15 v 16:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25688
17.12.15 16:06

@LenkaZi U nás to vypadá taky na masivní ADHD. :roll: Kolik je synovi?
Podle mě je blbost, že ADHD se pozná až ve škole.. já to tušila od jeho cca roku a půl a stupňuje se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
17.12.15 18:04

@Vája k tomu tvému dotazu, zda byl syn jiný..no, jako miminko ne, vlastně až do dvou let. Po tom druhém roce, jo, byl živý a nevydržel chvíli sedět, a nemluvil, vystačil si s různou formou eee. Čekali jsme, přece jen všichni tvrdili, že do tří let je čas. Navíc jsem měla k němu mimčo. Ale už před 3 rokem, kolem toho 2,5 jsem viděla že není jako většina dětí co byly kolem nás, neměl skoro žádné normální slova, natož slovesa, nebo věty. Takže na 3leté jsme dostali žádanku na foniatrii, když měl 3,5 sehnala jsem logopedku. Docela mě pak překvapil, že s ní spolupracoval od začátku. @jdukolem u nás taky byla besídka..fakt se snažil, jenže tam nebyl předtím měsíc a před besídkou jen pár dní. I přesto to nekazil a snažil se, byla jsem dojatá. Ale taky chvilku nevydržel v klidu, pořád sebou mlel.
Teď už jsem se nějak srovnala, začínám řešit praktické věco se školkou, školou, dívám se dopředu, abychom zvládli nástup do školy..ale mezi tím 2,5 a 4,5 rokem jsem byla zoufalá hrozně.
Poslední dva měsíce má zase pokroky, on má takový skokový vývoj. Tak jsem ráda.
Ještě jsme vyšetření na psychologii neukončili, blbě jsem si zapsala datum :zed: takže jdeme až po novém roce.Pak hned na neurologii. Osobně si myslím, že to bude kombinovaná dysfázie s částečným ADHD, ale myslím že když budeme pracovat a správně k němu přistupovat, že to bude dobré časem. On nemá nic úplně výrazně. Léky co mi říkala Dr, tak se dávají až na začátku školy, pokud o dítěti hodně brání ve výuce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
17.12.15 20:11
@Vája píše:
@jdukolem Píšu si, děkuji. :palec: Ta psycholožka mi doporučila nějakou logopedku na Žižkově.na úrovni kolika let? :think:

aha to mi vypadlo –3-4 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25688
18.12.15 12:40

@jdukolem :think: Ono těch diagnoz je asi spousta. Můžeš mi prosím popsat, jak se tvůj syn chová „jinak“ oproti vrstevníkům? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
18.12.15 13:39
@Vája píše:
@jdukolem :think: Ono těch diagnoz je asi spousta. Můžeš mi prosím popsat, jak se tvůj syn chová „jinak“ oproti vrstevníkům? :think:

například takto - už jsem to psala :
neumí korigovat impulzívní jednání, má rozptýlenou pozornost, je velmi únavný únava se projevuje „neposloucháním“ nebo agresivitou a nebo kňouráním,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25688
18.12.15 20:21

@jdukolem Promiň, jste zde pro mě všechny nové a zatím neumím přiřadit dítě k nicku. ;) Chodí syn do speciální školky/školy, docházíte na nějaké terapie? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
18.12.15 20:25
@jdukolem píše:
například takto - už jsem to psala :
neumí korigovat impulzívní jednání, má rozptýlenou pozornost, je velmi únavný únava se projevuje „neposloucháním“ nebo agresivitou a nebo kňouráním,

8o To by mě ani nenapadlo považovat za nestandardní chování :-D :-D Ale věřím že to asi je jen velmi zjednodušeně řečeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25688
18.12.15 21:22

@marmelada78 No ono asi záleží, jak jsou ty projevy silné. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
12.10.16 14:15

@MDK jak to prosim u kamaradky dopadlo? Mame doma neco obdobneho. dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MDK
10952
12.10.16 20:49

@jezevinka Asi Tě moc nepotěším, chlapeček je pořád dost divoký, neposlouchá, dělá si co chce, hodně se vzteká a kamarádka si s ním neví rady. Od ledna nastupuje do zdejší vesnické školky, paní učitelka je místní, takže jsem zvědavá, jak to zvládne, protože ona není z těch která by si toto chování nechala líbit. Chlapeček je jinak šikovný, ale řekla bych, někdy až moc… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.16 22:49

Chyba v diagnóze?

Zdravím, zajímalo by mě, zda tu jsou rodiče dětí s ADHD a zda se jejich děti chovají jinak např. v cizím prostředí (škola,…) a jinak doma nebo zda jste se setkali s chybnou diagnozou zrovna u podezření na ADHD. V pondělí jsme byli na vyšetření u dětského psychologa, po prvotnich testech vyšlo, že syn (7 let) jeví znamky ADHD. Jedná se o skvělou psycholožku, pracovala spousty let v dětském domově a mám ji na doporučení z více stran. Návštěva byla na náš popud. Změny v jeho chování jsme sledovali již od 4 let, ale porad jsme si říkali, ze je jen živý a vic hravý. Po nastupu do školy se to hodně zhoršilo, že jsme se rozhodli o tom poradit. Dnes jsem ale byla na tridnich schůzkách a dle ucitelky se synem nejsou potize, je velmi sikovny a jelikož má jiz ve třídě žáka s ADHD, po srovnání je to prý 100 a 1. Nevím, čemu tedy věřit… Diagnozu jeste nemá stanovenou, psycholozka čeká ještě na dokumenty, ktere ma vyplnit učitelka a pak ještě se synem bude pracovat. Myslíte, že by vic ukázalo EEG?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML