Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, můžu, prosím taky něco napsat? Poctivě jsem přečetla celou diskuzi, protože cca měsíc přemýšlím, že bych taky něco objednala- měla jsem objednanou na fcb bundu bez rukávů pro malou, 8 týdnů jsem čekala a pak mi paní napsala že asi nebudou…dost mě to mrzelo, protože byla pěkná. Ale mě připadá, že je to strašně složitý něco objednat. Tak na to asi musim mít vysokou školu…tak nevím, jestli do toho vůbec půjdu.
@Jája.U píše:
@Ban09
já mám též nakoupeno, dofám že vše dorazí, jinka něco jsem do košíku dala, ale neřeším jestli stihnu vánoce, je to i když by to bylo fajn
)
nejdou mi sledovat balíčky - nechápu, zadám číslo zásilky a opíšu kod a nič…
Tu stránku s opisováním kódu ani nepoužívej, to je hnus. Zadáš několikrát kód, než ti to něco ukáže, jinak to pořád hlásí, že je kód opsaný špatně, i když není. Použij raději tuto: http://www.17track.net/en/ - klikni uprostřed na UPU a můžeš zadat až 40 čísel zásilek, uložíš si do oblíbených a pak stačí třeba jednou týdně na tu stránku kliknout z oblíbených a ukáže se ti tracking všech zásilek najednou. Jenom to neumí zásilky začínající WD a WS, ty mají svoje sledování (prodejce ten odkaz píše do poznámky k číslu zásilky nebo do zprávy) stejně jako zásilky přes Yanwen, ty začínali YC, ale teď mají od října různá čísla, někdy ani nemají písmena, někdy je to jen 6 čísel, ale prodejce vždy napíše, kde to sledovat. Zkus si tam nakopírovat zásilky co máš na cestě a uvidíš. A nemusíš opisovat žádné kódy ![]()
@Jája.U píše:
Holky spor otvíráte kdy??? když vám nedorazí zboží? a do kolika dnů.? já teď musela prodlužovat
Pokud je v trackingu Odesláno do ČR tak se ti to bude prodejce snažit pořád prodlužovat. Když jsem volala na Českou poštu, kde by to mohlo být, tak mi řekli, že od odeslání do ČR a přijetí českou poštou je obvyklá doba 60 dnů, takže je to běžné.
Já teď prodlužovala potřetí 2 zásilky co byly do ČR odeslány 15/9, každý jiný prodejce, obě jsou asi ztracené cestou. Jeden prodejce mi napsal, že když to do poloviny listopadu nepřijde, tak vrátí peníze. Druhý prodejce mi napsal, ať vydržím, že to přijde. Když to nepřijde do poloviny listopadu, tak taky otevřu spor o vrácení peněz. Jsou to zimní čepice, nebudu přece čekat do konce roku, abych si to pak stejně objednala jinde a přijdou mi na jaře, když už je nebudu potřebovat, ne? ![]()
@Jája.U píše:
a co to je čeká zboží??? to je tedy něco
Kde je čeká zboží? Vidím jen Čeká zásilku - to je že se čeká na odeslání prodejcem
@bessy píše:
Ahoj holky, můžu, prosím taky něco napsat? Poctivě jsem přečetla celou diskuzi, protože cca měsíc přemýšlím, že bych taky něco objednala- měla jsem objednanou na fcb bundu bez rukávů pro malou, 8 týdnů jsem čekala a pak mi paní napsala že asi nebudou…dost mě to mrzelo, protože byla pěkná. Ale mě připadá, že je to strašně složitý něco objednat. Tak na to asi musim mít vysokou školu…tak nevím, jestli do toho vůbec půjdu.
Neboj, není to těžké, zaregistruješ se a pak jen vybíráš. Každé zboží najdeš u více prodejců, takže je dobré chvilku hledat a ne vzít první co vidíš (stejné tričko může stát 5 USD, ale i 11 USD - obojí doprava zdarma stejným dopravcem
) A při výběru si zaškrtnout Free shipping, aby ti to ukázalo jen nabídky pro poštovné zdarma. Zboží naházíš do košíku, klikneš zaplatit, zaplatíš kartou a pak už se 1-2 měsíce bavíš tím, že sleduješ kde zásilka putuje. Když je problém, otevřeš spor - neboj, žádné dlouhé slohy, je tam jednoduchý formulář, kde zaškrtneš co se stalo (zboží nepřišlo, přišlo poškozené, v menším než objednaném počtu apod.) a prodejce ti peníze vrátí. Zkus si třeba „testovací“ nákup nějaké levné položky. Já si třeba objednala na zkoušku jako první náušnice za 0,98 USD (cca 20 Kč), přišly a už jsem šla objednávat další věci ![]()
@Ban09 á děkuji moc
koukám že v tom umíš chodit co
)
takže to drží ta sviňka pošta jo? noto je hnus???!!! wo co jim jde pro boha?
když otevíráš spor - vše píšeš v AJ? nebo už máš nějaký mustr?
@Jája.U No ona to pošta asi nedrží, ona o tom prostě neví, takže ví bůh, kde to zboží je. Asi spadlo z lodi nebo letadla do moře ![]()
Buď se to někde válí v překladišti zásilek v Číně nebo v ČR.
Chodit v tom neumím, ale baví mě to trackování (něco podobného jsem dělala před mateřskou v práci), takže to mám jako koníček.
Ten spor je opravdu takový zaškrtávací formulář, při přepnutí na češtinu to asi bude i v češtině, takže nemusíš nic psát. Jen do té zprávy dole něco musíš napsat, stačí třeba zboží nepřišlo, poškození atd. - dáš to do překladače. Ono by tě to stejně dále nepustilo, omylem jsem napsala první slovo v češtině a zbytek v aj a ono to napsalo, že komunikace je možná jen v angličtině.
Zdravím vás lidi,
třeba mi pomůžete. Dnes je na aliexpressu den mnoha slev. Vyhlédl jsem si hezké hodinky, které jsou zlevněny z 32.25 dolarů na 8.06. Při placení všechno v pohodě, avšak v následném listu objednávek je 32.25, plná cena, a taky z účtu mi strhly 32.25 dolarů. Prodávající mi napsal, že vrácení peněz trvá 4-7 dní. Ale co mám teď udělat, aby mi vrátili peníze? Protože peníze má zatím aliexpress, ne prodávající.
Díky moc za odpověď, Marek
@marek1234 no a pri objednavani a placeni tam byla uvedena jaka cena? Opravdu tech 8,06?
V košíku a celkovém součtu byla 8.06, při placení se to stát mohlo (člověk nepředpokládá změnu ceny až v posledním kroku). Každopádně, peníze se mi odečetly, takže jakmile skončí těch 24 hodin procesu, co tam mají, můžu pak dát cancel order a peníze mi do pár dní vrátí? ![]()
@marek1234 Popravdě řečeno, tentokráte poradit neumím, naopak řeším podobný problém. Měla jsem kupon na slevu 7USD z celkové objednávky na Ali, bez ohledu na jednotlivé prodejce, prostě na celý nákup. Kupon jsem do objednávky vložila, potvrdila upravenou cenu a další straně kde je platba tak tam byla původní cena. Chtěla jsem se vrátit zpátk do košíku, jestli jsem neudělala něco špatně. Už byl ale prázdný a všechny objednávky se zobrazily jako nezaplacené. Naštvalo mne to, ale co, tak jsem je tedy zaplatila. Kupon mám v kuponech jako platný, takže asi jako nepoužitý. Fakt prima akce s těmi slevami ![]()
Asi jsem na to přišel. Po 24 hodinách od platby, které slouží k odečtení peněz z účtu, se předtím než prodejce zboží odešle, dá objednávka stornovat a vrátí peníze. Tak doufám, že tomu tak bude.
@Ban09 Taky příště kašlu na jejich akce, jen problémy s tím. Kdo ví, jestli jestli jste něco neudělala špatně, ale to říct nemůžu, protože vidíte, i já tady muset vylíčit svůj problém.
A nebylo tam třeba poštovné, když jsou na ali velké slevy, vzdy to chce po mě velké poštovné..
@Ban09 píše:
@marek1234 Popravdě řečeno, tentokráte poradit neumím, naopak řeším podobný problém. Měla jsem kupon na slevu 7USD z celkové objednávky na Ali, bez ohledu na jednotlivé prodejce, prostě na celý nákup. Kupon jsem do objednávky vložila, potvrdila upravenou cenu a další straně kde je platba tak tam byla původní cena. Chtěla jsem se vrátit zpátk do košíku, jestli jsem neudělala něco špatně. Už byl ale prázdný a všechny objednávky se zobrazily jako nezaplacené. Naštvalo mne to, ale co, tak jsem je tedy zaplatila. Kupon mám v kuponech jako platný, takže asi jako nepoužitý. Fakt prima akce s těmi slevami
problém bude v tom, že ty kupony jsou vázány na celkovou cenu nákupu, pokud jsi nakoupila za méně, tak se samo nepoužil a cena se nezměnila, mám v kuponech takto dva.