AlliExpress

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1326
6.8.14 22:32

@Ban09 Nekdy ma ten cenovy rozdil dost podstatny duvod. Nekdo to ma kvalitneji udelane (vlastni zkusenost). Ale nekdy je to uplne stejny vyrobek a nekdo na tom chce proste vydelat vic. Vybrat podle recenzi, co od koho objednat je prace na dlooouhe letni vecery (a noci).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
6.8.14 22:41

@adlita beru to u některých věcí, třeba oblečení, hračky, batohy, ale třeba u té silikonové formy mi to přijde úplně stejné. Navíc, když u nabídky mají stejné fotky (jeden kopíruje od druhého), tak se kvalita těžko pozná.
Ale je to i tím, že malý prodejce nemá tak výhodné poštovní sazby jako velký prodejce a prostě si to poštovné (celé nebo částečné) přičte k tomu zboží, aby mohl dát free shipping.
Uvidím, až formy dorazí, jestli se dá něco „zkazit“ na silikonu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7999
6.8.14 23:53

Nekdo dokonce rikal, ze vetsinu veci - obleceni, hracky (plysaky) sijou na tech lodich, co pluji ty 3 tydny… i bych tomu verila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
7.8.14 09:45

@Ban09 Zkazit asi neni co :-) Ja bych se asi jenom bala zdravotni nezavadnosti. Preci jenom se to dava do trouby, treba i na 200 stupnu. Aby se z toho neuvolnovalo neco toxickeho. Odebiram dTest a nekdy zasnu, jak tam i znackove vyrobky absolutne neprochazi testy :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
7.8.14 10:17

@adlita já to mám na nalití mýdlové hmoty, takové malé formy do dlaně, oni je tam prezentují jako na fondán, na dorty, ale je to i na mýdla, sádru, svíčky. Hmota ztuhne a vyklepne se výrobek, žádné pečení, k jídlu to také není určeno. Tam žádné riziko nehrozí :lol:
Ale s těmi riziky je to pravda, i Tescoma už něco stahovala z prodeje ze silikonu apod. materiálů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
7.8.14 10:41

@Ban09 Jo tak to bude v poho :-) Ja se bala te vysoke teploty, co by to pak udelalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.14 09:48

Zdravim, potreboval bych poradit s vyplnenim objednavky na aliexpress. Nevim jake predvolby zadat do okenek s tel. cislem…diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
14.8.14 10:19

@zdenek.kasl V prvním políčku mám 00420 (nebo +420), druhém políčku předvolbu (605, 777, 723 apod.) a ve třetím 6 čísel telenu. O dva řádky níže mám mobil dohromady v jednom políčku 00420605123456.
Toto tel. číslo je pak vždy uvedeno u adresy na příchozím balíčku, který Vám přijde, takže záleží na Vás, jestli použijete skutečné číslo nebo fiktivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
14.8.14 12:44

@Ban09 Když použijete fiktivní, nespojí se s vámi úřad v případě problému, takže o zboží přijdete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
14.8.14 13:28

@maritimka To záleží na každém, jaké číslo si tam uvede, já tam mám skutečné. Jen ze své zkušenosti vím, že někdo se cítí strašně dotčený, když jeho telefon je u adresy, že si ho může přečíst každý na poště. Berou to jak porušení ochrany osobních údajů. Takže jsem jen upozornila, že na obálce to číslo bude uvedené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.14 13:53

Ja vim, dam tam svoje cislo.Ale musim tam zadat jeste city number a country number…To vubec nevim co znamena…Hm?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
14.8.14 13:56

@zdenek.kasl City number - městská předvolba u pevných linek (např. Praha má 02), country number - mezistátní předvolba (ČR má 00420 či +420). Vzhledem k tomu, že má dnes málokdo pevnou linku, zadává se tam mobil stejně jako u mobilního čísla, jinak tu registraci nebudete mít kompletní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
14.8.14 14:36

@Ban09 jasně, nebylo to myšleno ve zlém. Jen jsem napsala, že je asi lepší uvést skutečné číslo pro případ komunikace s úřady. Ale to jsem psala spíše pro ty, kteří absolutně netuší, o čem obchodování z Číny je a aby si pak na základě infa, že číslo může být smyšlené, nedávali smyšlená čísla a pak se nedivili, kde mají zboží a peníze. Jinak já mám také skutečné, ale hafo mých známých mají falešná čísla a až na dvoje boty, které se nedohledaly a o kterých vím, nebyl nikdy problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
14.8.14 14:54

No nevim, ale kdyz celnici nebudou mit moznost kontaktu, nevrati to nahodou zpatky odesilateli? S timhle nemam zkusenost. Ja tam mam udaje prave, jsem rada, ze vsechno prijde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
14.8.14 16:01

@maritimka @adlita jj, já také, vždyť kdo by měl zájem si na poště opisovat telefony ze zásilek a z Číny mi nikdo volat nebude :lol: Jen jsem na to chtěla upozornit, po zkušenostech např. na Aukru má snad 80% lidí vymyšlený telefon. A jednou jsem omylem vytiskla adresu i s telefonem, nalepila na balíček a co jsem od příjemce dostala, že vyzrazuji jeho číslo pošťačce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák