AlliExpress

• Fotoalbum (10)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
41
9.5.14 22:37

Můžu se ještě zeptat?… jak je to s DHL a clem? :)platí se jenom u těch dražších produktů? které celnice zastavila, je to tak že jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6043
9.5.14 22:38

@Ellinka_J
Tak jsou i skupinky na naplnění balíků a tam se neplatí provize atd.
Pak jsou skupinky kde to 200× nadraží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
9.5.14 22:40

Takže u DHL si ještě připlatím a jinak to je zdarma (pokud je u produktu napsaná doprava zdarma)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
9.5.14 22:48

@Ellinka_J DHL proclívá podle ceny uvedené na faktuře u balíku. Takže nad 22 € platíš DPH a nad 150 i clo. Pokud se jim udaná cena nezdá, můžou si vyžádat doklady o platbě (pošta je chce při proclívání obvykle vždycky, pokud zásilku zadrží, DHL to prostě dělá podle přiložených papírů). U drobných zásilek prodejci obvykle rovnou píší cenu pod 20.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
9.5.14 22:49
@kotyk píše:
@Ellinka_J DHL proclívá podle ceny uvedené na faktuře u balíku. Takže nad 22 € platíš DPH a nad 150 i clo. Pokud se jim udaná cena nezdá, můžou si vyžádat doklady o platbě (pošta je chce při proclívání obvykle vždycky, pokud zásilku zadrží, DHL to prostě dělá podle přiložených papírů). U drobných zásilek prodejci obvykle rovnou píší cenu pod 20.

A jak to potom budu řešit, když mi to zboží zadrží… je tedy výhodnější pošta, nebo DHL?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
9.5.14 22:54

@Ellinka_J Někteří prodejci nabízí obyč poštu „zadara“. Bývá to o chloupek levnější než prodejci, co nemají na doručování množstevní slevy. Vyplatí se to u levných věcí, které projdou bez problému celnicí. Pošta má tu nevýhodu, že si za clení účtuje extra poplatky, když už k němu dojde. A dost dlouho to trvá. Většinou proto, protože to někde leží a čeká. DHL je dražší, ale dokážou věci protáhnout jak celnicí v Číně, tak pak tady. A neopruzujou s papírama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
9.5.14 22:57

J́e to levný a nespěcháš - pošta.
Je to drahý - DHL
Spěcháš opravdu hodně moc - DHL

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
9.5.14 22:58
@kotyk píše:
@Ellinka_J Někteří prodejci nabízí obyč poštu „zadara“. Bývá to o chloupek levnější než prodejci, co nemají na doručování množstevní slevy. Vyplatí se to u levných věcí, které projdou bez problému celnicí. Pošta má tu nevýhodu, že si za clení účtuje extra poplatky, když už k němu dojde. A dost dlouho to trvá. Většinou proto, protože to někde leží a čeká. DHL je dražší, ale dokážou věci protáhnout jak celnicí v Číně, tak pak tady. A neopruzujou s papírama.

A když třeba budu objednávat zboží v přepočtu na české třeba za 300kč, polezou do toho celníci? Nebo, máš s tím zkušenost?… To bych měla prodkt 300kč a počta zdarma, dodání by bylo dražší… kdybych to dala DHL tak bych platila 300kž plus clo tuším 180kč, je to tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
9.5.14 22:58

*produkt, * pošta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
9.5.14 23:02

@ne-silenamatka A myslis, ze ty Converse jsou original? O tom dost pochybuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
9.5.14 23:03

Když ti zboží zadrží, ČP ti pošle doporučený dopis, kde tě vyrozumí o uložení a dalším postupu. Teoreticky mají možnost to prostě automaticky naúčtovat, ale prakticky vždycky chtěli papíry a až pak určili DPH a případně clo. Takže dražší věci dávám rovnou přes DHL, tam cestou nezmizí a doručí to onvykle v jednom kuse a bez opruzování mi naúčtujou, co mám doplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22203
9.5.14 23:06

:mavam: :mavam: :mavam: Zrovna aliexpress projíždím. Manžel si objednával přes kolegu, který si to nechává posílat do Polska, prý se tam neplatí clo nebo co. :mrgreen: Jenom bych, holky, chtěla vědět, jestli jste některá objednávala věcičky pro mimča a jestli ty velikosti sedí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
9.5.14 23:06
@kotyk píše:
Když ti zboží zadrží, ČP ti pošle doporučený dopis, kde tě vyrozumí o uložení a dalším postupu. Teoreticky mají možnost to prostě automaticky naúčtovat, ale prakticky vždycky chtěli papíry a až pak určili DPH a případně clo. Takže dražší věci dávám rovnou přes DHL, tam cestou nezmizí a doručí to onvykle v jednom kuse a bez opruzování mi naúčtujou, co mám doplatit.

Dobře a neodpověděla jsi mi, jestli mi třeba zadrží zboží v přepočtu na české 300kč? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
9.5.14 23:09
@Ellinka_J píše:
A když třeba budu objednávat zboží v přepočtu na české třeba za 300kč, polezou do toho celníci? Nebo, máš s tím zkušenost?… To bych měla prodkt 300kč a počta zdarma, dodání by bylo dražší… kdybych to dala DHL tak bych platila 300kž plus clo tuším 180kč, je to tak?

U věci za 300 se ti DHL obvykle nevyplatí. Můžou lízt a nemusí, když usoudí, že obsah odpovídá ceně a není to nic podezřelého, tak ti to je šumák. Věci jako jeden kus hadříku, pár bot a tak, pouští úplně bez problémů. Ale obecně mi víc šacují věci v Číně než u nás ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
9.5.14 23:10
@kotyk píše:
U věci za 300 se ti DHL obvykle nevyplatí. Můžou lízt a nemusí, když usoudí, že obsah odpovídá ceně a není to nic podezřelého, tak ti to je šumák. Věci jako jeden kus hadříku, pár bot a tak, pouští úplně bez problémů. Ale obecně mi víc šacují věci v Číně než u nás ;).

já nemám v plánu kupovat nic jiného než pár hadříků jak říkáš :) takže to můžu bez problémů poslat přes poštu, která bude zdarma? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák