Agresor ve škole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8996
18.4.19 15:36

Hodně záleží na komunikaci s rodiči. Někdy si rodiče sami neví rady a jsou otevření všem řešením. Podle mě když dítě ve školce zlobí tak stojí na hanbě a to je v pořádku - rodiče nemají problém. Tak proč by měl být trest že bude stát v hodině větší ujmou a najednou by měli rodiče tendenci to řešit. Učitel nesmí žáka fyzicky trestat a nesmí ho ani ponižovat. Vzít mu židli je podle mě ale jen ztráta komfortu a držení pravítka není nic jiného než držení pravítka - když mu pravítko spadne tak se nestane nic. On ten zak ani nemusí poslechnout, ale většinou jsou zvědaví a mají pocit že to nic není takže do toho jdou s nadšením. Ale zase záleží jaký ten zak je. Takové případy je potřeba řešit individuálně a citlivě. Kolikrát mají rodiče větší problém než to dítě. Když se ale na ně usmejes, dáš najevo že máš o jejich dítě zájem a že ti na něm záleží, tak potom se otevřou a nebrání se najít řešení. Když na rodiče učitel nastoupí stylem vaše dítě má problém vyřešte to, tak je jasný že rodič nespolupracuje. Já mám teda zkušenosti jen se střední školou. A co se trestu týče, tak žáci je přijímají, protože vědí že je mám ráda, neschazuju je tím a oni ten trest přijímají, takže si doma pak nestěžuji a náš vztah to nepoznamena. Vycházím dobře s rodiči i žáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.19 16:30

Preradit syna na jinou skolu neni reseni. Tady nejde o sikanu. Ten chlapec se chova nestandardne ke vsem. To by musela jit cela trida. Spis jak donutit rodice, at ho koriguji. Pokud se asi jeste neco stane jdeme na policii.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.4.19 23:06

Já to napíšu z druhé strany..
My taky takto pořád chodily do školy, protože náš kluk na někoho ječel a nebo postrčil a nevím co. Byla jsme z toho na nervy, pořád jsem řešila co s tím, doma se nebil ani se sourozencem, venku n a hřišti problém nebyl, rok to trvalo, pořád nějaké tahanice..
taky jsme byli v poradně, a prostě papír, že je asi nějaký labilnější atd..
Pak mě jednou zastavila maminka a řekla, mě, že už dávno se mnou chtěla mluvit, ale že se jí svěřil její syn, že jak sedí s našim klukem, že o přestávkách se mu smějí, a říkají, že je jak šiška, pochechtávají,, a nebo za zády v chodině ty debile, pak samozřejmě se otočí křikne a učitel dá oznámku mu..
Nevěděla jsem jak s tím naložit, tka jsme jednou takto šla do školy, dřív!!! a čekala ho u šatny, a prostě viděla jsem, jak za zády, pochtátání, a ušlebky, až zase na ně zakřičel, učitelka okřikla jeho..
Když jsem to pak učitelce řekla, že prostě se kluka nezastávám, ale prostě, že mě zastavila maminka s tímto a sama jsem se přesvědčila, tak mi řekla, že si na to bude dávat pozor..
Durhý školní rok se to uplně otočilo, protože nakonec z toho bylo, ne že náš po všech ječí a shazuje pozdra a posktuje, ale to, že dvě, tři kluci, ho před celou třídu zesměšnovali, a tak dlouho do něho šili až vyjel a pak dostal poznámku..
Pak se změnil přístup, protože další rok sám učitl byl svědkem, kdy už mu skákali po zádech..
Prosím anonym, jenom zkušenost.. že ono někdy, jen agresor, a ostaní beránci.. neni až tak pravda.. Někdy bych doporčuila všechny rodiče, aby si takto zašli do školy dřív a podívali se na vlastní dítě..
Jenom chci říct, že prostě nevěřím, že i ten kluk i kkdy může opravdu být větším agresorem, i třeba bít ostatní, tak nevěřím, že jen tak… nevěřím, že ostatní děti jsou bez viny.. aby se pak s vyšetřováním nedivili rodiče…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.4.19 23:17

Přesně tak. Často ten, kdo je údajně za agresora, je ve skutečnosti oběť šikany. Mám u syna úplně stejnou zkušenost. A rodiče všech těch chudinku utlačovaných by se divili, jak se jejich miláčci ve skutečnosti chovají

• Citovat
  • Upravit
32325
19.4.19 08:22

No mě přijde úplně nemyslitelné, aby učitel nevěděl, co se mu děje ve třídě, kdo je agresor, kdo si začíná, jestli se děti někomu smějou…měli by to hlídat rovnou a pořád…jinak pravda je, že může být agresor z někoho, komu ostatní ubližujou a jen se brání…ale je potřeba to řešit prostě hned a nenechávat to být…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
19.4.19 10:01
@Monchichik píše:
No mě přijde úplně nemyslitelné, aby učitel nevěděl, co se mu děje ve třídě, kdo je agresor, kdo si začíná, jestli se děti někomu smějou…měli by to hlídat rovnou a pořád…jinak pravda je, že může být agresor z někoho, komu ostatní ubližujou a jen se brání…ale je potřeba to řešit prostě hned a nenechávat to být…

Běžná praxe. Holku šikanovali na ZŠ a nikoho to nezajímalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.19 22:31
@Anonymní píše:
Já to napíšu z druhé strany..
My taky takto pořád chodily do školy, protože náš kluk na někoho ječel a nebo postrčil a nevím co. Byla jsme z toho na nervy, pořád jsem řešila co s tím, doma se nebil ani se sourozencem, venku n a hřišti problém nebyl, rok to trvalo, pořád nějaké tahanice..
taky jsme byli v poradně, a prostě papír, že je asi nějaký labilnější atd..
Pak mě jednou zastavila maminka a řekla, mě, že už dávno se mnou chtěla mluvit, ale že se jí svěřil její syn, že jak sedí s našim klukem, že o přestávkách se mu smějí, a říkají, že je jak šiška, pochechtávají,, a nebo za zády v chodině ty debile, pak samozřejmě se otočí křikne a učitel dá oznámku mu..
Nevěděla jsem jak s tím naložit, tka jsme jednou takto šla do školy, dřív!!! a čekala ho u šatny, a prostě viděla jsem, jak za zády, pochtátání, a ušlebky, až zase na ně zakřičel, učitelka okřikla jeho..
Když jsem to pak učitelce řekla, že prostě se kluka nezastávám, ale prostě, že mě zastavila maminka s tímto a sama jsem se přesvědčila, tak mi řekla, že si na to bude dávat pozor..
Durhý školní rok se to uplně otočilo, protože nakonec z toho bylo, ne že náš po všech ječí a shazuje pozdra a posktuje, ale to, že dvě, tři kluci, ho před celou třídu zesměšnovali, a tak dlouho do něho šili až vyjel a pak dostal poznámku..
Pak se změnil přístup, protože další rok sám učitl byl svědkem, kdy už mu skákali po zádech..
Prosím anonym, jenom zkušenost.. že ono někdy, jen agresor, a ostaní beránci.. neni až tak pravda.. Někdy bych doporčuila všechny rodiče, aby si takto zašli do školy dřív a podívali se na vlastní dítě..
Jenom chci říct, že prostě nevěřím, že i ten kluk i kkdy může opravdu být větším agresorem, i třeba bít ostatní, tak nevěřím, že jen tak… nevěřím, že ostatní děti jsou bez viny.. aby se pak s vyšetřováním nedivili rodiče…
no tohle se opravd edeje..
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí