Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Tak vyřešeno,
byla to moje chyba, objednala jsem si nechtě to zboží dvakrát, já zaplatila jen jedno. Tak proto ten omyl. Dokonce mi dnes přišlo..
Tak jsem se paní prodejkyni omlouvala, že jsem si nevšimla že mám to zboží dvakrtát.
![]()
Ahoj, holky můžete mi poradit, chystám se z Ali objednat asi dvacet věcí od různých prodejců. To se asi nesčítá že? Nerada bych platila CLO a DPH. Jednotlivé věci jsou do 30 dolarů. Ono ta objednávka jde asi sloučit, ale když to sloučím ať to přijde najednou, nezadrží mi to celnice jako velký balík? Nebo jako, že s tím obchoduji? A ještě jedna věc, je nějaké riziko v udávání čísel na platební kartě? Vytunelování účtu atd? Děkuji za př. odpovědi.
@NinJan Na účet se ti samosebou někdo nabourat může, ale to není vina Číny, ale hackerů. Dej si limit na jednu platbu třeba 500,– nebo 1000,– a máš trochu „jistotu“.
Při objednávce od výce dodavatelů nelze sloučit zboží do jedné krabice, neboť dodavatelé jsou z různých koutů Číny a navzájem nespolupracují. Sloučit lze zboží od jednoho dodavatele a často se mi stává, že objednávky udělané v jednom týdnu přijdou v jednom balíku sloučené. Když je zboží dražší, píšu do poznámky, ať to pošlou zvlášť
Prosím Vás a objednáváte i u prodejců kteří nemají žadné „feedbacks“
Ydravím ![]()
ráda bych na ali objednala nějaké oblečení pro mého chlapečka
.. jak je to se clem?.. Může mi to někdo nějak rozumně vysvětlit, jak to chodí, abych pak neplatila víc, jak tady ![]()
Nakupovala jsem již několikrát na AE, platba kartou MC, vše bez problémů, zboží dorazilo. Ráno jsem nakoupila u 2 prodejců a nešlo mi zaplatit kartou MC, vydavatel nevidí v ničem problém, ale platba mi byla několikrát zamítnutna. Použila jsem kartu VISA od jiného vydavatele, platba proběhla. Nyní jsem kontrolovala, zda již platba byla ověřena a dodavatelé je budou moci začít vyřizovat a zjistila jsem, že obě objednávky byly uzavřeny z bezpečnostních důvodů od AliExpress. V manuálu AE je to jen pro ochranu uživatelů, dělají to prý náhodně u objednávek. Nicméně, abych zboží dostala (nebo příště mohla i objednávat), tak to musím odblokovat. Což podle manuálu udělám tak, že jim pošlu kopii občanky, obou stran karty (mohu prý zamazat prostřední část čísla karty, aby nedošlo k jejímu zneužití) a výpis z účtu o provedené platbě. Nemáte někdo s tím zkušenost? Pokud zamažu i rodné číslo na OP a část čísla na kartě, tak si myslím, že to nepůjde zneužít. Prosím o vyjádření od někoho, kdo se s tím setkal, děkuji!!!
@Ban09 viz odpověď v sz - neposílejte nic nikam, vrátí vám peníze a vy objednejte to samé zboží u někoho jiného. Od tohoto dodavatele, nespolehlivého, neobjednávejte nic, buď vám stejně nic do termínu nepřijde a nebo bude obj. opět zrušena pro nespolehlivost…
No a prosím tě. Objednávala jsem si nějaké šperky cca 10kčza kus…napsali mi že prodávájí jen po deseti kusech nebo at zaplatím poštovné na ten jeden kus nebo at zruším objednávku. Zrušila jsem objednávku ale peníze nikde. Myslela jsem že mi je automaticky vrátí. Nebo mám něco udělat? No ated ještě jsemobjednávala víc věcí a za tu jednu věc mi neodešla platba.. ale nemám tam žádné avaiting payments..??
Omluvám se za chyby nejde mi na klávesnici čárka.
Holky kupujete na Alíkovi boty, sedí ty velikosti, když si změřím délku nohy v cm? Nebo berete větší? Přece jen číňani mají malé ťapky ![]()
A nevíte ještě jak zjistit přesný kurz Dolaru? Vždy mi to počítá mezi 20,50-20,70 dnes rekord 20,40
Jak zjistím kurz pro onen den? Díky
@brulinka Ono je to jedno, každá banka má stejně svůj kurz převodu a některé si připočítávají nějaká procenta z převodu či co - to jsem se dozvěděla včera, že mBank používá měnu pro převod jen Euro, pokud se zaplatí kartou např. v dolarech, tak tu částku smění nejdříve za Euro a poté teprve převod na CZK, které strhne z účtu. Vlastně se tak platí směna 2×.
A já mám zkušenost, že když jsem platila na AliEx jednu objednávku a za půl hodiny jinou objednávku, tak každá měla také jiný kurz, sice to bylo třeba o 0,015 Kč, ale změna byla.
@Ban09 Fákt?? Já mám Ge, platím vždy kartou… No zkusím se podívat k nim na stránku, mám ještě jeden účet ČSOB, třeba by to mohlo vyjít levněji kdyby to počítali jinak?! Jinak je mi jasné, že ten kurz se může měnit každou chvíli.
Holky, kolik se účtuje Vám ten kurz?
Tak moje banka si k tomu nic nepřihazuje, je to podle jejich kurzovního lístku, který se o moc neliší od ČNB.
@brulinka V červenci mi u jedné karty účtovali něco mezi 20,10 - 20,28, a u druhé karty jsem to platila 1× a kurz tam byl 20,58. Navíc se mi liší halířově částka blokované částky na výpisu a pak skutečně zaúčtovaná za 2-3 dny:
19.07.14 Autorizováno 56,57 Kč WWW.ALIEXPRESS.COM
21.07.14 Zaúčtováno 56,66 Kč (2,79 USD)
Jinak banka si nic „nepřihazuje“, ale je to její kurz směny - ten má každá banka jiná. U mBank jsou prostě 2 směny (aniž jsme to do včera věděla), jinak normálně platí jejich kurz dolaru.