Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Ban09 Dobře napsané, aspon budu vědět jak postupovat, až mě to potká…
Jde se Vám přihlásit na účet aliexpress?
Holky objednala jsem si plastové balonky 2×100ks chybí mi jich ale 15ks. Mám otevřít spor? Má to cenu?
@brulinka Jasně, normálně otevři spor, napiš poměrnou částku za 15 ks a je to. Budou to drobné a vyřeší se to obratem ![]()
@Ban09 Tak otevřela jsem spor, vypisuji to a je tam přidat přílohu, je povinná? Co tam mám dát? Foto těch balonků, stejně se jich nikdo nedopočítá z těch fotek ![]()
@brulinka Povinná není, šlo by tam dát fotku vyrovnaných balonků např. po 20 ks v 5ti řadách, aby bylo vidět, že jich tam 15 ks chybí, ale i tak to není důkaz, že v balení nebyly.
Nelamte si s tím hlavu, to jen my v Čechách jsme takoví nedůvěřivci, oni Vám to uznají i bez fotek.
@Ban09 No popravdě se mi to moc skládat nechce
balonky mám napytlíkované pro paní, a těch 15ks jsem dávala ze svého… Ale zase u té přílohy je ta hvězdička jakože je to povinné..
@brulinka Když by zboží nedorazilo vůbec - ztratilo se při přepravě - tak taky tam nelze přidat fotku. To je spíš u menších množství nebo rozbitých věcí, případně roztrhaných, ušpiněných apod.
@brulinka To fakt neeee
Nakupuju tam teprve 2 měs., ale skoro u každé zásilky je něco k řešení, tak to chce vyzkoušet a jde to.
Ahojky holky, potřebuji radu kdo nakupuje na aliexpress
líbí se mi tam moc capáčky pro mimísky, čekám miminko, vím že je na výběr hodně capáčku adidas atd. u nás:) ale někdy až za šílené ceny a ještě nic moc.. na aliexpress mají krásné capáčky a za super ceny
máte s tím někdo zkušenost? bodýčka atd…to bych asi neobjednala ale toto si myslím není nad škodu. Jak se objednává? Dám doprava zdarma do ČR, jeden kus a zaplatit přes paypal a to je vše??
děkuji za odpověď:)
@Schatziii Ahoj, dětské oblečky jsem zatím nenakupovala, tak s tím mo neporadím. Doprava zdarma je tam, kde je uvedeno a kde je uvedeno koupit jeden kus - bacha, občas jsou nabídky s dobrou cenou, otevřeš a je tam cena za více kusů v balení. Stejně tak narazíš na free shipping a po otevření nabídky je tam cena za dopravu, ale to fakt málokdy, ale stává se to. Každopádně to nejpozději zjistíš při kouknutí do košíku, cena úplně dole (součet za všechny prodejce), aby cena za dopravu byla opravdu 0,00. A paypal už AE nepoužívá, jen platbu kartou (nebo převodem, ale to je ve stovkách Kč za převod).
Jeee, skoda, ze jsem to neznala, na Ali jsem nechala uz par stovek dolaru ![]()