Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Ban09 Nekdy ma ten cenovy rozdil dost podstatny duvod. Nekdo to ma kvalitneji udelane (vlastni zkusenost). Ale nekdy je to uplne stejny vyrobek a nekdo na tom chce proste vydelat vic. Vybrat podle recenzi, co od koho objednat je prace na dlooouhe letni vecery (a noci).
@adlita beru to u některých věcí, třeba oblečení, hračky, batohy, ale třeba u té silikonové formy mi to přijde úplně stejné. Navíc, když u nabídky mají stejné fotky (jeden kopíruje od druhého), tak se kvalita těžko pozná.
Ale je to i tím, že malý prodejce nemá tak výhodné poštovní sazby jako velký prodejce a prostě si to poštovné (celé nebo částečné) přičte k tomu zboží, aby mohl dát free shipping.
Uvidím, až formy dorazí, jestli se dá něco „zkazit“ na silikonu ![]()
Nekdo dokonce rikal, ze vetsinu veci - obleceni, hracky (plysaky) sijou na tech lodich, co pluji ty 3 tydny… i bych tomu verila…
@Ban09 Zkazit asi neni co
Ja bych se asi jenom bala zdravotni nezavadnosti. Preci jenom se to dava do trouby, treba i na 200 stupnu. Aby se z toho neuvolnovalo neco toxickeho. Odebiram dTest a nekdy zasnu, jak tam i znackove vyrobky absolutne neprochazi testy :-/
@adlita já to mám na nalití mýdlové hmoty, takové malé formy do dlaně, oni je tam prezentují jako na fondán, na dorty, ale je to i na mýdla, sádru, svíčky. Hmota ztuhne a vyklepne se výrobek, žádné pečení, k jídlu to také není určeno. Tam žádné riziko nehrozí ![]()
Ale s těmi riziky je to pravda, i Tescoma už něco stahovala z prodeje ze silikonu apod. materiálů.
@Ban09 Jo tak to bude v poho
Ja se bala te vysoke teploty, co by to pak udelalo.
Zdravim, potreboval bych poradit s vyplnenim objednavky na aliexpress. Nevim jake predvolby zadat do okenek s tel. cislem…diky
@zdenek.kasl V prvním políčku mám 00420 (nebo +420), druhém políčku předvolbu (605, 777, 723 apod.) a ve třetím 6 čísel telenu. O dva řádky níže mám mobil dohromady v jednom políčku 00420605123456.
Toto tel. číslo je pak vždy uvedeno u adresy na příchozím balíčku, který Vám přijde, takže záleží na Vás, jestli použijete skutečné číslo nebo fiktivní.
@Ban09 Když použijete fiktivní, nespojí se s vámi úřad v případě problému, takže o zboží přijdete…
@maritimka To záleží na každém, jaké číslo si tam uvede, já tam mám skutečné. Jen ze své zkušenosti vím, že někdo se cítí strašně dotčený, když jeho telefon je u adresy, že si ho může přečíst každý na poště. Berou to jak porušení ochrany osobních údajů. Takže jsem jen upozornila, že na obálce to číslo bude uvedené.
Ja vim, dam tam svoje cislo.Ale musim tam zadat jeste city number a country number…To vubec nevim co znamena…Hm?
@zdenek.kasl City number - městská předvolba u pevných linek (např. Praha má 02), country number - mezistátní předvolba (ČR má 00420 či +420). Vzhledem k tomu, že má dnes málokdo pevnou linku, zadává se tam mobil stejně jako u mobilního čísla, jinak tu registraci nebudete mít kompletní.
@Ban09 jasně, nebylo to myšleno ve zlém. Jen jsem napsala, že je asi lepší uvést skutečné číslo pro případ komunikace s úřady. Ale to jsem psala spíše pro ty, kteří absolutně netuší, o čem obchodování z Číny je a aby si pak na základě infa, že číslo může být smyšlené, nedávali smyšlená čísla a pak se nedivili, kde mají zboží a peníze. Jinak já mám také skutečné, ale hafo mých známých mají falešná čísla a až na dvoje boty, které se nedohledaly a o kterých vím, nebyl nikdy problém…
No nevim, ale kdyz celnici nebudou mit moznost kontaktu, nevrati to nahodou zpatky odesilateli? S timhle nemam zkusenost. Ja tam mam udaje prave, jsem rada, ze vsechno prijde ![]()
@maritimka @adlita jj, já také, vždyť kdo by měl zájem si na poště opisovat telefony ze zásilek a z Číny mi nikdo volat nebude
Jen jsem na to chtěla upozornit, po zkušenostech např. na Aukru má snad 80% lidí vymyšlený telefon. A jednou jsem omylem vytiskla adresu i s telefonem, nalepila na balíček a co jsem od příjemce dostala, že vyzrazuji jeho číslo pošťačce ![]()