AlliExpress

Napsat příspěvek
Velikost písma:
425
26.8.14 21:18
@maritimka píše:
na to nereaguj a máš klid, ne? :roll:

To byla zároveň i odpověď na dotaz - chce to číst  :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
27.8.14 12:21

Aliexpress

Ahoj holky. Měla bych na Vás velkou prosbu. Chtěla bych objednat z ali více věcí v řádu tisíců:-)). Máte někdo s tím zkušenosti??? Co se týče cla, zadržení, platba, jestli musím mít založen účet v EU, abych nebyla bitá. Chtěla bych objednávat častěji. Poraďte mi prosím, budu moc vděčnà za jakoukoliv radu:-)Děkuji M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
27.8.14 12:28

@Mak13 Zatím co jsem objednávala, tak pošta a TNT - bez cla a DPH, ale co šlo přes DHL tak u všeho aspoň DPH, clo jsem zatím neplatila. Zásilku zadrželi jen jednou a chtěli vidět částku, kterou jsem platila, naštěstí odpovídala tomu co bylo v balíku. Zadrželi to tak na 2 dny, k potvrzení částky jim stačil print screen objednávky v Ali. Pošta mi zatím nic nezadržela, ale měla jsem spíše menší a střední balíky.
K placení potřebuješ platební kartu (PayPal nepodporují, převodem je to velmi drahé).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
27.8.14 12:54

@Mak13 Záleží, jestli budeš mít vše od jednoho prodejce v jednom balíku - tam je veliká šance na DPH i clo, a nebo to budeš mít ve 20ti balíčkách po jednom kuse - tam je šance na zadržení samosebou menší… Pokud budeš mít jednoho prodejce, domluv se s ním přes zprávy, aby ti každou věc poslal samostatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
27.8.14 13:38

Holky díky moc, kdyby náhodou ještě něco, písněte, nebo já, jsem v tomto totální amatér:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7999
31.8.14 22:07

Tak to doporucuji proste vyzkouset… nejdriv jen po malych objednavkach ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
2.9.14 12:05

Holky pomoc! Možná zbytečně plaším, ale na sledování zásilek se mi ukázalo toto:
Shipping From - SZ, China

2014-08-15, 2014-08-15, Acceptance, CHINA
2014-08-18, Export of international mail, China
2014-08-23, Processing, left China
2014-08-24, Import of international mail
2014-08-27, Handed to customs
2014-08-29, Customs clearance completed

Prosím neznamená to, že jsem si zásilku, už převzala? Protože já nic nedostala! a to na ten balík čekám jak na smilování :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
2.9.14 12:07

@brulinka Ne, to je jen informace o dokonceni celniho odbaveni. Zasilka prijde zitra nebo pozitri bych tipla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
2.9.14 12:10

@brulinka Docela se mi osvědčilo používat někdy překladač, např. od Google - https://translate.google.cz/

2014-08-15, 2014-08-15, přijetí, Čína
2014-08-18, Export mezinárodní pošty, China
2014-08-23, výroba, opustila Čínu
2014-08-24, Import mezinárodní pošty
2014-08-27 podal k celnímu řízení
2014-08-29, Celní odbavení dokončeno

Z toho vidíš, že je to celně odbaveno a během cca 2 dnů ti bude i doručeno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
2.9.14 12:16

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Ahááá, já si to automaticky přeložila, jakože si to zákazník převzal :oops: No nic příště radši použiju google :D :D Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
2.9.14 12:19

@brulinka Já to taky občas nepochopím, co ten tracking (nebo i čínský prodejce) chtěl vlastně říci :lol: jsem ráda, že něco jako google překladač je :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22203
2.9.14 13:55

Stačí si na Aliexpressu zadat češtinu, sice překlad katastrofální, ale ty základní věci se pochytí. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
2.9.14 14:08

@babulka01 JJ, u Ali to jde, ale u trackingu na stránkách dopravce ne. Jinak u Ali to mám raději vypnuté, protože jak to překládá názvy zboží, tak bych občas ani bez obrázku nepochopila cože se to prodává :mrgreen:
Tuhle jsem si řešila problém se zbožím s jednou paní, co sice psala „anglicky“, ale dost si pletla A a E a O ve slovech (plaese - please, thonx - thanks,… co si tak pamatuju) a to byla makačka občas vymyslet co to mělo být a v jakém tvaru :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
3.9.14 22:07

Aliexpress

Zdravím, objednal som si klavesnicu. Došla poškodená, je prasknutá na jednej strane. Viete mi poradiť na koho sa obratiť pri reklamácii, či na poštu alebo na predajcu. Predajcu som kontaktoval, ten mi odpovedal ze to mam reklamovat na poste. Klavesnica bola zabalena v bublinkovom obale, ktorý nebol poškodený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
3.9.14 22:21

@joetitan Žádná pošta, prodejce to na Vás zkouší :-) Otevřete reklamaci OPEN DISPUTE a vyplňte tam formulář, jsou tam běžné problémy reklamace, vyberete co se Vás týká (poškozené zboží), zaškrtnete, že chcete refundaci - záleží na Vás, jestli částečnou (klávesnice si můžete opravit svépomocí?) nebo úplnou (klávesnice je poškozená tak, že ji nemůžete používat). Dole zaškrtnete, že zboží vracet nebudete (poštovné zpět se pohybuje kolem 200-600 Kč). Přidáte fotky, napíšete v AJ krátký komentář a odešlete. Prodejce se musí vyjádřit k reklamaci (tuším do 5ti dnů) - jestli cenu sníží nebo vrátí zpět celou částku jak jste navrhl. Pokud by s ním nebyla dohoda, tak si to pak převezme a dořeší AliExpress (drží prodejci peníze dokud nebudete spokojený). Zatím jsem vždy měla zkušenost, že prodejci do 2 dnů potvrdili navrhnutou částku, případně trochu smlouvali (poslané zboží bylo v jiné než objednané barvě, ale jinak bez vady), ale vždy se snaží dořešit. Když se dohodnete (odsouhlasíte si částku), tak je spor uzavřen. Cca do 2 dnů přijdou peníze zpátky a Vy můžete ukončit objednávku potvrzením převzetí zboží + udělit komentář prodejci, např. dát 1 hvězdu s komentářem, že zboží bylo zasláno rychle, ale nekvalitně zabalené a přišlo rozbité, reklamace vyřešena okamžitě.
Nebo také může prodejce navrhnout zaslání nového zboží - pokud souhlasíte a chcete na ně opět měsíc čekat, tak během té doby nepotvrzujte obdržení zboží!!! Uzavřel byste tak objednávku, prodejce by dostal peníze a už nic nezmůžete. Prodejce by k původní objednávce měl dopsat nové tracking číslo nebo Vám ho poslat zprávou. Nedejte na něj, když Vám bude navrhovat, ať převzetí potvrdíte a vystavíte novou objednávku - musel by jste ji platit.
Snad vysvětleno dostatečně, holky, klidně mě doplňte, pokud jsem na něco zapoměla.

Příspěvek upraven 04.09.14 v 11:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák