Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokoje mají od přestěhování. To je holky svoje od školky. A malý od postýlky. Holky si vybraly. Na kluka zbyl. Každý má svoji 140× 200 postel. Rádi se rozvalují. A chtějí občas své přespávací návštěvy.
Ale třeba teď jsme tady měli na návštěvě sestry děti minulý víkend. Do jedné postele se vlezou dva. Chtěli spát společně všechní, když jsou pohromadě. Takže se kupovala velká nafukovací postel. Byla ve výšce normální postele. Ať se všech pět vleze do jednoho pokoje dvě noci. Jak zas příště přijedou, zas budou spát společně. To by mělo být v únoru.
@anavi13 píše:
@Kelsey já si třeba říkám, že na VŠ ani nepůjdou. Já mám Bc. A prostě jsem na tom hůř než manžel co má SŠ. Zpětně mě mrzí, že jsem nešla na učňák. Takže když budou chtít studovat VŠ tak klidně, vše zaplatíme, ale když půjdou na nějaké řemeslo, tak budu taky ráda. Proto mě to ani nějak netrápí.A bydlení je fakt, že my jsme celkem malé pokoje. Zatím by byli v pokojíčku po dvou a jeden zvlášť. Ale máme teoreticky možnost rekonstrukce a přidat další pokoje. To by měli i s koupelnou a záchodem. Což bude velká rekonstrukce, ale pro ty děti to bude super. Zatím jsou malý a chtějí spát pohromadě i s námi, takže by nám stačila i jen velká ložnice, herna.
Největší problém vidím v tom, že momentálně máme jednu koupelnu a záchodto bude do budoucna prostě nepraktické.
No, nás bývalo v 3+1 i šest ( celkem máme děti čtyři, ale nejstarší už k nám na víkendy nejezdí, jen návštěvy, už má svůj život) a dalo se. Ani teď problémy nejsou. Možná i tím, že já jsem jediná holka. ![]()
Jinak souhlas. Z mojí rodiny a mojí generace máme všichni VŠ, i moje neteře, synovci, kterým je teď 20-30 let, přišlo mi to samozřejmé. Ale dcera je na učňáku. Už jsme to rozdychali, a ještě půjde na nástavbu, se rozhodne sama. Můj nejstarší syn vidí jen MHD a řidičák. U toho s VŠ nepočítám. Prostřední je na 8 letém gymplu, tak u něj jo, ale pokud se po kvartě rozhodně přejít na nějakou odbornou SŠ, proč ne. A nejmladší je školkovy, ten má ještě času milion. VŠ není nutná. Můj muž má taky " jen" učňák a nástavbu a je na tom stokrát líp než já. Navíc je technik, ten se uchytí všude.
@Anonymní píše:
Holky a od jakého věku chtěly být děti sami v pokoji? Máme dvě malé stejného pohlaví, tak zatím chtějí být spolu, tak kdy to tak přijde…
No, chtít můžou. Nejsme Rotshildi. U mě i u otce jsou spolu v pokoji. Zatím se docela snáší. Je jim 11 a 13. Do 6/8 let spali se mnou v pokoji, potom jsme se přestěhovali a byli sami. Ještě máme jednu postel v obýváku ( po dceři, co jezdila na víkend), tak pokud by se nesnesli, může být jeden tam. Ale spíš přechodně. Je průchozí do kuchyně a ložnice. V ložnici máme nejmladšího. Ten s námi asi bude furt, dokud starší nevyleti. Nebo se zas vrátíme do obýváku. My jsme spaní a využití pokojů už několikrát měnili, za 6 let co tu bydlíme.
@Anonymní píše:
A holky, jak bydlíte, šel jste do toho někdo i s jedním dětským pokojem? My teda máme možnost předělat 3+kk na 4+kk a máme i pozemek, ale stavba je s otazníkem, spíš přestavíme byt..
My máme 3+1, obývák je průchozí. Kluci mají pokoj spolu, na kraji bytu, chodí spát později než my. My s manželem a nejmladším spíme společně na manželské posteli, v největším pokoji ( malý už tam má vyvýšenou postel, ale zatím nechce od nás jít). Uprostřed je obývák a kuchyň. Nerušíme se. Největší oříšek byly úložné prostory. V chodbě máme skříně, a v pokojích na skříních krabice, regály. A úložné bedny pod postelemi.
@Anonymní píše:
A holky, jak bydlíte, šel jste do toho někdo i s jedním dětským pokojem? My teda máme možnost předělat 3+kk na 4+kk a máme i pozemek, ale stavba je s otazníkem, spíš přestavíme byt..
Mame 2+1 prepazeny na 3+1.
Az to bude akutni, vybudujem detem neco na zahrade. Nejaky modul. Je to jednodussi nez predelavat barak.
@Kelsey velká postel je top asi všech;), aspoň mám takový pocit. Mně to pravé přišlo fajn ty samostatně pokoje. Jeden se učí, jeden hraje, další chce spát, atd… nebo jeden má kamarády, druhý ráno vstává na závody a tak. Jeden je bordelár, druhý naopak. Jeden mnemusi zelenou, druhý ji miluje. Tolerovat a spolu fungovat musí i tak. Stále spolu bydlí a jsou sourozenci.