Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@NinJan píše:
Holky kupujete na Alíkovi boty, sedí ty velikosti, když si změřím délku nohy v cm? Nebo berete větší? Přece jen číňani mají malé ťapky
jak kdy, někdy sedí, někdy ne. Chce to pohledat odzkoušeného prodejce u někoho, kdo už od něho objednával nebo zkusit štěstí
Já mám vel. 40, z Anglie beru jednoho výrobce vel. 6, další vel. 7 a u Miss Fiory mi není ani vel. 7, u ní potřebuju 8…
A z Číny jsem objednávala asi patery boty a je jedny byly klasické číslování 40=6,5. Fakt se to chce poptat po těch, co objednávají, jestli vel. sedí nebo ne…
@maritimka a kde se dá ptát ostatních na jejich názor???
Na Aliexpresu jsem koukala, že je vidět, kdo dal Feedback, nebo kdo koupil, ale nenašla jsem možnost, jak se někoho zeptat ![]()
@Lenka512 na fb je hafo skupinek, které z Číny objednávají, většinou dle krajů, tak se zapoj do nějaké z nich a tam určitě najdeš někoho, kdo objednává botky, které chceš.
@Ellinka_J Aliexpress doporucuji. Nic objednavat nemusite, je to jen na vas
Ze zacatku mi vsechno chodilo normalne, ale ted, kdyz uz je tech balicku hodne, mi to chyta celnice a musim z toho platit clo a dph. Coz je asi v mych ocich jedina nevyhoda, protoze uz ty levne nakupy nejsou pak tak levne, jak se tvari na prvni pohled. Jinak taky nikdy nevite, co vam doopravdy prijde a jestli to bude kvalitni. Casto tam resim nejake reklamace. Nekteri prodejci bez reci priznaji a vrati castecny pozadovany refund, nekteri ale ne. Eskalace problemu na Ali ale tak nejak relativne funguji a vetsinou mi nejake alespon drobne vrati, pokud veci prijdou poskozene. Stava se to opravdu casto, tak 50% zasilek neodpovida popisu a fotografiim pri nakupu a nebo jsou veci nejak poskozene. Je to asi o stesti, co si vyberete ![]()
Jinak ja tam objednavam uz ve velkem, tkz jestli neco potrebujete, staci rict
Akorat me uz teda fakt vsechno cli, tkz cena, ktera je tam uvedena se navysi o to clo a dphacko. Dodani trva 3-7 tydnu, vetsinou to chodi kolem toho 6. tydne. Bohuzel mi casto posilaji jine velikosti nez objednam, coz je fakt pro zlost, kdyz je to pro nekoho konkretniho nebo primo pro moji malou a nesedi ji to.
Prosím o radu, objednávám na ali poprvé a k objednávce mi to píše tohle :
Status:
Dodavatel je vyřízení Vaší objednávky
Připomenutí:
Tato objednávka bude automaticky zrušena, pokud dodavatel není loď Vaší objednávky do: 3 dnů 19 hodin 17 minut 45 sekund.
Někde jsme četl, že když se smaže tak už nedostanu zpět ani peníze tak prosím poraďte.
@pospa123 To je v poradku
Objednavka ceka na vyrizeni. Pokud se zrusi a bylo placeno kartou predem, tak vrati penize na kartu (resp. na ucet). Me se teda jeste ale nikdy nic nezrusilo. To je tam vzdycky.
Takže v nejhorším si o ty peníze nemusím ani nikam psát? a děkuju moc ![]()
@pospa123 Pokud se zrusi objednavka sama tak ne. V pripade reklamace ano.
Ahoj holky, ve středu mi přišla z ali peněženka tou china air post ale jde tak divně cítit…jdou vám taky některé věci cítit?
@Lady Vju No to teda
Vsechno se musi vyprat. Ja co prodavam dale a nenechavam jen pro moji malou, tak vetsinou preperu v ruce tak, abych neumokrila cedulku a maminka, ktera si to koupi, to dostala vonavejsi
Je s tim docela prace, nekdy chodi i pekne sunty a musi se to opravovat. Casto chodi opadane ozdobne kaminky, ktere se musi dolepit. O nitich, co z toho cumi na vsechny strany ani neumluvim, to se holt musi ustrihat. Nekdy je to dobrudruzne rozbalovat zasilky
![]()
@Lady Vju jj, prý se to musí všechno stříkat něčím, aby jim to na lodích nežraly krysy ![]()
@Ban09 Jsem k tomu čichala nevadí to? Už jak jsem to rozbalila tak to šlo cítit ![]()