Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Moonkie No jo, nalákal na černé, které se lépe prodávají a pak vnucuje bílé, které nikdo nechce. A teď zkouší, abys změnila důvod, abys mu nekazila hodnocení na Ali. Zmetek jeden!
Ty jsi vznesla protest, míček je na jeho straně - pokud vyprší čas, tak by se ti měly peníze vrátit automaticky, on to jenom zdržuje svou ignorací.
Zdravím nakupující na Ali, ráda se přidám a tedy jdu rovnou z dotazem, tak snad se nebudete zlobit.
24.10.2014 jsem objednala zboží, 6.11. jsem dostala sledovací číslo, ale pořád není vidět, že by byl nějaký pohyb - číslo prostě neexistuje. Prodejce má dobré hodnocení a komunikuje, ale stále mi píše, že to poslal a že mám pár dní počkat. No otevřela jsem spor a teď mi ho zamítl a naspal mi tam jen Přeprava, ale číslo stále neexistuje.Co s tím dál? Ještě nikdy jsem takový spor neřešila ( když už nějaký spor, tak to byl podvodník, takže ani nekomunikoval a byly mi vráceny peníze).
Moc díky za odpověď ![]()
@lenyhudy A není to obchod kids apparel? Nebo také QQQ Sasa's store? Mám s ním úplně stejný problém, napsala jsem mu, že když zboží nepřijde do pátku, tak otvírám spor. Na zprávy nereaguje, ani když mu vyhrožuji, že špatná komunikace = málo hvězd. A to má 3 diamanty.
Naštěstí, když neodpoví na spor, tak se spor uzavře ve svém návrhu, tj. dostaneš o co žádáš, když prodejce s tebou nekomunikuje.
@Ban09 píše:
@lenyhudy A není to obchod kids apparel? Nebo také QQQ Sasa's store? Mám s ním úplně stejný problém, napsala jsem mu, že když zboží nepřijde do pátku, tak otvírám spor. Na zprávy nereaguje, ani když mu vyhrožuji, že špatná komunikace = málo hvězd. A to má 3 diamanty.
Naštěstí, když neodpoví na spor, tak se spor uzavře ve svém návrhu, tj. dostaneš o co žádáš, když prodejce s tebou nekomunikuje.
Je to prodejce clothes-Mall.
Jenže on reaguje a stále dokola píše, že zboží poslal, ale to by šlo sledovat. Teď mi ten spor zamítl a dal protinávrh, ale to jen napsala Přeprava a nic víc, takže nevím jak dál postupovat ![]()
@Ban09 takže, když tam je čas do konce 2 dny, tak až to skončí by mi měly peníze přijít zpět? Jinak děkuji za radu ![]()
@lenyhudy správně, nesouhlas s ním (hlavně mu to nepotvrzuj, další spor už nelze otevřít!), budete si to tak pinkat do té doby, než buď on potvrdí nebo se to předá k řešení AliEx (samo se předá, nemusíš nic dělat)
@Ban09 píše:
@lenyhudy správně, nesouhlas s ním (hlavně mu to nepotvrzuj, další spor už nelze otevřít!), budete si to tak pinkat do té doby, než buď on potvrdí nebo se to předá k řešení AliEx (samo se předá, nemusíš nic dělat)
Ted tam bezi čas 11 dni a je tam právě napsane, že když se nevyjadrim tam se preda na Ali, ale to mužů udělat i ted ne? Jako to zboží bych chtěla, ale čekam měsíc a nic. Kdyby se zásilka zasekla na cestě, tak to chapu, ale když to podle toho čísla není ani podane, tak na co čekat
@lenyhudy Já mám číslo od 16/9 a doteď tam není, zboží jsem si objednala jinde a v pátek otevřu spor. Dávala jsem prodejci šanci, psala mu, 2× prodloužila čas doručení a nic. Dělám to kvůli tomu, aby Ali při posuzování vidělo, že z mé strany komunikace i snaha o prodloužení času bylo, tak doufám, že mi to rychle dořeší. Ze strany prodejce žádnou komunikaci ve sporu nečekám.
Netušíte jak se mění výše požadované částky ve sporu? Domluvili jsme se na jiné než jakou jsem navrhovala, ale netuším, jak jí změnit. To se musí celý dispute znovu vypsat? I když na něj kliknu, tak mi tam vyběhne ten původní formulář a ani tam nejdou psát částky v desetinných číslech.
@pampalona Nevím, zatím mi to vždy měnil prodejce, ale když ti vyběhne ten formulář a jde tam psát / přepsat částka, tak místo desetinné čárky musíš napsat tečku. Všimni si, že všechny ceny na Ali jsou s tečkou, čárky nepoužívají.
Já jsem právě prodejci odepsala, že souhlasím s jeho navrhovanou částkou a teď právě nevím co dál. Jestli teda tu částku může přepsat on sám nebo jak se vůbec ve sporu pokračuje. S tou tečkou děkuju za info, to zkusím. Jen mi přijde divný, že musím vyplnit celý formulář o sporu znovu, včetně popisu a fotky, že nejde upravit jen určitá část. Takže mám spíš počkat, jestli částku nějak nezmění prodejce sám?
@pampalona píše:
Děkuju, tak já vyčkám co se bude dít.
já jsem teď měnila spor, protože mi ho prodejce zamítl. Klikla jsem na Modify a tam se dalo cokoliv připsat a i změnit ta částka. Ale nikdy jsem to dělat nemusela, takže nevím jestli je to správný postup.
Jj na to jsem taky klikla, ale to se prostě musí vypsat celý komplet znovu, což mi přijde divný. Ten můj spor nakonec vypadal takto: po zprávách jsme se domluvili na jiné částce, prodávají ten můj návrh ve sporu zamítl a nabídl jako řešení tu částku, na které jsme se předem domluvili. Mě na základě toho přišel od Ali mail a odkazem na ten spor a já to potvrdila a spor je vyřešen.