ADHD nebo nevychovanost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3409
24.11.16 22:55

Náš syn má taky ADHD ale ve škole je hodný, má poruchu pozornosti tak ta se projevuje doma i ve škole, ale jinak je slušný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
24.11.16 22:56

Jo a eeg nám neukázalo nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
24.11.16 23:01
@Lamátko píše:
Jo a eeg nám neukázalo nic

nám taky ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
24.11.16 23:05

Syn se právě chová dobře ve škole prý ale do a je takový zrychlený, často skáče do řeči, zapomíná, často ho něco vyruši. Z práce, je nepozorný, okusuje tužky, pera, pošťuchuje a provokuje mladši ho a kolikrát je takový narušitel. Jinak ve škole ok, jen teda se sním musíme hodně učit, jelikož ve škole má svůj svět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.16 23:08
@Moise píše:
A ptala jsi se, na základě čeho si psycholožka myslí, že by mohlo jít o ADHD?
Já teda jsem to zatím nijak podrobně nezkoumala, ale myslím, že existují i děti adhd, které nemají výukové problémy :think:

Na základě samozřejmě jak informací od n otazek které jsem vyplňovala, pak taky na sezení, které s ním přes hodinu absolvovala. Dle ní má syn velmi nízké abstraktní myšlení, horší soustředění, na otazku např co je pýcha, řekl ježek, neuvedomuje si určité spojitosti, je velmi detsky, k svemu věku až opožděný, hůř se vyjadřuje… Správu jsem ještě nechtěla, jsme teprve na zacatku, ale dle ní to na ADHF vypada. Učitelka ho vidi jako sikovneho žáka, co pěkně cte počítá. Pouze se na ni stále neprirozene usmívá. Doma je to ale neco jineho, neustale odbiha od úkolů nebo jo nedokončí ajde si hrát, má zachvaty vzteku, emocni vykyvy, neposedi na židli, večer to je už extrem, pobiha, skáče, krici, vydává různé zvuky, skace do reci a vykrikuje, na komunikaci s nami nereaguje. Snažíme se vse resit v klidu, ale on je jakoby mimo. Nevim, jakuz si to vysvetlit. Byl i driv divoky a roztekany, ale co se deje za dobu, co nastoupil do skoly, uz je extrem.

• Citovat
  • Upravit
82
24.11.16 23:09

*zprávu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
24.11.16 23:11

Anonymní, ten konec, co píšeš, posledních cca 5 řádnů přesně dokonale sedí i na našeho syna. Má silné emoční výkyvy, záchvaty vzteku, bojuje s nízkým sebevědomím :,( Ve škole je hodný, nemám jedinou stížnost na jeho chování, nicméně psycholožka říkala, že se tam tak usilovně kontroluje, že ho to vysiluje, přijde domů a ta energie prostě bouchne. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.16 23:11

Omlovam se za chyby, píšu na mobilu a občas mi tam skočí jiné slovo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.16 23:19
@Moise píše:
Anonymní, ten konec, co píšeš, posledních cca 5 řádnů přesně dokonale sedí i na našeho syna. Má silné emoční výkyvy, záchvaty vzteku, bojuje s nízkým sebevědomím :,( Ve škole je hodný, nemám jedinou stížnost na jeho chování, nicméně psycholožka říkala, že se tam tak usilovně kontroluje, že ho to vysiluje, přijde domů a ta energie prostě bouchne. :roll:

To mi dnes řekla i učitelka, že některé děti se ve škole velmi soustředí, je to pro ně vyčerpávající a doma to pak vše vyventilují. On je zrovna takový, že k dětem je velice hodný, trochu mouchy snezte si mě, je jen hlučnější a zrovna kamarádí s klukem, který má ADHD v těžší formě a s ním ho právě ona srovnávala. A nechtela tomu věřit. Uvidíme, jak dopadne další sezení u psycholožky. Děkuju

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.16 23:23
@Lamátko píše:
Syn se právě chová dobře ve škole prý ale do a je takový zrychlený, často skáče do řeči, zapomíná, často ho něco vyruši. Z práce, je nepozorný, okusuje tužky, pera, pošťuchuje a provokuje mladši ho a kolikrát je takový narušitel. Jinak ve škole ok, jen teda se sním musíme hodně učit, jelikož ve škole má svůj svět

Ano, i já se s ním snažím hodně učit. Krátce, ale častěji. Ve škole je s ním spokojená, doma mi třeba dost chybuje v matematice, tak mě překvapilo, že ve škole dobře počítá. Ale asi to bude o té soustredenosti a taky, že mě máina háku.

• Citovat
  • Upravit
56304
24.11.16 23:28
@Anonymní píše:
To mi dnes řekla i učitelka, že některé děti se ve škole velmi soustředí, je to pro ně vyčerpávající a doma to pak vše vyventilují. On je zrovna takový, že k dětem je velice hodný, trochu mouchy snezte si mě, je jen hlučnější a zrovna kamarádí s klukem, který má ADHD v těžší formě a s ním ho právě ona srovnávala. A nechtela tomu věřit. Uvidíme, jak dopadne další sezení u psycholožky. Děkuju

Uvidíte, ono adhd má zřejmě spoustu forem a každé to dítě se s tím pere jinak. Buď jenom ráda, že mu to jde ve škole dobře. Náš k tomu má zřejmě i různé dys a učení je očistec. Jak mu to úplně nejde tak jak ostatním dětem, tak mu to hrozně snižuje sebevědomí. On se hrozně snaží, ale výsledky bohužel mít stejné nebude 8) Docela se obávám toho, aby se nestal oběti šikany, teď tedy je v malé rodinné škole, kde věřím, že každý takový problém jsou schopni podchytit včas, ale stejně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
24.11.16 23:37

Oni dvě různé děti s ADHD se můžou chovat dost rozdílně. Hodně záleží, jak moc těžkou/lehkou formu mají a pak i na nadáních a osobnosti. Na druhou stranu první třída je extrémní psychická zátěž. Oni i dospěláci se pod velkým stresem začnou chovat „hyperaktivně“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
24.11.16 23:45

@Moise Naše nejstarší má „jenom“ tu poruchu soustředění a i tak je to očistec. Hlavně s tím sebevědomím. V původní škole byla za tu tichou natvrdlou holčičku, co kazila paní učitelce výsledky. Nejmladší má ADHD jak z učebnice a ve školce je za rozmazlenýho/zanedbanýho spratka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.16 23:45
@Moise píše:
Uvidíte, ono adhd má zřejmě spoustu forem a každé to dítě se s tím pere jinak. Buď jenom ráda, že mu to jde ve škole dobře. Náš k tomu má zřejmě i různé dys a učení je očistec. Jak mu to úplně nejde tak jak ostatním dětem, tak mu to hrozně snižuje sebevědomí. On se hrozně snaží, ale výsledky bohužel mít stejné nebude 8) Docela se obávám toho, aby se nestal oběti šikany, teď tedy je v malé rodinné škole, kde věřím, že každý takový problém jsou schopni podchytit včas, ale stejně :roll:

I náš je naštěstí v rodinné, vesnické škole, kde jejich ve třídě 12 a na něj si některé děti dovolují, co mi jen tak sem tam říká. Je trošku jiný, takže to ti ostatní vycítí. Já se děsím ostatních ročníků, přece jen 1. třída není ještě taková hrůza. Školu mají jen do 5. ročníku, pak musí dojíždět do města a tam už bude dětí víc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.16 23:58
@kotyk píše:
@Moise Naše nejstarší má „jenom“ tu poruchu soustředění a i tak je to očistec. Hlavně s tím sebevědomím. V původní škole byla za tu tichou natvrdlou holčičku, co kazila paní učitelce výsledky. Nejmladší má ADHD jak z učebnice a ve školce je za rozmazlenýho/zanedbanýho spratka.

Přístup učitelů je rozhodně hodně důležitý, umět dítě namotivovat a naopak podpořit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML