Air Bank - zkušenosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12651
16.4.12 14:30

My máme jeden účet a jsme spoluvlastníci. Ne, že je jeden vlastník a druhý má dispoziční právo. Neplatíme ani korunu. Celkově si myslím, že mBank je super pro nenáročné uživatele (tzn. ty, co cgtějí běžný účet, nějaké trvalé příkazy, inkaso atd.) Pokud je někdo podnikatel a potřebuje víc speciálních služeb, tak mBank jich tolik nenabízí. Ale nám to nikdy nevadilo a platili jsme jen jednou naší vlastní blbostí - o den jsme překročili bezúročné období na kreditce.
A další výhoda - vybírání z bankomatu v zahraničí naprosto zdarma (kolikrát chcete). A taky mi vyhovuje, že ani v ČR nemusím hledat „jejich“ bankomat - ze všech se vybírá za stejných podmínek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
16.4.12 14:32
@Kac píše:
air bank, má lépší úroky než mbank.
Bavila se o tom známá, že je s mbank spokojená, ale přejde k air kvůli těm úrokům.Dost to tam řešili a já poslouchala na půl ucha. mbank má (téměř)vše zdarma(běžné zasílání a přijímání plateb v ČR-zahraničí jsem nezkoušela)-jen ten výběr se platí, když neplatíš v obchodech víc jak 4tis.
Air bank, si můžeš zřídit i z domova, nemusíš nikam chodit.

mbank si taky zřídíš z domu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl.adela
16.4.12 14:37

Ahoj, mě taky zajímá ta Air bank!
Jsem se chystala sem napsat a taky se poptat, tak jsem byla předběhnuta ;)
Už jsem se byla i na pobočce Air bank ptát, vypadá to fakt suprově, jednoduše,
vlastně vše najdeš na netu, víc toho fakt není, prostě maximálně jednoduchý!
Určitě je jednodušší sjednat účet na pobočce (prý cca 15 minut), přes net je to zbytečně zdlouhavý (stejně Ti pak pošlou všechno poštou).
Já mám konkrétně zájem o ten spořící účet, úrok 2,5% je na dnešní nabídku dost dobrej. A poplatky úplně nulový, jen příkaz k úhradě za 5,–, ale u spořícího to nevyužiju, úroky se přičítají každý den, žádný podmínky, takže to jde snad i jako normální účet. Právě mi přišel nějakej melounek :oops: za prodej domu, tak bych to tam chtěla šoupnout, ale pořád se nějak bojím… prostě moc mladá banka.
Jinak mám účet v České spořitelně, poplatky teda na palicu, ale zase relativní jistota… ale úroky malý a je mi líto jim ty prachy nechat „za nic“.
Uvítám taky reakce na Air bank!
 Díky!

• Citovat
  • Upravit
13503
16.4.12 14:42
@jessikka píše:
A další výhoda - vybírání z bankomatu v zahraničí naprosto zdarma (kolikrát chcete). A taky mi vyhovuje, že ani v ČR nemusím hledat „jejich“ bankomat - ze všech se vybírá za stejných podmínek.

Pozor, az nad 2500kc je to zdarma, jinak za poplatek 35kc.

Jinak mBank zrizeno z domu, stejne jako zuno.

U mBank bohuzel nejdou vlozit penize na pobocce, ja si obcas vkladam pres postu a stoji to 33kc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
16.4.12 14:48

@Taminka Aha, tak to nevím… Každopádně, pokud bych potřebovala vyšší částku, tak to zařídí dva výběry po sobě, ne? I za těch 35 by to bylo levnější než jinde :palec:
Do mBank jsem za těch 5 let ještě hotově vkládat nepotřebovala, ale pro někoho to může být nevýhoda, pokud to potřebuje dělat často…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
16.4.12 14:49
@Taminka píše:
Pozor, az nad 2500kc je to zdarma, jinak za poplatek 35kc.

to myslíš to zahraničí???? a nebo u nás v čr výběr z bankomatu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
16.4.12 14:49
@eliskaanezka píše:
to myslíš to zahraničí???? a nebo u nás v čr výběr z bankomatu???

Zahraničí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
16.4.12 14:53
@jessikka píše:
Zahraničí :kytka:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
16.4.12 15:00

Mám Mbank už přes 3 roky a jsem spokojená.

• Citovat
  • Upravit
11952
16.4.12 22:11

Holky, všem děkuji za názory. Zatím to vypadá,že nejvíce tady jede mbank (musím tedy více nastudovat jejich nabídku), s tou air asi zatím nikdo nemá moc zkušeností,možná proto,že je to fakt mimčo na trhu.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7954
17.4.12 15:58

A jak to mají platby kartou v zahraničí? :think: platí se něco?

u Mbank je fakt zdarma výběr z bankomatu v zahraničí??? 8o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
17.4.12 16:09
@Capricorn píše:
A jak to mají platby kartou v zahraničí? :think: platí se něco?u Mbank je fakt zdarma výběr z bankomatu v zahraničí??? 8o :think:

Neplatíš nic ani za platbu (ale to snad u žádné banky) ani u výběru z bankomatu v zahraničí. Jak tu ale někdo psal, tak výběr jen do 2500 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7954
17.4.12 16:12
@jessikka píše:
Neplatíš nic ani za platbu (ale to snad u žádné banky) ani u výběru z bankomatu v zahraničí. Jak tu ale někdo psal, tak výběr jen do 2500 Kč.

u Fio se prý platí 35kč nebo 45 :think: za platbu kartou v zahraničí… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
17.4.12 18:54

holky staci prostudovat ceniky jednotlivych bank a vse se tam dozvite ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
18.4.12 12:45

Názor jednoho mého známého: "De fakto na tuzemskému trhu, pokud provedeme kompletní monitoring, nemáte moc výběru…resp. žádná banka doposud neodpovídá mým požadavků a tak si dovolím z toho hlediska srovnat asi tři nejlepší…min. z mého subjketního pohledu (tzn. vůbec se nebudu zahazovat finančními skupiny jako KBC, apod. (ČSOB, ČS atd.)
AIR BANK - má velký spořící účet se zhodnocením 2,5 - 2,7% - což je velká pálka - můžu vybírat ve všech zemí EU z kteréhokoliv bankomatu zdarma…a jinak vše bez poplatků a bez cenových hladin
co mi vadí je, že nejde založit podnikatelský účet přímo u nich - zároveň mě omezuje, že nemají v jinýcz hahraničních měnách, jinak jí používám jako svojí primární
UNICREDIT - z mého pohledu dobrá, nevyužívám-li ji jako primární - za skvělou sazbu mi nabízí jako jediná banka v tuzemsku spořící účty v zahraničních a exotických měnách, co jiná banka nemá (NOR, SWE, DKK apod.)
FIO - dobrý podnikatelský účet, ale zase mi je to na hovno, když tam nemůžu mít běžný a oproti třeba první zmíněné bance nejdou dělat výběry z ATM, kdekoliv, jen u jejich … takže to s těmi bankami ani s FIO tak horký nebude

Tady lze souhlasit pouze s tím, že ČS je jednoznačně nejhorší ze všech."

Já osobně mám účet u ČS, u které mám bohužel i kontokorent, a pak u Fio banky. A je to nesrovnatelný. u ČS poplatky celkem za 500 a u Fio 0…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat