Air Bank - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
alenya
14.4.13 15:38

Patří tam „před pár lety“

• Citovat
  • Upravit
Brooucinda
14.4.13 17:14
@alenya píše:
tak my jsme „krach“ banky zažili (konkr. Union banka) - ano, všechny banky jsou pojištěné, jen se po nějakou dobu nedostanete k penězum co máte na účtu. Bylo to už pár lety, trvalo to myslím pár měsíců (možná 1/2rok?) než nám vklady vyplatila jiná (pověřená) banka (nebylo to 100% :( ) + půjčka, kterou jsme tam měli byla dle smlouvy „okamžitě“ splatná! Teď máme finance rozděleny mezi 2 banky a i když taky nemáme ani ty desetisíce :), doufám nekrachnou obě. Ale teď je zas „jiná doba“, tak nevím. zdar

Díky. To mi stačí :-) :|

• Citovat
  • Upravit
17.4.13 10:54

Ahoj. Každá banka musí být ze zákona pojištěná. To se dá zjistit na http://www.fpv.cz/…jisteno.html kde je uvedená i AB. Peníze Vám vyplatí jiná banka, a to 100% vkladu, maximálně však do výše 100 000Eur (tzn. cca 2,5 milionu korun).
Já jsem u ČS, zatím mám účet Absolvent, tzn vedení účtu zdarma, ale ten mi bude brzy končit a tak pokukuju po jiné bance a velice se mi líbí právě AB. Na pobočce jsou velice ochotní. Na stránkách se dá hodně věcí zjistit. Já si vše prostudovala a šla se ptát jen na věci, co mi nebyli moc jasné.
Na stránkách v ceníku služeb nemají třeba uvedeno co se platí za platbu kartou i když maji podmínku, že musíte zaplatit 5×, aby jste měli nárok na úrok i na běžném účtu. Tak se neplatí nic. Vklad peněz v hotovosti můžete krom možnosti na jejich pobočce prostřednictvím bankomatu, provést buď u jiné banky, ale tam zaplatíte dost velké procento z vkládané částky (až 2% dle banky). Nejlepší je to asi přes poštu a to přes složenku, kde zaplatíte podle výše vkládané částky buď 20,– do 5000,– a 33kč když vkládáte 5000,– až 50 000,–. Uvažuju vážně o tom, že si u AB zařídím jak běžný tak i spořící účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Burys
7.5.13 22:10

FIO

Ahoj, jedině FIO. Všechno zdarma, mají víc bankomatů než airbank, spořící účet urok 0.5 sice menší než air bank, ale mají super smartbanking - nejlepší co jsem měl možnost vidět, a internet banking je taky hodně slušný. Navíc banka s českým původem. Velké komerčně známé banky jsou lichva, hlavně ČS, od těch jsem odešel hned.

• Citovat
  • Upravit
alph
2.6.13 20:58

Dobrý den chtěl jsem se zeptat zda-li má někdo učet u Airbank a kolikáteho chodí peníze pokud j posílají k prvnímu Díky :)

• Citovat
  • Upravit
231
24.6.13 08:22

Ahoj chtěla bych se zeptat chci si založit takový spořící účet a nevím jestli u Air Bank nebo Fio Bance, poradíte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
24.6.13 08:51

@pozlátko ahoj,já mám u Airbank. Jsem spokojená, úrok garantují takový, aby byl pořád jeden z nejvyšších. Jde to teda pořád dolů, ale to člověk nenadělá nic.
Ted od srpna budou zavádět, že vklady na 1milion kč, budou ale úročit hůře. Takže je tam výhodné dát peníze max do této částky :lol:
Banka jako taková je dost prazvláštní, snaží se být moderní, ale i na mě je to příliš. na druhou stranu, jde jen o to udělat účet, a pak už si vše ovládáš přes internetbanking :)

Fio neznám, ale ráda si taky nechám poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
24.6.13 09:10

Jeste je taky dobra zuno bank.

my zijeme v zahranici a ted jsme prekovapali ceske ucty, fin. poradce nam vybral tri - na prevod penez ze zahranici a tak…air bank doporucil jako cesky ucet, fio a zuno jako eurove. Zatim mam air bank a zuno. Co mi teda trochu vadi, ze nemaji takovou sit bankomatu jako ceska sporitelna. U air bank je vyber v jinem bankomatu za docela nizky poplatek, pokud mas ten jejich ucet s poplatkem (ale furt docela nizky), tak muzes vybirat pak zdarma i jinde, jen to nesmis prehanej, jinak by ti to mohli zkrouhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
24.6.13 09:10

@pozlátko
Mame Airbank jak obyc ucet tak sporici a spokojensot velika. Presli jsme od CS a mesicne usetrime temer 500kc.
Do banky vubec nechodime vse se ovlada pres internetbanking. A pokazde kdyz jsme v bance byli tak byli moc mili a napomocni (zakladani uctu a pridavani disponenta)…
Fio neznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3484
24.6.13 09:42

Mám Air Bank a maximalní spokojenost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
24.6.13 09:43

Mam airbank od listopadu 2012 a jsem nadmiru spokojena :-) vyuzivame tam s manzelem jak bezny ucet tak i sporici a jak rikam, vse je ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
24.6.13 09:48

@beruska03 Jen by mě zajímalo zda dostanu ke spořícímu účtu také nějakou kartu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
24.6.13 10:25

@pozlátko no ja zadnou nemam, ale tam si muzes kdykoliv prevezt penize na svuj ucet a mas je tam okamzite.. jinak pres intern. bankovnictvi z toho uctu muzes platit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mirda44
3.7.13 15:34

nestojí za nic

Zdravím. tak jsem si chtěl u air bank nechat udělat konsolidaci, donesl sem potvrzené příjmy, po třech dnech mi přišel mail stalo tam: schváleno můžete pokračovat na nastavení půjčky. potřeboval sem 172 000 doplatit jiné bance. a zároveň sem nechtěl prodlužovat dobu splácení a nechtěl sem platit za vedení atd…
nabídli mi až 185 000. nastavil sem si tam 172 000 na dobu 48měsíců a vyjelo mi už jako přesně částka co budu platit. bylo to 5 656kč a chtěl sem vybrat den splácení a maximální datum je tam 18.den v měsíci :(. to je jedno jen mě udivila ta úroková sazba ted se podržte :D 23,9%ročně a RPSN 26,71%. říkám tak to ne! jako na tohle zvědavej nejsem bral sem si 200 000 u moji stavající banky a platím 5070kč na 60m. a air banka mi nabídne tohle tak to je :DDDDDDDDDD. a že mi odpustí splátky tak to je pravda ale stejně se to v globále neoplatí. jo a že neplatíte poplatky za půjčku je směšné! ba naopak platíte ještě víc než u jiných bank. je to schované v tom úroku přemrštěným. ale hlavně jak trvdí že jsou jiní. a na kalkulaci na jejich stránkách mají sazby Úroková sazba14,9 %
RPSN15,97 % lži!!! nechci od nich nic maximálně ten spořák.

• Citovat
  • Upravit
3241
9.7.13 07:40

No ale pokud odpouští třeba 6 posledních splátek- tak přeplatíte o skoro 30tis méně. A tím se poníží i to RPSN, jen se musí splácet přesně. Jasně oni se jistí, takže se platí jakoby celá neponížená částka, ale na konci se to srovná na to 8,9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat