Alergie na chlapa

19
1.8.15 02:40

Alergie na chlapa

Ahoj, nedávno jsem se rozešla s přítelem po 6 letech (je mi 22, nikdy jsme spolu nebydleli, ale teď dodělal školu, našel si práci a na nový rok jsme měli v plánu se stěhovat). Pro rozchod jsem se rozhodla proto, že jsem chtěla zažít i něco jiného (cokoliv) a také proto, že jsem poslední asi tři měsíce nemohla vystát. Prakticky nic špatně nedělal, ale mě vadilo úplně všechno..došlo to tak daleko, že se mi protivila i pusa od něj a všechny dotyky..Mám ho pořád neskutečně moc ráda, trápí mě, že se teď tak trápí. Byl to člen rodiny..Teď si začínám uvědomovat pořádně, že nevím, jestli jsem udělala správně…co když už takového chlapa nenajdu? On vždycky udělal pro mě první poslední, vše co mi na očích viděl. Vím, pořádně jsem si to uvědomila až teď, ale pořád nevím co s tou „alergií“ na něj? Stalo se mi to i během vztahu, ale když tak jen chvilkově.. vždycky jsem to nějak překonala..Byla bych ráda, kdybychom spolu zase byli, ale nechci ať se to opakuje, je to něco nesnesitelného..Je to třeba v dlouholetém vztahu jakžtakž normální a zase to přejde? Ve vztahu byly další negativní věci, ale řekla bych že drobnosti, ne v tomto mém rozhodnutí podstatné. Nechci taky ať to vyzní, že si jeho lásky nevážím-vážím a moc, ale ta „alergie“ je prostě silnější. Otázkou tedy je, jestli by bylo vhodné vrátit se do vztahu a nějak (když tak jak) na tom zapracovat nebo ho nechat na dobro jít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2064
1.8.15 06:01

@Bea11 když se podívám zpětně do své minulosti, měla jsem přesně stejný vztah, ve stejných letech jako ty. Od přítele jsem se odstěhovala kvůli „alergii“, ale za tři měsíce se vrátila (kvůli zvyku a žárlivosti. Dopadlo to tak, že ačkoliv jsem jej měla moc ráda, tak jsem jej po čtvrt roce opustila podruhé a tím mu dala vlastně druhou ránu. Zjistila jsem totiž, že už jej nemiluji a že veškerá „chemie“ ve vztahu vyšumela (byl to můj první vztah na vážno). Naštěstí mi po pár letech ty mé dva odchody odpustil a i po 15ti letech od konce našeho vztahu jsme hodně dobří přátelé, oba dva majíc své vlastní rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
1.8.15 07:33

Možná je to jen dozvuk citu, možná k tomu přispívá okolí /takového už nenajdeš/, ale myslím, že to je hlavně hlas rozumu. Srdce ti napovídá onou tělesnou reakcí, že to není to správné.
Nemusíš být přeci ve vztahu, jsi mladá holka, která má poznávat svět a život a ne se hned vázat.
Navíc pokud /pokud/, by to byl ten tvůj pravý, tak se zase potkáte-někdy, za nějaký čas.
Dala bych na své pocity. Když se k němu vrátíš, může se ta nechuť k němu ještě víc prohloubit a potom, jak píše @Petrusska007, to bude pro oba ještě bolestivější.
Dej si pauzu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veromila
1.8.15 08:03

Nevracej se…tvé obavy, že už „takového chlapa nenajdeš“ jsou o ničem,…najdeš takového, od kterého budeš chtít pusu :-) Užívej života je ti 22 probůh :-)

• Citovat
  • Upravit
74217
1.8.15 08:09

Si mladá, dlouho si byla ve vztahu ještě jako dítě.
Sbal se a jdi ven cestovat, poznávat svět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
1.8.15 09:21

Je ti 22 a na světě miliony chlapů… Nevracej se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
1.8.15 09:39

Jsi mladá, nemáš děti, žádné závazky, můžeš myslet jen a jen na sebe. To už se ti v životě mockrát nepodaří, takže být tebou, využiju toho a ve vztahu, který mi nedělá dobře, nezůstávám. Dvaadvacet je skoro ještě dětství, když se teď napevno uvážeš k chlapovi, se kterým to máš navíc takhle citově nejistý, může to za nějaký čas skončit ještě hůř, ta nevybouřenost prostě jednou prosákne.
Užívej mládí. Fakt nemá smysl se v tomhle věku tejrat s někým, s kým být nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
1.8.15 09:50

Měla jsem to samý taky kolem těch 22. První pořádný vztah, pět let spolu a pak nastoupila alergie. Taky to už byl člen rodiny a taky jsem uvažovala, jestli se k němu nemám vrátit, ale jsem ráda, že jsem to neudělala. Do dneška jsme kamarádi. :-). Ve finále ale záleží jen na tobě, pokud si myslíš, že by to zabředlo do stejných kolejí, nemá smysl mu dávat znovu naději. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30126
1.8.15 10:02

A ví některá z vás, proč jste to tak měly? Když napíšete, že chlap vlastně neudělal nic špatně? A stejně ho kopnete do zádi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
1.8.15 10:21

@Honza 12 To není od/kopnutí… ne každý může být s každým a vem to z pohledu toho druhého. Chtěl bys, aby s tebou druhý byl jen proto, že jsi hodný, ale vadí jí tvá přítomnost, což víceméně skrývá? Chtěl bys po letech zjistit, že člověk, který s tebou žije jen předstírá, respektive necítí k tobě to, co jsi předpokládal?
Neber to jako kopnutí do zadele, ale jako jinou možnost i pro toho druhého. Soucit nic neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
1.8.15 10:21

Díky všem za názory a za zkušenosti. Pořád si nejsem jista, musím tomu dát čas..mám ho pořád moc ráda, a kdybychom zvládli být kamarádi, tak by to bylo skvělé..ale to on bohužel zatím nedokáže, což se mu nedivím, protože i když jsem ten pocit měla delší dobu vybalila jsem to na něj během týdny-on věděl, že něco není v pořádku, ale nemyslel si, že to spěje k rozchodu..Nevíte, jak mu to alespoň můžu to trápení ulehčit? Asi to nejde..ale já mu tak nerada ubližuji :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
1.8.15 10:23

@Honza 12 A druhý opravdu v podstatě nemusí nic dělat špatně, je to asi v něčem jiném, co nejde až tak dobře popsat. To prostě člověk cítí.
Přivedu Ti holku, která je hodná, v pohodě, není to ošklivka, postava normální a stejně tam budeš cítít něco, co bude bránit jakémukoli vážnému vztahu. Určitě to znáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
1.8.15 12:32

@Bea11 Ulehčit? Nekontaktovat, vyhýbat se, nedávat naději.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
1.8.15 12:36
@Honza 12 píše:
A ví některá z vás, proč jste to tak měly? Když napíšete, že chlap vlastně neudělal nic špatně? A stejně ho kopnete do zádi?

Jasně. Protože nejsem kompatibilní s úplně každým. Ve věku zakladatelky (16-22) se navíc člověk dost vyvíjí, takže i dva původně shodující se skončí úplně jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30126
1.8.15 14:22
@Halamka píše:
@Honza 12 A druhý opravdu v podstatě nemusí nic dělat špatně, je to asi v něčem jiném, co nejde až tak dobře popsat. To prostě člověk cítí.
Přivedu Ti holku, která je hodná, v pohodě, není to ošklivka, postava normální a stejně tam budeš cítít něco, co bude bránit jakémukoli vážnému vztahu. Určitě to znáš…

Jasně.. Ale když to funguje od začátku šest let, a nic ve vážném vztahu nebránilo.. Tak co tak najednou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí