Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak přítel rozhodl, že zimovat nemusíme
. Takže tak
Pak dejte echo, jak na tom jsou ti vaši miláčci ![]()
Tak jsem se koukala a pohl. dospělost u agam je 12 až 18 měsíců… knížku nemůžu najít takže dítě jde spinkat a jdu ji najít:-)
No agamy by hlavně před zimováním měli být pořádně vyprázdněné… vykrmit předtím a pak dát nějakou dobu bez žrádla… Knížka zmizela:-(
Holky dobré rady ohľadne agamiek nájdete na www.lizards.cz
ja som podľa toho stavala terárko aj loni zimovala. Mne sa ješterka rozhodla a nemohla som ju presvedčiť, že je na to mladá mala iba 10mes. tak som jej iba stiahla teplotu a dva tri týždne sam ju nechala polehávať a bez krmenia iba s vodou.
Nema nekdo zkusenost minuly tyden jsem zakoupil agamu na teraburze momentalne za celou dobu zrala dvakrat a to jen črviky a ma zalepene jedno očko z ktereho vytika voda porad te mi co mam delat prosimmm
Zkusila bych vytírat opthalmoframikoin, další věc může být že má moc UV záření
Já bych snad zašla na veterinu s tím okem
jako ta menší žravost s tím může mít něco společného, ale taky nemusí. Naše agama nežrala skoro dva týdny když sme ji dovezli. Prostě se dýl rozkoukávala, ale s tím okem nevím no, fakt bych radši někam zašla ![]()
Zkusila bych i kapnout opthalmoseptonex a jinak jít na veterinu. Žravoat stím nemusí souviset, ale pokud jsi dal podklad, na který nebyla zvyklá, mohlo se jí do oka jen něco dostat a těma kapkama byse to mohlo vyplavit.
Tak co ty vaše agamy mam ted noveho samečka a krásně žere což sem nečekal ale mam strach jestli ho nepřežíram žere 6 cvrčku deně
Já myslím, že 6 je v pohodě, navíc cvrčci se jim dobře tráví
naše potvůrka žrala ze začátku taky jen cvrčky, někdy když měla joo žravou tak i 10, teď už je nejí skoro vůbec, začala jíst i trochu víc salát, no ale teď vedou hlavně velcí švábi, protože ti jí neuskakujou a nemusí se kvůli nim tak namáhat
no a sarančata taky, ale běda jak jí uskočí, to radši nejí a počká až přileze znova
no a už sme jí dávali poprvé i koupel, protože se víc jak týden nevyprázdnila. Tak sme jí napustili trochu vody do vany, no byla z toho vykulená, trochu se proběhla a za dvě hodinky byla hromada na světě
teď už se pro jistotu snaží, aby nemusela znova do vody ![]()
ten naš agamak spí jako pejsek a pořad na mě zíra z terarka on teda ma hrozne malí hromadky ma 6 měsíců a nejvic mu chutna takovy to na konci mrkve to zeleny
My asi nee, jen sme jí hned na začátku zimy zkrátili svícení, tak jen pár týdnů polehávala, míň jedla, ale teď je už zase pěkně čilá. Jak se bude točit čas, tak jí to asi zase prodloužíme ![]()