Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, tak já budu zimovat od prvního listopadu, vypnu zdroj tepla a nechám jen UVB.
Asi v lednu začnu zas zvyšovat teplo. Oni se opravdu začnou chovat líně a pak už ani moc nežerou. Mě většinou každá zimuje jinak. Jedna se na měsíc zahrabala do písku a druhá se prostě jen válela. ![]()
No musím to taky prokoumat aby jsme nedávali papání
tak to nám zimujou naštěstí stejně
Holky Cila honí Emila po terárku snažím sa moc nezasahovať, ale vyzerá že sa iba pošťuchujú a nejde o nič vážne. Cecilke to pomohl, o zle jedla a teraz normálne bojuje pri krmení o šváby. ![]()
No já právě slyšela, že už se tak měsíc předem nemají moc krmit aby se pročistily a neměly plná bříška, ale ta naše sežere třeba dva větší šváby nebo dvě větší sarančata za týden a celý týden ani nekadí
tak se trochu bojím
předtím s bobkama problém neměla, to bylo tak co druhý den a teď fakt hrozně málo ![]()
Holky, tak my jsme si ho přivezli kolem Vánoc a to měl tak 3 měsíce. No a byl stejně aktivní jak teď. Myslíte, že letos to už bude jiný, když je větší? Nebo fakt záleží na nás, jestli mu vypneme to topítko? A on se podle toho zařídí?
@vanejka Já myslím, že brzy budete mít vajíčka a mláďátka
Přece jenom samec a samice v jednom terárku. To je jasnačka ![]()
Neměli by tuším jíst 6 týdnů před tím, protože když se jim vypne topení mohli by v bříšku z toho mít neplechu, nějaké bakterie a uhynout.. když jim nebudete dávat jídlo, a vypnete zdroj, tak budpou pomalejší, protože z papání maj přece energii… mělo by se zimovat, že jim to prospívá
A ted teda nevím s tou dobou jídla:-) 6-8 týdnů maj mít zimování, jsem si to asi spletla, nevím kde mám chytrou knihu
Holky loni som zimovala, nedávala som jej asi týždeň jesť a potom som ešte dala striekačkou olivový olej aby som mala istotu, že je dobre vyprázdnená. Po odzimovaní som niesla trus na rozbor k vetovi. Mali sme parazitov tak som dostala vodičku a bolo všetko OK
@say Jee, tak to se mrkni do knížky, ráda bych věděla co a jak
Já ještě kouknu na net…
Tak jsem četla, že zimovat můžeme jen dospělé Agamy. To je od kdy, nevíte?
@say Teď jsem se dočetla, že to není nutnost. Ale že je to určitě dobrý dělat agamkám, u kterých se plánuje rozmnožování
Což u nás teda nehrozí.
No jestli máte samce a samici pohromadě asi bych to udělala…
Tak já jsem zas slyšela, že se mají před zimováním pořádně vykrmit
Zimuji už podruhý a OK. Já tedy o vajíčka moc stojím, takže zimovat určitě budu ![]()