Ajurvéda diagnostika a váš denní režim

338
1.7.22 09:46

Ajurvéda a váš denní režim

Ahoj holky, byla bych ráda, kdyby se tu našlo pár těch, které zajímá Ajurvéda. Zajímalo by mě, které věci jste implementovaly do života, co vám pomohlo nebo kde byly vaša „aha momenty“. Já jsem Váta, byla jsem i na diagnostice, tam mi vyšlo Váta-Kapha dóša, nicméně když jsem si poprvé četla (a že to je už nejmíň 6 let) specifikaci Váty, najednou mi došlo, že to na mě nejen sedí, ale i vysvětluje to, proč nemám absolutně ráda třeba jablka, chlad a další věci. Vždycky v létě jsem důslednější na dodržování různých doporučení, v zimě za tmy ráno a za tmy odpoledne se mi těžko dělá cokoliv :)
Takže, kdo si třeba škrabe jazyk, kloktá kokosák, masíruje tělo nebo jí jen 3× denně (ani oříšek mezi tím :), vyhýbá se studeným nápojům a další :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
115
12.9.23 15:15

Ahoj, mně taky vychází Váta, a spousta věcí na mě sedí (ale třeba jablka mám ráda). Chlad nesnáším, jakmile prochladnu, jsem nemocná, studený pití nesnáším a bolí mě po něm v krku atd…I psychické stránky na mě sedí. Masáže teprve plánuju…Jen nevím, jak se mám jako Váta tady v ČR vyhnout zimě a mrazu 🙈. Jestli tedy opravdu Váta jsem. Chystám se na odbornou diagnostiku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
12.9.23 15:17

Ale jídlo se Vatam doporučuje pravidelně ne? Jen 3× denně, to bych umřela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová