Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@CokeLady píše:
Ahoj, holky, co se na AE vyplatí pro malé děti kromě oblečení? Chci tam nakoupit pár dárků, konkrétně http://www.aliexpress.com/…5995405.html se mi moc líbí a do bytu na kreslení http://www.aliexpress.com/…6660443.html . Mám klučinu necelých 2,5 roku, tak přemýšlím, co bych ještě takto pořídila…
Ty batůžky jsem si nedávno taky prohlížela.
![]()
Kdyz mi aliexpress schvalil vraceni penez, za jak dlouho to asi bude, nebo musim nekam posilat cislo uctu, kdyz jsem platila kartou?
@monar mají na to tuším 10 dnů, ale obvykle je mám připsané za 2-4 pracovní dny. Vrátí se zpátky na kartu, nic se posílat nemusí.
@Ban09 19.10 schvalili vraceni penez a do dneska je nemam doma..je to normalni?
@monar Opravdu se ti ještě nevrátily na ten kartový účet? Není třeba ponížená cena, která byla stržena z účtu při nákupu? Ještě mne napadá, že by to bylo v nezaúčtovaných položkách na účtě?
Tak jsem ještě hledala a prý je na vrácení lhůta 14 dnů, tj. do 3/11 by ti měly peníze přijít.
@monar Pokud se vrací, najdete je u částky, kde byly stržené.
@Bambulcina ano to jsem také zapoměla napsat - datum vrácené platby je stejný jako datum koupě, takže hledat zpátky ve výpisu
Jeste to neni vracene. divala jsem se aji v uctu dozadu jak jsem to platila.snad to prijde v pondeli kdyz tomu bude 14 dnu
Ahoj holky prosím o radu, poprvé jsem nakupovala na Ali
, mají super ceny.tak jsem to zkusila, a když se podívám na seznam objednávek tak u jedné je třeba:
Status:
Prodávající dodává vaší objednávky
Připomenutí:
V 43 dnů 21 hodin 33 minut 4 sekund Ochrana Nákup skončí. 1. Pokud jste spokojeni s položkami, které jste obdrželi, pak můžete kliknout na „Potvrdit doručeného zboží.“ 2. Pokud jste neobdrželi své zboží, nebo nejste spokojeni s položkami, můžete klepnutím na tlačítko 'Otevřít sporu "před termínem ochrany nebo výkupu bude automaticky uzavřen. 3. Pokud byste chtěli rozšířit ochranu Koupě se můžete obrátit přímo na prodejce nebo na tlačítko " Žádost o prodloužení zakoupit záruku "požádat o schválení prodávajícího. 43213247
to je to připomenutí???
když půjdu do objednávky to tam mám ještě něco odkliknout??? potvrzení přijaté zboží??? jsem mimo nevím co dál jestli jen čekat než zboží přijde nebo co teď prosím poraďte mi.. děkuji
To potvrzeni prijeti zbozi odkliknes, az kdyz ti prijde domu a bude to OK. Pripomenuti jen odpocitava, kolik casu ma prodavajici jeste na doslani zbozi az ke kupujicimu, po domluve to jde samozrejme jeste prodlouzit, treba kolem vanoc mivaji naval a trva to i pres dva mesice doruceni.
@Jája.U ano, jak říká mmatuli. A hlavně nic nikde nepotvrzuj, ať nepřijdeš o záruku vrácení peněz kdyby zboží nedošlo či bylo poškozené. To se pak musí otvírat spor.
Nas ted nastvali. Prodavajici nevyplnil na balicku cenu (kolem 10 eur) a tak musime jit na celnici s uctenkou a dokladem o zaplaceni
nastesti ji mame ve meste, ale maji jen do 15 hodin
ti me nas-ali, dostanou od nas nulove hodnoceni
@blumen Když mi zabavili na celnici balík, ale bylo to přes DHL, tak jim stačilo poslat e-mailem ofocenou obrazovku s objednávkou v Ali. Jen mi zavolali, jestli souhlasí uvedená cena, řekla jsem, že ano a oni ať jim pošlu obrazovku e-mailem a druhý den mi již doručovali. Hold pošta to musí mít extra písemně potvrzené ![]()
@blumen @mmatuli @Ban09
aha holky děkuji vám moc… jste zlatý
asi jsem v tom retro a kde kdo už tam nakupuje já tyto stranáky objevila až teď
) přez kamaradku
) holky a jaké jsou tsy velikosti odpovídá to našim velikostem?
nosím S-M ale podle nich jsem L až XL co jak…