AlliExpress

Napsat příspěvek
Velikost písma:
425
19.11.14 13:59

@Žížala1 Hihi, to je dobrý trik, to je teda koumák!
Když dáš zrušit objednávku (jde to jen před tím, než byla vychystána), tak se tě to rovnou zeptá z jakého důvodu. A důvod, který ho nejméně poškozuje jako prodejce, je udělat blbce z nakupujícího.

Něco koupíš, ale nezaplatíš, necháš to třeba na ráno. A ráno zjistíš, že to má jiný prodejce levněji, tak tu první obj. zrušíš, objednáš jinde a zaplatíš jen tu novou objednávku. No a právě u rušení té první dáš jako důvod opakovaný nákup. Prodejce tak není poškozen na hodnocení (on za to přece nemohl) a zároveň to zboží nemusí vychystávat.

Tento prodejce asi nebude spolehlivý, když tě k tomuto nutí, vypadá to, že zboží nemá nebo má a za tu cenu ho nechce prodat. Řekla bych, že to co ti napsal je důvod k nahlášení nepoctivého prodejce AliExpressu. Ale nevím jak se to dělá. A právě na základě takovýchto nahlášení se pak ostatní objednávky zmražují i ostatním a prodejce je pak z AliEx vyloučen.

Jestli ho nechceš hlásit, tak to nech, po uplynutí doby se objednávka sama zruší a vrátí se ti peníze, on bude mít asi vroubek u Ali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
19.11.14 14:20
@Žížala1 píše:
Ahoj, prosím o radu:
Během doby zpracování mi přišla od prodejce zpráva „Please cancel the order, select the reason for the repeat purchase.“Nějak si nejsem jistá, co tím chce básník říct. Ukončit objednávku nechci, zboží jsem objednala za 13 USD, teď je za 26. Do konce doby zpracování zbývá ještě 5 dní – mám to nechat vyhnít nebo mu musím nějak reagovat?

to nemá chybu to se mě ještě nestalo, jednou mi přišla podobná zpráva, ale jednalo se o poštovné, já si nevšimla nutné výše ceny za objednávku, takže než platit poštovné koupila jsem pár hovadin na sklad a bylo to vyřešeno.
A mám třeba oblíbeného prodejce na plyšové hračky, když jsem 11 list. dělala nákup tak jsem zadala 6 objednávek a až odpo si uvědomila že dohromady to bude hodně přes 100$ takže stačilo napsat aby to rozdělil co objednávka to zásilka a také mám 6 sledovacích čísel, navíc mi pošle rovnou sledovací odkaz do mailu a ne v objednávce jako ostatní. Používá jiného dopravce a zboží tu je nejdéle do 3 týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
19.11.14 21:02

@Ban09 tak to jsem ráda, že moje dojmy z toho vzkazu jsou dost podobné :lol: Na mě to zapůsobilo tak, že zkouší, abych tu původní objednávku za 50 % ceny zrušila a objednala si to znovu, teď už ale za plnou cenu - což samozřejmě nechci.
Zboží skladem má, zaplaceno má taky.
No uvidíme, jako prodejce má dobrý hodnocení, zákazníci spokojení, tak jsem zvědavá, jak se k tomu postaví.
Teď teda váhám, jestli mu napsat, o co mu konkrétně jde. Případně že jeho jednání/výzva se mi zdá neseriózní a pokud nabízené zboží nehodlá prodávat za sníženou cenu, tak ať ho za tu cenu ani nenabízí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
19.11.14 21:06

@Žížala1 Já bych mu nepsala, ať nezačne prudit s něčím jiným. Spíš bych váhala jestli ho prásknout nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
19.11.14 21:20

@Ban09 hmmm, když já chci, aby to šmejd poslal :cert: Zbývá 4,5 dne, tak mu ještě dám čas, aby to zabalil a naložil.
A mezitím si teda prostuduju, kde se práská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
19.11.14 21:22

@Žížala1 No když ten čas nechá prošvihnout, tak si myslím, že se o to bude také zajímat Ali. Zvláště, pokud takových lidí bude více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
20.11.14 09:23

@Ban09 asi to jen zkouší. Ráno na mě čekalo překvapení v podobě odeslané zásilky. Jsem zvědavá, jestli to číslo nebude fiktivní a jestli dorazí, tak co v ní bude :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
20.11.14 09:52
@Ban09 píše:
@Žížala1 No když ten čas nechá prošvihnout, tak si myslím, že se o to bude také zajímat Ali. Zvláště, pokud takových lidí bude více.

ale třeba mě ten čas u jedné zásilky prodlužoval odesílatel, až jsem po měsíci a půl zrušila objednávku, nevím jak to mohl prodlužovat, ale prostě prodloužil, já to nebyla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
20.11.14 09:58

@S.Ivanka Hm, zajímavé, to je také dobré vědět. Když je zboží na cestě a potřebuju prodloužit dobu, tak žádám já a potvrzuje on. Při vychystání zboží jsem myslela, že žádá on a potvrzuji já. Vždyť zákazník by se měl rozhodnout, jestli na vychystání chce čekat nebo ne.
Ještě mě tak napadá, objednala jsem zboží, za pár dní mi prodejce napsal, ať zruším objednávku, protože zboží není na skladě. Zeptala jsem se kdy zase bude na skladě, že bych počkala. Odpovědí mi bylo, že objednávku mi ten den zavřel, ani mi nic nenapsal do zprávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
20.11.14 12:12

@Ban09 no tak prostě už nebude na skladě a peníze Ali vrátí zpět, stane se, někomu zavřou obchod sami a zboží co už na cestě je tak zákazníkům dojde i přes to že jim peníze vrátí..taky někdy nechápu,
tento prodejce evidentně nechce dál prodávat, to mi udělali také, objednala jsem košili a napsali mi že není skladem a objednávku zrušil. Nemám ráda takové prodejce, podle mě musí mít v systému počitadlo prodejných kusů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
20.11.14 12:37

@S.Ivanka jj, mně to připadá, že dají levnou cenu, aby nalákali lidi do svého obchodu. Kdo si objedná jen tu jednu věc, tak mu to zruší. Kdo si u něj k tomu vezme ještě pár věcí, tak tomu zásilku normálně pošle. Prostě nás lákají do pasti jak myši na sýr :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
20.11.14 20:38

@Ban09 tak to mě nenapadlo, ale možné to je, nechápu jejich systém odesílání a poštovné - když to tam budu odesílat já tak se nedoplatím, co vím posílali jsme balíčky do 2 kil pravidelně do Austrálie a platili jsme kolem 700.-Kč za pozemní a lodní - letecky i 1500.-
takže pokud oni mají poštovné v ceně, tak pak nechápu už vůbec nic u těch dolarových položek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
20.11.14 20:44

@S.Ivanka Vysvětlení jsem našla na jednom portálu:
Je za tím podpora čínského exportu, která „velkoobjemovým“ prodejcům umožní čínské poště platit paušálem, přičemž už je jedno, kolik zásilek se odešle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
20.11.14 23:09

@Ban09 aha, tak to pak jo, to musí být ale obrovský objem zásilek, si to nedovedu představit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.14 23:19

Ahoj, stalo se vam, ze vam vratili na ucet prachy? mam zprt na ucte 11,7 euro a jedina věc v te cene bylo USB, které mam ale doma. Tak tomu nerozumim…jen jsem napsala prodejci, ze je to trochu zmacknute na jedne strane, ze to mel byt darek a zatím jsem nedala hodnoceni, ale zpravu mi neposlal a nejake zahadne prachy mam na ucte ovšem rozdil v kc o 20 kc mene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák