Ako vysvetliť, že mi to vadí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5911
2.8.12 09:45

@ncc1701 já jsem taky rak, ale tohle bych nedala.. do jisté doby si z toho dělám humor, viz. tchýně a tchán, když přijedou k nám (proč jste to udělali tak a ne takhle, takhle bychom to udělali my, tohle bys neměla, tohle nedělej, bla bla..) a potom na plnou h.bu řeknu, že jsme to udělali takto, protože jsme to tak chtěli a nikdo se jich neptal, jestli je to tak dobré, protože je to naše zahrada, a že sama vím na co stačím… ne že by to ze mě vylítlo, ale říkám to naprosto uváženě a cíleně, abych jim dala najevo, že pořád mám v hlavě tu věc, která se nazývá mozkem. když potřebuji radu, zeptám se sama a jsem ráda, že poradí :nevim:

zkladatelko: normálně bych to fakt udělala.. moje rodina je na to zvyklá, přítelova si zvyká.. prostě to vezmu jako recesi, směju se u toho a doufám, že to padne na úrodnou půdu a uvědomí si, že je to dost nepříjemné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
2.8.12 09:58

Ešteže priatelovi rodičia sú tak moc v pohode..toto vždy len jeho sestra s rodinou…bože a hlavne jej syn, niekedy je to fakt na facku… „a já bych si radeji pročetl ten návod, než začneš dělat ten bazén…“… „já bych to na tvým místě nejedl když kojíš“… a blaa blaa blaaa… a „Proč nedáte plachtu na ten bazén, když prší, napadají vám tam smeti…“ :pocitac: :pocitac: :pocitac:
fakt neviem, čo robím zle, keď niekomu poviem dva krát, že sa má starať o seba a aj tak to nepochopí :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.8.12 12:34

Já jsem se u tvého slohu upřímně zasmála (možná protože mám to samý s tchýní).
Nejlepší je ta část s omotanou pupeční šňůrou. :D :D :D Já taky prej nesmím věše záclony. :D A s těma jogurtama!!! Tchýně mi jich přivezla třicet, když jsem byla na začátku těhotenství. :zed: :zed: :zed: :mrgreen: jasně že prošli a musela jsem je vyhodit. :D No taky toho mám hodně… :D :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
4.8.12 04:02

@Markétka Š.V. tak fajn, niesom sama to ma teší :palec: a aj u vás sa robia také poriadky, že sa pália veci na záhrade, mimo iných aj také, ktoré by si mohla potrebovať? A keď sa ozveš že to možno budeš potrebovať tak ti na to dotyčný povie, že keď to budeš potrebovať, tak si to predsa kúpiš znova? :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.8.12 10:59

Nemáme zahradu, takže ne. Ale je fakt, že ti druzí ví vždycky nejlíp, co kdy budu potřebovat. Jsme byli jednou v Ikee a tchýně mi nutila takovej ten odšťavňovač na citron nebo pomeranč a tvrdila, že na tom budu dělat jablko. Vážně nevím jak. :D :nevim: Asi na ni svítilo moc sluníčko. :D

Ale na jednu stranu to můžeš mít dobrý. Vyházíš celou skříň a pak si budeš muset koupit všechno nový. :D Dá se toho využít… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
8.10.12 02:16

@Sebinah :-) pripomina mi to tiez niekoho, ludia radi pindaju do vsetkeho co sa ich netyka. Mne napriklad chce mama zariadovat byt a podobne, neznasam ked mi niekto keca do mojich rozhodnuti, pokial sa na to sama nepytam. Ja som ale ostra, poviem ked mi nieco vadi, bohuzial to niekedy vobec nepomaha, niektorym ludom to ide jednym uchom von a druhym dnu. Uz som celkom rezistentna ale komentare si neodpustim. Pocas tehotenstva som tiez dostavala super rady od ludi ale nezaujima ma to. Neznasam to ked si niekto mysli ze je starsi tak ma pravo ma poucat, pripadam si potom ze ma ten clovek povazuje za neschopneho idiota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
18.10.12 16:20

@Malinkasom nj presne takto som sa to snazila vzdy vysvetlit aj ja bohuzial ale nie vzdy to dotycny pochopi a vacsinou sa urazi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
20.10.12 16:25

@Sebinah @Markétka Š.V. - mě tchýně ve 39. týdnu těhotenství zcela s vážnou tváří tvrdila, že když jsem se řízla na prstu nožem (dost nechutně), takže malá bude mít taky něco s prstem…já na to, že naštěstí na žádné pověry nevěřím, že jsem pragmatik– a ona - ne, to je vážně tak, však uvidíš, to není žádná pověra, moje sestra měla to a to, protože máma to a to..a jelikož mám s tchýní podobný vztah, jak tady píšete, tak jsem si říkala - no, být jen trošku pověrčivá, tak ji asi dám facku, protože tohle se těhotným neříká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
11.12.12 01:43

:mavam: Ahojte, všetci čo ste ma utvrdzovali v tom, že moje nálady sú sposobené tehotenskými hormónmi a že mi vadí aj to, čo by mi inak nevadilo, chcela by som vás oboznámiť so skutočnosťou, že malá už má 5 mesiacov a mne ešte stále správanie a „múdrosti“ poniektorých ľudí až žalostne prekážajú. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
11.12.12 03:24
@Sebinah píše:
Ahoj holky,
potrebovala by som poradiť. Ide o priateľovu rodinu, ktorá má asi pocit, že sme obaja nepsvojprávni idioti a tak vždy, keď prídu k nám domov, začnú nám diktovať čo a ako máme robiť, čo kam dať a čo ešte vylepšiť…to je ok, keby sa snažili poradiť, ale toto mi už pripadá ako vnucovanie, a neviem ako správne im vysvetliť, kde sú hranice, aby sa zase neurazili. :(
Uvediem zopár príkladov, bude to asi na dlhšie tak si k tomu keď tak vezmite kafe ako ja ;) Inak nejde o rodičov, tí sú super. Tlak mi dvíha priateľova sestra s manželom (občas) a ich synom.

Začalo to, keď som otehotnela. Vlastne keď sme im to prišli oznámiť (mimochodom na Vianoce). Priateľov švagor mi začal hovoriť čo mám jesť - že mám jesť veľa veľa veeeľa jogurtov, na čo som mu odpovedala že na jogurty v tehotenstve chuť proste nemám, tak zase: Ale to musíš!! Inak malé nebude mať rado jogurty (úplná blbosť - moja mama to mala rovnako, niektoré veci jej nechutili iba v tehotenstve a ja ich napriek tomu rada mám..) Inak vypijem hrozne moc mlieka denne, takže keď nič iné, vápnik mám.

Potom hneď začali riešiť meno - s priateľom sme sa o mene priebežne bavili, no a povedali sme im, že keď sa na ničom nezhodneme, tak bude po nás (dievča po mne, chlapec po priateľovi), tak to hneď vyletel priateľov synovec (inak mladší odo mňa o rok aj niečo): To je úplně debilníííííííí!!!
Na čo som sa zarazila, pretože nejde len o to, že je odo mňa mladší, on keby so svojou priateľkou čakal dieťa, a chceli mu dať meno hoci Šeherezáda alebo Onur, tak nepoviem ani pol slova, možno by som sa zasmiala, ale nie povedať mu, že to alebo tamto, je debilné..(keby to aspoň povedal inak - že je to už zastaralé a už sa to moc nerobí atď, tak nič nepoviem…)

Samozrejme malo pokračovanie zostavovanie jedálneho lístka - švagor si asi myslí, že KFC a čínske rezance dokážu zapríčiniť vývojové vlady plodu alebo čo, pretože mám na to chuť tak približne raz za mesiac.. áno, jasne, radšej sa budem napchávať jogurtami, ktoré mi nechutia, aby som sa prvý krát počas celého tehotenstva pozvracala!!! :zed: Keď som minule zahlásila, že mám chuť na KFC, mali ste vidieť ten výraz a nasledovalo: A víš jak je to nezdravééé!!! :pocitac: Asi mal šťastie, že zmrzlinový pohár som dojedla a už ho aj odniesli. :? Tieto kecy ma fakt štvú a to malej škodí rozhodne viac, ako nejaké blbé KFC raz za mesiac… :cert:

Taktiež je ok, že sa tešia na svadbu a pýtajú sa, kedy bude, ale pripadá vám normálne, aby na Vianoce, keď im oznámime moje tehotenstvo, začali oni riešiť našu predmanželskú zmluvu? Toto snáď nie… taktiež mi nejde do hlavy, ako synovec vie, kedy máme malú prvý krát vziať na dovolenku (deti ešte nemá a aj keby, je to snáď naša vec či ju vezmeme k moru keď bude mať pol roka alebo rok, nie??).
A co tam bude dělat když jí bude jen půl roku…h**no :?

Ale to nebolo len toto, stále niečo - či už mám zbalenú tašku do pôrodnice, tak to sa ma švagriná pýta tri krát do týždňa, akoby som bola úplný blbec, asi som sa mala začať hrať na idiota a tváriť sa, že vôbec neviem, že sa nejaká taška balí :nevim:
Potom som minule vyhlásila, že budem začiatkom 40tt umývať okná, aby som tomu pôrodu pomohla, takže to nesmiem!! Veď by som malej mohla omotať šnúru okolo krku!!!(???) Nechápem síce ako, či silou vôle alebo čo, no pre istotu som sa na to spýtala v pôrodnici. Takže, začali sa smiať, že je to úplná blbosť a že sú to babské reči. Aj som si to myslela - švagriná rodila pred 20 rokmi, takže mi to bolo jasné, no nechcela som jej nič hovoriť…

A takto by som mohla pokračovať do zajtra, proste to beriem ako s. anie sa do toho, do čoho im je prd. Nechápem, prečo to robia, my im do ničoho takto nelezieme… :nevim: Keďže som štír, povahu mám takú, že niektoré veci vydržím len chvíľu a potom mi rupnú nervy a dám vedieť, že mi to vadí. Tak to bolo aj v tomto prípade, takže som napísala švagrinej e-mail. Pravdaže, napriek tomu, že som bola vytočená, napísala som to všetko pekne, dokonca s humorom tak, aby sa na tom aj zasmiala a pochopila, že niektoré veci si proste s priateľom riešime sami a chceme, aby to tak aj zostalo. No, reakcia bola taká, že volala priateľovi, že na to vôbec nebude reagovať a svojim spôsobom dala na javo, že je urazená..! :zed: :zed: :zed: Tak som to jednoducho nechala tak a na priateľove výčitky, či som ten e-mail musela písať, že ona má citlivú povahu, som reagovala tak, že áno, musela! :cert: Pretože som im dávala najavo, keď sme spolu boli, že mi niektoré veci vadia, no oni to nepochopili…za to ja nemôžem, takže to muselo ísť von na plnú hubu, a vôbec, nepísala som to hnusne, práve naopak. To už predsa nie je moja vec, že sa za to niekto takto detinsky urazí!!!

Myslela som, že to už bude v pohode a že to pochopia, no veľa by som chcela… včera boli u nás na návšteve, a niektoré veci sa opakovali. Nedokážem si predstaviť, že by som k niekomu prišla a začala mu hovoriť čo má ešte svojmu dieťaťu kúpiť a kam to má dať… riešilo sa totiž to, že máme terasu, takže by sme mohli kúpiť ďalší kočík a dať ho tam, aby v ňom malá mohla v lete spávať… :zed: :zed: :zed: :zed: jasne, prečo rovno nekúpiť tak 10 kočíkov a každý dať na iné miesto v dome? No, nemusím snáď písať, že môj argument, že bude lepšie tam dať kolísku, neprešiel… predsa v kočíku môže malá spať až do troch rokov… (čo je toto zase za hovadinu!!! A v kolíske nemôže!!!) Alebo že kočík je bezpečnejší, že ju ochráni - pred čím!!! A vôbec, ako môže byť bezpečnejší keď mi môže po tej terase ujsť a spadnúť, ak ho zle zaistím??! Niee, kočík je najlepšie tam dať, pretože ONI TO TIEŽ TAK MALI.
Na niektoré argumenty mi fakt došli slová a radšej som bola ticho pretože by to neskončilo dobre, ale mám strach, že nabudúce sa už neovládnem a ja nechcem (!!) rozhádať celú rodinu. Bola som tak vytočená zase, že som si ani nevšimla, čo povdal priateľ, či sa ma zastal atď alebo nie… :roll:

Sú dve možnosti, buď sa budem s nimi stále hádať, keď zase prídu s nejakou k**otinou, alebo to začnem ignorovať a aj tak si to spravím po svojom. Ešte by som mohla skúsiť prísť dnes k nim, keďže je nedeľa, postaviť sa do kuchyne a spustiť: Tak, čo tu dnes máme??? Pozrela by som do hrncov a začala jej hovoriť čo má a nemá dať do polievky, aký bujón má použiť, potom by som si sadla k TV, prepla švagrovi program s tým že to, čo vyberiem ja, nebude taká nuda. Za pol hodinu by som vstala, išla za synovcom a vyhodila mu niektoré papiere zo školy do popelnice s tým, že to sa učiť nemusí, to určite na písomke mať nebudú a aj keby tak je to debilina. Vyvenčila by som im psa a k večeru prestavila nábytok podľa seba, pretože mne sa napríklad nepáči, že majú stôl v kuchyni tak do cesty. Sadla by som do auta a pofrčala domov a myslím si, že by tam ešte tak týždeň stáli s otvorenou pusou, že čo to malo znamenať :lol: :lol: :lol:

Prepáčte zase za taký sloh. Na toto asi ani neexistuje nejaká rada, ako by som mala reagovať alebo čo im povedať. Viem len, že to dlho neznesiem, keďže sa poznám a takéto správanie beriem ako útok na moju osobu, začnem robiť naschvály. Pretože som škorpionka (štír), tak to inak dopadnúť nemôže. :nevim: Čo by ste robili vy?

Příspěvek upraven 24.06.12 v 10:31

:lol: :lol: :lol: promin, ale napsalas to fkt skvěle, líbilo se mi, že si nezapoměla být vtipná, a přitom ta nasra… v tom byla jasně cítit. Nějak nevím, chápu, že tě to točí, u mě je to zase přechytračelá potencionální tchýně, bydlí ale v Anglii, a často do Čech nejezdí, takže mi vlasy tak často nervama nepadaj :) Každopádně přeju pevné nervy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
11.12.12 09:35
@Kaculatko píše:
Tak z toho co zakladatelka napsala znam snad vsechno… Proste kdo ma ve svem okoli chytroliny, tak muze akorat zatlacit slzu… Mame to v bledemodrem a jedine co pomaha je nevidat se a nekomunikovat. Zkousela jsem ukazat, ze mam svuj nazor, ze si s manzelem chceme delat veci podle sebe, ale kdyz narazite na lidi, ktery si mysli, ze ten jejich zpusob zivota je jediny spravny, tak nepomuze nic nez se proste distancovat. Je to smutny a rozhodne jsem chtela mit v rodine dobry vztahy, protoze si myslim, ze je to hodne dulezite, ale za ty nervicky to opravdu nestoji. Me takove chovani taky urazi, protoze to beru podobne jako zakladatelka za utok na svoji osobu, jak kdybychom byli s manzelem blbecci, kteri by nemohli bez rady fungovat. Jsme oba moc hodni na to, abychom oplaceli stejnou minci a hlavne nechceme klesnout na stejnou uroven… kazdopadne srat na hlavu si taky nenechame, tak co jinyho delat, proste ignorace a omezeni kontaktu…

Pod to bych se skoro mohla podepsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
11.12.12 09:45

@Sebinah „či už mám zbalenú tašku do pôrodnice“ - nemám, rodím doma ;)

švagrina - ona má citlivú povaha - preto sa k Tebe tak citlivo správa, však?

ONI TO TIEŽ TAK MALI. - co kdybyste to dělali jinak, a ono se ukázalo, že lépe, co? Jen to ne? Když já nemám kozu, sousedovi musí chcípnout.

Je to přítelova rodina - on by měl řešit, ne Ty. On nebude „ten hodný“ a Ty „ta zlá“. Domluvte se, co a jak, a on ať to pak realizuje a pošle je do pr… on. Jinak vás to časem rozdělí.

Nenechat se vtáhnout, žádný argumenty, a VELMI ÚČINNÁ A ODZBROJUJÍCÍ JE METODA „ano, děkuji“ a dělat dál po svým.

@Mišela „A HLAVNĚ nikomu nic nevysvětlovat, neomlouvat a pod. Jste dospělí a svépravní, to, že to někdo nerespektuje je JEHO problém ne váš.“ - naprosto souhlasím

@Maddlen - „fyzické přemístění kočáru u mě doma, nebo kdyby mi lezli do věcí nebo pokoje, kam jsem je nezvala“ - já bych je vyhodila tak, že by už nikdy nepřišli. A už bych je jen tak nepustila ani nezvala na návštěvu, když se neumí chovat, jejich smůla.

Za jméno se nikdo smát nebude, kór dneska, zvláště když je to kdejaká Esmeralda a spousta cizinců atp. Na to prď. Lepší než sedmá Terezka a devátá Eliška, na kterou musí učitelky volat i příjmením, pže už to nemají jak odlišit tvarem jména. - ale to už je vyřešeno

Na @nikol.ondrášovka jsi dle mého reagovala přehnaně ;), tak je fajn, že jste si to hezky vysvětlily. Také nesouhlasím s tím, že je (resp. bylo) to až tak těhotenstvím, ale ptala ses a Nikol nijak útočná ani ošklivá nebyla.

Zaujalo mě toto: „neviem prečo, mám proste taký pocit, že tu nič nepomáha. Ani po dobrom ani po zlom. Švagriná zahlásila, keď hovorila s priateľom, že sa jej to dotklo a buď sa budeme stretávať alebo nie. Tak na toto nepristúpim ani náhodou. Ja sa s nimi rada stretávam, ale toto ani náhodou, že sa teda stretávať budeme a oni s tou buzeráciou neprestanú.“ - jako Ty se s nim ještě vídáš ráda? To je dost zvláštní… Chceš se s nima vídat a doufáš, že se změní? Ale to jsou dospělí lidi je jim k 50 +- a už se nezmění, jen se to bude stupňovat

@heloš na to šla dobře, nic jiného s některýma lidma nepomáhá…

Servítky bych si nebrala, nic neztratíš, když se s Tebou nebudou bavit… Najdi, najděte si přátele sobě rovné s blízkými názory, bude to přínosnější pro vás pro všechny. Netřeba s někým zahazovat čas jen proto, že je to příbuzný. Se uvidíte 2× do roka na společenském dýchánku na neutrální půdě a to bude stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
11.12.12 10:59

@Sebinah :mrgreen: :mrgreen: jsem se dobře pobavila :potlesk: Takové exempláře ti v okolí opravdu nezávidím. Zažila jsem něco podobného, až na to, že ta osoba byla navíc jen „matka-teoretička“, žádné děti neměla, za to rady dávala jak kdyby porodila fotbalovou jedenáctku :cert: Nejdřív jsem to trpěla, protože mi bylo upřimně líto, že po dětech moc touží a nedaří se (a byla by určitě skvělá máma, to jo), ale čím déle trvalo její snažení, tím víc teorie nasávala a pak měla ukrutnou potřebu ji rozdávat :pocitac: Když už to bylo neúnosné a jemné narážky zůstaly nepochopeny :roll: tak jsem přešla do proti útoku. Prostě co moudrá rada od ní, to ode mně. Protože neměla děti, komentovala jsem její vzhled, vlasy, oblečení, chování, postoje atd. Asi týden trvalo než procitla a uvědomila si kam mířím :twisted: Ale dala jsem si vždycky pozor, abych oplácela jen její otravné mudrování… Pak se stáhla, návštěvy byly čím dál kratší a pak jich bylo čím dál míň :palec: Žádná hádka, urážky, nic. Prostě jsem oplácela stejnou mincí. Kdyby po mě vyjela, proč to dělám, tak by jí to v klidu i vpálila, ale nebylo to nutné :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
12.12.12 09:49

@empaka som rada že som Ťa pobavila :D :D :D @Suuva tá taška do porodnice :palec: :lol: :lol: :lol:

Je to síce jeho rodina ale prečo by to mal riešiť? Nehas, čo ťa nepáli…jemu to asi nevadí/nedochádza/alebo si proste zvykol za tých 35 rokov..

S tým ospravedlňovaním naprosto súhlasím. Ja som sa tiež neospravedlnila, keď sa urazila za to, že som jej napísala že mi to vadí…nijak som ju predsa neurazila ani nič podobné. Tak za čo sa ospravedlňovať…Navyše s tým neprestala, takže mi to je fuk. A ak neprestane, už jej to poviem na plnú hubu a bez vtípkov. A hotovo..

Taktiež, ak sa ma znova spýta, prečo sa nestavíme takým štýlom ako minule, (prečo neprídete? hneváme sa…máte to len 20 minút!) mimochodom, oni tiež ale benzín je drahý, však, tak jej poviem že proste nemám chuť sa staviť, pretože ma prestalo baviť počúvať, ako mám vychovávať svoju dcéru (že jej nemám dávať cumel, kedy jej dať výživu, neposadzovať ju lebo je na to ešte malá, inak má vyše 5 mesiacov a priťahuje sa do sedu sama, že ju nemám nechať pozerať tv atď..)

Lenže ja som nereagovala na @nikol.ondrášovka prehnane :D bola som trochu vytočená zo švagrinej tak pardon. Nemyslela som to zle… :*
To, že sa s nimi chcem stretávať, čo si kopírovala vyššie, tak vysvetlím: ja ich mám rada, len mi lezie na nervy to ich občasné správanie. Chcem ich vídať, ale ak s tým neprestanú tak stretávanie budem obmedzovať, tak ako teraz a snáď im to dojde. Navyše nechcem, aby mi raz dcéra vyčítala že k nim nikdy nechodíme, ked bude staršia. Je to predsa aj jej rodina.. alebo ju vezme proste priatel a skočia za nimi ale bezo mňa…inak neviem, uvidíme.

@neila supeer :D :potlesk: mať tak tvoje šťastie aby to dotyčný pochopil aj sám…ale to by som asi veľa chcela :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
12.12.12 09:54

@Empaka @Suuva @nikol.ondrášovka @neila pri editovaní to nechce označiť tak takto :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová