Agama vousatá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13770
23.9.12 16:40

@Ellhana Jo jinak křeček na mazlení mě teda moc vhodný taky nepřijde…Nebo jak si představuješ mazlení? S Agamou se přece ani moc pomazlit nedá, v tom pravým slova smyslu. A to, že mu dám občas volnost, aby se mohl trochu proběhnout, na tom fakt nevidím nic špatnýho. Nebo to má celej život ležet na větvi, v terárku a kynout? :mrgreen: Jako kdyby se mu venku jednoznačně nelíbilo, tak ho nechám v terárku. Ale když mám pocit, že si to venku užívá, hlavně v létě, tak proč ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5617
23.9.12 20:17

Taky mě to nedá a musím reagovat :mrgreen: Já mám samce a dvě samičky už skoro dva roky. Samičky jsou plaché a Ferda :D dávám ho na parapet na okno a on se tam vyhřívá na sluníčku a za celou dobu se ani nepohne :pankac: A v zimně leží na utěrce na radiátoru a vyhřívá se. Je to moc hodný tvoreček, má rád děti a nekouše. Samozdřejmně že se sním nemazlíme, jako třeba s kočkou, ale kdybychom ho občas nepustili ven, tak by byl plachej a k čemu je pak teda máme že? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
23.9.12 20:26

@Ráďa 25 My jsme fakt tyranky, že? :cert: :lol: :lol: :lol: Doufám, že nás teď někdo nenahlásí za týrání 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
24.9.12 06:31

Vy jste to vůbec nepochopily, jen si obhajujte, jak jsou agamy strááášně spokojené, když je vytahujete imrvére z terárka, z jejich vlastně přirozeného prostředí(pokud ho máte tak udělané) a strkáte je na peřiny, sebe, podlahy do prachu, zimy a hromady roztočů. Teď se nebavím o letním slunění třeba na tom balkoně, to je pro ně super, netvrdím, že by ještěr neměl být zvyknut na lidský dotyk, pro případ ošetření, ale to nezahrnuje tahání a tzv ochočování stylem, vytáhnu mládě a nechám ho běhat po bytě…
A mmch padla tu otázka jestli mají celý život sedět na kameni a od čeho je vlastně máte než k mazlení. Hmmm tak nevím, ještěra si snad pořizuju, abych měla kus přírody a pozoruju ho v přirozeném prostředí jak se chová…a pokoj bytu pro něj rozhodně přirozené prostředí není.

BTW Já sama chovám 1,2 Anolis Equestris a rozhodně je z terárka zbytečně netahám a už vůbec nepouštím na zem :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
24.9.12 09:17

@Ellhana A kdo tady psal, že je imrvére z terárka vytahujeme? To asi chápeš blbě nás.
A hlavně myslíš, že přirozené prostředí je terárium? Myslím, že v opravdovém přirozeném prostředí, v přírodě, by měl mnohem drsnější podmínky…
Jinak my jsme si ho pořídili, protože všude se dočteš, jak Agamám nevadí lidský kontakt a že jsou společenské. Já si ho užívám v tom smyslu, že na mě z terárka kouká, já s ním komunikuji, občas ho pohladím po bříšku, dám mu papání a jsem hotová z toho, jak se po tom žene a chřoupe to :)
Jinak ten tvůj je asi trošku z jinýho mlýnku, tak toho bych taky nebrala ven. Máme aji Gekončíky noční a ty vůbec nevytahujeme, oni moc ani nejsou na ten kontakt. Tak to je jasný. Ale Agama je prostě jiná. Zkus si ji pořídit a uvidíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5617
24.9.12 10:06

No tak vidím že v každé diskuzi se najde nějaký rejpal :lol: Myslela jsem že se připojím protože zde můžem pokecat o tom, jak se naši agamky mají, copak žerou, kdy zimovat atd… :pankac: Paní Ellhana řekla svůj názor- už dvkrát a teď by nás už mohla opustit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
24.9.12 10:18
@Ráďa 25 píše:
No tak vidím že v každé diskuzi se najde nějaký rejpal :lol: Myslela jsem že se připojím protože zde můžem pokecat o tom, jak se naši agamky mají, copak žerou, kdy zimovat atd… :pankac: Paní Ellhana řekla svůj názor- už dvkrát a teď by nás už mohla opustit :lol:

Taky si myslím :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6599
24.9.12 10:39
@Ráďa 25 píše:
No tak vidím že v každé diskuzi se najde nějaký rejpal :lol: Myslela jsem že se připojím protože zde můžem pokecat o tom, jak se naši agamky mají, copak žerou, kdy zimovat atd… :pankac: Paní Ellhana řekla svůj názor- už dvkrát a teď by nás už mohla opustit :lol:
:pankac: souhlas :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
25.9.12 07:56

Nebojte děvčata, já Vás rozhodně opustím, chovejte si agamy jak chcete, jste nejlepší chovatelky na světě to je jasné, ještě si udělejte web o tom jak Vám to úžasně jde…mmch přemýšleli jste někdy nad tím proč je délka života pogony 5-10let? Proto že existuje spousta chovatelů co je má a dožijí se i té desítky ve zdraví a pak hromada ostatních co je udrží při životě 5 let pak zdechnou a ti se tím ještě chlubí jak strašně dlouho jim žily a už si vůbec neuvědomí, že ty jejich agamy mohly žít 2× déle.
No nic přeji Vám aby se to Vás netýkalo už kvůli těch agam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6599
25.9.12 08:04

8o já tady teda nikde nečetla, že by někdo byl nejlepší chovatelka na světě :zed: právě naopak nejsme dokonalé a tady se snažíme najít ty informace. Já teda naši agamku nikdy po bytě nepustila, protože se jí nelíbí ani to, když ji chcem vzít do ruky, takže to neděláme. Tady jen zjišťuju info, jestli je normální to či ono, neboť některé holky mají s chovem větší zkušenosti :nevim: naše třeba teď málo žere, ale pán ve zveráku mě ujistil, že to je normální, že to někdy dělají když se venku ochladí, pomalu se chystají zimovat :nevim:
Mě teda připadá, že jako jediná dokonalá tady vystupuješ ty @Ellhana :think: ale tak jo, někdo to být musí, volíme tebe :pankac: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
25.9.12 09:44

@Ellhana Nikdo to tady o sobě netvrdí, možná spíš ty :nevim: nebudu se s Tebou hádat, děláš, jako kdyby jsme je měly je imrvére venku. Ale to vůbec není pravda! Z 95% je v terárku. Prostě vůbec neznáš povahu toho mého Agamáka, tak nesuď. Já se o něj starám, jak nejlíp umím. Pro mě je to člen rodiny a ne jenom nějaká „okrasa“ v terárku, abych se mohla kochat přírodou. To si můžu zajít do lesa. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
25.9.12 11:05

Holky, nenechte se vytočit:-) každej má na to svůj názor, ale asi by bylo lepší nereagovat a ono ji to přejde:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
25.9.12 11:09

@say To já beru, že každý má na to jiný názor ale ona se do nás pustila, ne moc vhodným způsobem. A to se mi nelíbilo :)
Ale už to nebudeme řešit! Jedem dál :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6599
25.9.12 11:28

To nešlo nereagovat :lol:, mě hrozně vadí, když ze sebe někdo dělá chytrolína a útočí na ostatní i když je nezná, ale polepším se :palec:
pociťujou už vaše agamky nějak ochlazení? Té naší potvůrce se už ani nechce slézt z klacku, ale asi jí trochu přitopíme ať se trochu probere. Na zimní spánek má ještě čas, tak snad to pomůže ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
25.9.12 11:59

No vidíš to zimování bych úplně zapomněla.-)
Já taky takový chytrolíny nesnáším, ale ignorace je asi nejlepší… tak ted jsme tu měli slečnu a přijela si pro 5 agamek, sláváááá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný