AlliExpress

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85356
26.12.14 15:12

@lenka_ my prave jo, divili jsme se, ze nedoplacime ;) ale slo o snizeni jen o par eur…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
26.12.14 15:50

DPH se platí při zboží nad 22eur (21% z ceny) + pokud je cena vyšší než 150euro, platí se ještě CLO ( u telefonu tedy asi ne, ale u ostatního ano).

Toto by se mělo platit vždy a člověk s tím musí počítat, ALE jde tady spíš o náhodu a o štěstí, zda celník zrovna vezme můj balík nebo ne. Klidně může projít věc, která stojí i nad 150euro a žádný poplatek se platit nebude.

Taky můžou celníci stopnout balík, který má hodnotu třeba jen 5euro a chtít prokázat cenu.
Pokud už budou chtít proázat cenu, přijde dopis.
Zde je vše vysvětleno:
 http://mobil.idnes.cz/…ob_tech.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601
26.12.14 16:34

No mě jde o mobil, kterej Stojí necelých 70 dolarů, pak poslu odkaz, takže bych to clo platit neměla esi to dobře chápu? A dph tedy u pošťáka a to je 21% z ceny telefonu že? Ptám se jak blbec že, ale radši se ujistim :D a jak se prokazuje ta cena a kolik je cca to clo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601
26.12.14 16:37

A musím mít ten pay pal? Já nevím právě esi to mám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601
26.12.14 16:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
26.12.14 17:06
@Lucciaaa píše:
No mě jde o mobil, kterej Stojí necelých 70 dolarů, pak poslu odkaz, takže bych to clo platit neměla esi to dobře chápu? A dph tedy u pošťáka a to je 21% z ceny telefonu že? Ptám se jak blbec že, ale radši se ujistim :D a jak se prokazuje ta cena a kolik je cca to clo?

Na Ali se platí jen kartou online - pay pal tedy není potřeba. Pokud balík stopne celnice, přijde dopis a budou chtít dokumenty k objednávce (fakturu, výpis z Bú… oni napíšou co přesně chtějí). Pokud to tedy stopnou, bude potřeba zmocnit poštu k vyřízení - ta si za to účtuje poplatek. Poté to vyhodnotí a balíček propustí k doručení a měla by jste platit jen to DPH (21% z ceny zboží) formou dobírky.
Nebo budete mít štěstí a balíček projde bez zadržení na celnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601
26.12.14 17:32

Kartou online sem chtěla jednou platit a chtělo to nějaký číslo na kartě které sem tam neměla, teď mám novou tak snad to půjde. Poslat z účtu na účet to nejde? No asi to risknu, ten mobil se mi líbi. Prodejce má i celkem dobre hodnocení..ale ne stoprocentní :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
26.12.14 18:14
@Lucciaaa píše:
Kartou online sem chtěla jednou platit a chtělo to nějaký číslo na kartě které sem tam neměla, teď mám novou tak snad to půjde. Poslat z účtu na účet to nejde? No asi to risknu, ten mobil se mi líbi. Prodejce má i celkem dobre hodnocení..ale ne stoprocentní :/

U toho odkazu, který uvádíš mi to napsalo, že tam žádné hodnocení není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601
26.12.14 18:24

@lenka_ fakt ne? Ja moc anglicky neumim a co mi prelozil prohlizec, tak vpravo nahore je sold by a pak neco a tam je to hodnoceni.. Nebo to nepatri k nemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
26.12.14 18:34

@Lucciaaa Fakt tam hodnoceni neni a hodnoceni prodejce celkove taky nic moc. Tam bych osobne nenakoupila zrovna mobil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601
26.12.14 18:45

@mmatuli tak pokud ho tam nevidis tak na to prdim… Snad najdu jinej v podobne cenove relaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
26.12.14 18:53

@lenka_ DHP? 8o :hug: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
26.12.14 19:52
@lenyhudy píše:
DPH se platí při zboží nad 22eur (21% z ceny) + pokud je cena vyšší než 150euro, platí se ještě CLO ( u telefonu tedy asi ne, ale u ostatního ano).

Toto by se mělo platit vždy a člověk s tím musí počítat, ALE jde tady spíš o náhodu a o štěstí, zda celník zrovna vezme můj balík nebo ne. Klidně může projít věc, která stojí i nad 150euro a žádný poplatek se platit nebude.

Taky můžou celníci stopnout balík, který má hodnotu třeba jen 5euro a chtít prokázat cenu.
Pokud už budou chtít proázat cenu, přijde dopis.
Zde je vše vysvětleno:
http://mobil.idnes.cz/…ob_tech.aspx?…

jojo přesně mě stopli balíček v ceně 11€ ale spíš je uhodilo do očí balení, šlo o filtry na foťák a protože to bylo fakt křehké tak to zabalili do polystyrenového boxíku, takže mi přišel dopis že mám prokázat cenu zboží, stačilo e-mailem, nascreenovala jsem jim obrazovku a za týden teprve hajz.li pustili balíček, zaplatila jsem 98 Kč za jejich práci, no málem mě jeblo, když jsem věděla, že jsem nakoupila za 12€ a i tak mi to skrouhli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22203
26.12.14 21:06
@Lucciaaa píše:
@mmatuli takze to ve finale je mnohem drazsi a nema smysl si ho tam kupovat asi, ze?

My objednáváme z Ali přes známého, který si nechal zřídit tady u nás kousek v Polsku schránku, kde mu to posílají, ale teď přesně nevím, jestli kvůli DPH nebo kvůli cla. A máme oba s manželem tel. z Ali, já mám Lenovo a 806 a manžel Jiyau (nebo jak se to píše :lol: ) a oba jsme spokojení a neplatili jsme navíc nic. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601
26.12.14 21:40

@babulka01 tyy jo, tak to mate super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie