Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Honzimila Zkouší to na tebe, aby z tebe vytáhl číslo karty a další. Pokud zboží dorazí (a jako asi že už ne, asi jsi spor otvírala po dlouhé době), tak bych už nereagovala. Vyřešíte spor (nepřišlé zboží) a tím to končí.
Nevím, jestli to platí i v Číně, ale pokud má zboží trackovací číslo a zásilka se ztratí, tak mu pošta vyplatí náhradu nebo třeba pojišťovna, takže bych z toho neměla špatné svědomí.
Osobně jsem před 2 dny také otevřela 2 spory - 2 balíčky různých prodejců měli stejné datum odeslání do čr - 15/9 - oba nedorazily. Náhoda? Spíš se něco stalo s nákladem. S oběma prodejci jsem si před měsícem psala. Jeden chtěl, abych počkala pár dnů, druhý že to bude několik dní se mnou sledovat. Obou jsem se 15/11 zeptala, zda si také myslí, že zboží je již ztraceno a mohu tedy otevřít spor. Tak první napsal, ať ještě počkám a druhý, že to bude několik dní se mnou sledovat. Přijde mi, že to píšou automaticky na dotazy typu Kde je moje zboží. Vykašlala jsem se na ně a otevřela hned oba spory. Ten první to hned potvrdil, takže během pár dnů mám peníze zpátky, druhý mi napsal, že když ten spor stáhnu, tak mi pošle nové zboží. To určitě! Když spor stáhnu, už nemohu další jiný otevřít a věřit jemu slovu, že něco pošle bez objednávky (pod dozorem Ali)? Ani náhodou. Zboží jsem si objednala u někoho jiného a dokonce ještě o $3 levněji. Že by to ještě dorazilo, s tím nepočítám. I na infolince České pošty mi řekli, že to trvá těch 60 dnů od odeslání, když k tomu připočtu, že zboží bylo odeslané v srpnu, tak doručení trvá přes 80 dní.
Neřeš to, oni s tím musí také počítat, že se něco ztratí, takže si to určitě dokáží nějak „pojistit“, ale pro jistotu zkouší ještě kupujícího.
@Honzimila Jo a taky na mne prodejce po otevření sporu zkoušel, že když spor zruším, tak že mi dá slevu ve stejné výši jakou jsem ve sporu žádala na příští objednávku. To jo, já to zavřu a on mi žádný kupon nepošle. Udělala jsem to tak, že jsem udělala novou objednávku, ale napsala jsem mu, že ji zaplatím, až mi spor potvrdí. Ignoroval to, takže vypršel čas, částka se mi potvrdila sama a já konečně mohla zboží zaplatit. Naštěstí spor trvá jen 5 dní, platba objednávky je do 20 dní. Ale z toho bylo jasně vidět, že to zkouší, ten kupon by mi neposlal.
Máte pravdu, kašlu na to. Otevřela jsem spor, protože už měla vypršet ochrana, nejdřív ani na ten spor nereagoval, ale zboží jsem chtěla, tak jsem mu ještě zkusila napsat co se jako děje, on spor přijal a ještě mi právě napsal, že je ale zboží na cestě, což mi přijde divné, tak proč ten spor bez keců přijal. V každém případě, bych to neplatila, pokud bych neměla zboží v ruce. Vidím, že jsou to koumáci. Díky ![]()
Ahoj chtěla jsem se zeptat. Včera jsem poprvé objednala zboží a když jsem klikla na platit tak vypadl internet.Po nějaké chvilce jsem to zkusila znova a znova musela vypsat kartu a dala jsem platit.Na email mi pak přišlo dvakrát nějaké doručení. Teď nevím jesli si to nestrhnou dvakrát. Má někdo zkušenost? Může někdo poradit jak to kdyžtak řešit? Děkuji
@Horo79 Co myslíš tím „vypsat kartu“? Jako znova objednat zboží? Nebo potvrdit zboží v košíku?
@Ban09 píše:
@Horo79 Co myslíš tím „vypsat kartu“? Jako znova objednat zboží? Nebo potvrdit zboží v košíku?
@Ban09 píše:
Opět jsem zadávala kreditní kartu a potvrdila
@Horo79 No myslím, že kdyby to bylo zaplacené, tak by ti to nenabídlo možnost zaplatit zboží. Takže když to nezaznamenal prodejce, neměla by tu první platbu zaznamenat i banka, ale raději pak zkontroluj na výpisu.
@Ban09 píše:
@Horo79 No myslím, že kdyby to bylo zaplacené, tak by ti to nenabídlo možnost zaplatit zboží. Takže když to nezaznamenal prodejce, neměla by tu první platbu zaznamenat i banka, ale raději pak zkontroluj na výpisu.
Neumím v tom moc chodit. Mám si něco hlídat, aby mi zboží došlo? Včera jsem objednala u dvou prodejců. U jednoho mám ćas 9dní a 9h a u druhého potvrzeni přijaté zboží. To znamená źe jeden to poslal? A za jak dlouho to teda příjde? Nějak blíže zasvětit do prodeje? Ukáže se tam někde, kolik a kdy strhnou ćástku? dík
@Horo79 U toho prvního má prodejce ještě 9 dní na to, aby to poslal a ten druhý to již poslal. Sledovací číslo je v objednávce, když ji otevřeš. Hlídej si čas, který ti běží V objednávce, tzn. když ji otevřeš. Ten čas na hlavní stránce objednávek je pro prodejce. Kdy to přijde těžko říci, je předvánoční čas. Strhnutí částky si zkontroluj na výpise ve své bance.
Ostatní info kolem nakupovaní na AliEx je na předchozích stranách, nejde to pořád vypisovat znova a znova dokola ![]()
@Ban09 píše:
@Horo79 U toho prvního má prodejce ještě 9 dní na to, aby to poslal a ten druhý to již poslal. Sledovací číslo je v objednávce, když ji otevřeš. Hlídej si čas, který ti běží V objednávce, tzn. když ji otevřeš. Ten čas na hlavní stránce objednávek je pro prodejce. Kdy to přijde těžko říci, je předvánoční čas. Strhnutí částky si zkontroluj na výpise ve své bance.
Ostatní info kolem nakupovaní na AliEx je na předchozích stranách, nejde to pořád vypisovat znova a znova dokola
Když to nepošle do 9 dnů mám to řešit nějak? nebo nechat on si částku nestrhne a tím obchod končí
@Horo79 Pošle, přece nepřijde o kšeft, peníze nemá. Peníze si od tebe převzalo Ali a nedá je prodejci dříve, než potvrdíš, že máš zboží v pořádku v rukách. Takže prodejce vždy stihne vyexpedovat. Kdyby (vyjímečně, ale v předvánoční čas to možné je) náhodou prodejce nestíhal poslat, tak by tě požádal, jestli může dobu prodloužit.
@Ban09 píše:
@Horo79 Pošle, přece nepřijde o kšeft, peníze nemá. Peníze si od tebe převzalo Ali a nedá je prodejci dříve, než potvrdíš, že máš zboží v pořádku v rukách. Takže prodejce vždy stihne vyexpedovat. Kdyby (vyjímečně, ale v předvánoční čas to možné je) náhodou prodejce nestíhal poslat, tak by tě požádal, jestli může dobu prodloužit.
Aha.tak až potvrdím že jsem převzala tak mu pošlu koruny. Dík
Je nějaký tel nebo email na ten ali? Kdybych něco řešila? Třeba, že zboží nepřišlo?