AlliExpress

Napsat příspěvek
Velikost písma:
425
4.8.14 21:37

@adlita No mně dnes udělal radost prodejce, když mi přišel balíček po 11ti dnech od objednávky poštou a zdarma! Dokonce jsem tam měla i to co jsem si objednala :-D S tím druhým prodejce, co mi to posílá přes DHL už to trvá 14 a přijde to nejdříve koncem týdne :-(
Jojo, záleží na prodejci, jak si váží zákazníků a to si teď už vybírám ty, co mají nejméně 1 diamant.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
4.8.14 21:42

@Ban09 Ty diamanty maji neco do sebe. Take jsem hloupe naletela tem s malo hodnocenim. Opravdu se nevyplati je zkouset jenom proto, ze to maji o 3 dolary levnejsi. Lepsi si priplatit a mit to v klidu :-) No chvili mi trvalo nez jsem vychytala system, jak, co a od koho objednavat a na co si nechat zajit chut. Tak ctvrt roku jsem se v tom placala a ted uz jsem spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
4.8.14 21:46

Já doufám, že se mi to taky povede dotáhnout do toho zdárného konce, že budu mít korunky zpátky na svém účtě. Tady si nemyslím, že by byl až takový problém s prodejcem, protože se snaží komunikovat a moc stál o to, abych mu dala 5 hvězdiček..dala bych mu i 100 když bude vše ok..jen bych teď potřebovala od někoho kdo si tím prošel poradit krok za krokem jak to pořešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
4.8.14 21:51

@olivie13 Asi počkat těch 5 dní, jak píše Adlita. To čekání na něco je fakt hrozný. Nejdříve než schválí platbu, pak než to konečně potvrdí prodejce, pak než napíše číslo zásilky. Když je problém, tak servis Ali také má na odpověď 5 dnů (odpovídali mi každý 3tí den), pořád se na něco čeká.
Ale ta radost, když to dojde a je vše v pořádku :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7999
4.8.14 22:10

Ahoj, taky se hlasim do rady spokojenych nakupujicich na ali :) nakupuji tam cca 2 roky a jsem vetsinou spokojena… koupila jsem tam napr. 6 telefonu, hodne obleceni, led pasky, hracky, plysaky a zatim super :) jen u tech telefonu jsem si priplatila DHL a mela jsem je do tydne doma a clo cca 250,–… mam to uz tak, ze pokazde, kdyz neco shanim, kouknu nejdriv na ali :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
4.8.14 22:23

@marketta A jak je to s clem u tech hracek a telefonu? Mam zkusenost, ze malicke balicky projdou celnici nekdy uplne bez povsimnuti. Cim ale vetsi balik, tim spise ho lapnou a clo vymeri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7999
4.8.14 22:48

@adlita hracky si nechavam posilat postou zdarma a zatim (tuk tuk tuk)vse ok, uz dorazil i balik s 20ti plysaky… vse bez cla… jen jsem platila clo za ty tlf, pac jsem si je nechala poslat DHL…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
4.8.14 22:50

@marketta No DHL to clo dela automaticky :-/ Hracky jsem jeste nezkousela, mozna to taky prubnu, diky za radu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
4.8.14 22:53

@adlita To jako přijde balík na dobírku za clo? Zítra čekám první balíček přes DHL, tak abych věděla… díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
4.8.14 23:05

@Ban09 Ano, pokud na to udeli clo, tak ho zaplatite primo ridici :-) Nasla jsem to pekne popsane tady: http://www.cz-ebay.cz/…nformace.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
4.8.14 23:13

@adlita Díky za vyčerpávající odkaz. Tak to jsem zvědavá, co zítra přijde a za kolik. Chtěla jsem DHL nejen kvůli rychlejšímu doručení, ale prý i kvůli tomu, že to tolik nekontrolují kvůli clu. Měla jsem balík od TNT, tam jsem neplatila nic, takže jsem počítala, že DHL to má stejné. Tak uvidím, jestli se nákup vyplatil :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
4.8.14 23:17

@Ban09 Zalezi jak co. Elektroniku cli vetsinou na 100%. Me chodi jenom detske obleceni a doplnky, ale objednavam hodne velke krabice, protoze mam lepsi ceny. Nekdy to lapnou :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
4.8.14 23:23

@adlita Ta elektronika je mi jasná, ta se jim na rentgenu hned ukáže. Já mám nějaké dětské věci a hračky, odhaduju balík na 6 kg, tak nevím jestli ho čapnou či ne. Z trackingu to poznat nejde:
Aktualizace průběhu clení PRAGUE - CZECH REPUBLIC, THE 17:38
Aktualizace průběhu clení PRAGUE - CZECH REPUBLIC, THE 17:08
zásilka byla uvolněna z celního řízení PRAGUE - CZECH REPUBLIC, THE PRAGUE - CZECH REPUBLIC, THE 05:59

Velikostně to bude asi jako mikrovlnka v krabici, takže asi dost velké na to, aby je to zajímalo a cena něco přes 160 USD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
4.8.14 23:27

@Ban09 No tak to myslim, ze procli. Tak dej pak vedet, sama jsem zvedava. Nekdy se divim, ze mi neco projde jenom tak a neco ne. Treba i male balicky, u kterych bych to necekala. Proste je to sazka do loterie mi to prijde. Mozna to delaji, jak moc toho maji najednou.. fakt nevim, jaky maji system. Me prijde, ze zadny :-D proste namatkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
4.8.14 23:35

@adlita Taky myslím, že namátkový systém. Ale vzhledem k tomu, že ráno mi to uvolnili z celního řízení a odpoledne mi ještě 2× udělali aktualizaci proclení, tak bych řekla, že něco vyměřili. Faktura u toho těžko bude (zatím jsem se s tím nesetkala), jestli budou věřit ceně na balíčku (nevím, co tam ten číňan napsal) asi těžko. Jak ty dokazuješ cenu fakturou? Vytiskneš objednávku z Ali? Nebo vždy přijel řidič s vyměřenou částkou aniž by předal nějaké papíry k dodatečné výměře podle faktury?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák