Adopce - zkušenosti a názory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1665
15.9.14 14:57

MY ne, ale znami jo… Tezko rict.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
15.9.14 20:56
@motaba píše:
Taky jsme dostali Emmču v 8 měsících a jsem za to nakonec ráda. Byla už vypiplaná, nebylo žádný noční brečení, uměla papat a tak. A pořád to bylo malý miminko :srdce:

Přesně tak. To pidimimi období bylo za námi a máme doma už legrační pohyblivý dítko:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
22.9.14 17:59

Ahoj holky :lol: Myslítě, že při podání žádosti o adopci nebude vadit, že s manželem jsme svoji jen pár dní? Ale žijeme spolu už čtyři roky :D Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
22.9.14 19:25

@Petraf1982 Určitě nebude. Důležité je i to, jak jste spolu dlouho. My byli dva roky svoji a spolu tři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
22.9.14 20:11

@zupe Děkuji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
14.10.14 12:23

Ahoj holky :lol: S manželem jsme si podali žádost o adopci. Teď nás čeká prohlídka domácnosti a pak zase to dlouhé nekončící čekání. Můžete mi prosím napsat, ta která se už z vás dočkala jaký byl průběh a co všechno to onášelo a jestli se to něákým způsobem nedá třeba aspon trošku urychlit ;) Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
14.10.14 20:04

Urychlit to můžete, pokud budete ochotni se vzít dítě, které není právně volné. Tzn. hrozí, že si dítě matka či její příbuzní mohou vzít od vás. My jsme do toho šli a dočkali jsme se půl roku po podání žádosti. Ale my jsme veškerým tím procesem prošli hrozně rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
15.10.14 12:43

@Izzz Děkuji za info:-)A za něákou dobu u Vás dojde k soudu pokuď se rodiče toho dítěte neozvou a dítě Vám už pak právě náleží, chápu to dobře? Zkusím to probrat s manželem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
15.10.14 14:30

@Petraf1982 ano, poběží nějaká lhůta a po ní pak další soud a už bude náš…ale je to na dlouho. Počkejte, co vám k tomu řeknou na přípravce. Já si nejdřív myslela, že do toho nepůjdu, ale nakonec jo a opravdu jsme se dočkali brzo. O adopci jsme žádali v týdnu, kdy se Jonáš narodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
11.11.14 08:51

Prosím o radu teď mě volala paní ze sociálky že by měli pro nás holčičku, ale je trochu problém s jejím zdravotním stavem… V únoru jí budou tři roky. a v papírech má že matka brala drogy a je schizofrenička (snad píšu název dobře), neví jestli to není vlivem drog… Holčičku ještě čeká operace ledviny odeberou jí jednu nefunguje, ale to bych jako takový vážný problém neviděla…Máme dilema jestli do toho jít…
Jednoho klučinu v adopci už máme v září mu byli tři… sly by jste do toho??? díky moc za rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
11.11.14 08:56

@ji.paja je víc druhá schizofrenie, nevím, zda jsou dědičné?? Popátrala bych po tomhle. Problém se zdravotním stavem je už „jen“ ta ledvina? Zjistila bych, co by to pro vás znamenalo. Osobně bych do toho nešla, ale nezažila jsem si nemoci mít dítě. Můj pohled je jako osoby, která má vlastní dítě.

Ještě edit, dítě je z dětského domova? Myslela bych na to, zda si prožilo rané trauma? Myslela bych na to, že i citová vazba nebude vytvořena tak, jak by měla být… Bále bych se o dítě, které už mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
11.11.14 09:01

@Hadumi jojo je z dětského domova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
11.11.14 09:03

@ji.paja osobně nemám dobré zkušenosti s takhle malými dětmi (tím myslím, že je to často nápor na novou rodinu), které nebyli v rodině, nebo byly a byly odebráni. Pátrala bych po tom, jak dlouho bylo dítě v bio rodině nebo jestli bylo od narození v kojeňáku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
11.11.14 09:10

@Hadumi no myslím že asi bylo odebráno hned po narození ale jistě to nevím zavolám a zeptám se.
tak jsem zjistila cca rok byla u matky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
11.11.14 09:18

@ji.paja a jak se matka chovala? Bylo tam zanedbávání, týrání? Šlo jen o psychické ubližování nebo i fyzické? Jak se dítě projevuje teď v DD?

Může se stát, že dítě bude agresivní (častý jev), jste na to připraveni? Jste připraveni na to, že to může být náročné pro vaše dítě a i pro váš vztah? Osobně bych se toho bála a nešla bych do toho.

Je možné, abyste se s dítětem mohli setkat/setkávat? Zkusit třeba hostitelskou péči?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí