AlliExpress

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1098
26.12.14 13:31
@aalokina píše:
Ahoj, chci se zeptat na velikosti na Ali. Odpovídají našim velikostem? Když nosím M, budu mít jejich M dobré nebo malé? Díky moc za radu.

velikosti je lepší brát větší o číslo někdy i o dvě. Vždy je lepší podívat se jaké jsou tam míry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601
26.12.14 13:31

@mmatuli takze to ve finale je mnohem drazsi a nema smysl si ho tam kupovat asi, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
26.12.14 13:37
@Lucciaaa píše:
Zdravim, vyhlidla jsem si na aliexpress telefon, mohl by mi prosim nekdo do sz, kdo tomu rozumi vic nez ja, s necim poradit? Predem dekuji :-)

Telefonům na Ali moc nerozumím, mají tam vždy spoustu variant, ale je spousta lidí co si na ty telefony stěžuje, ale někteří jsou spokojení. Každopádně bude problém s případnou reklamací, protože prodejci se dost často mění a taky poštovné do Číny je docela drahé.
Jinak záleží na ceně, pokud bude nad 150euro platíš DPH i CLO, záleží jak to projde na celnici.
Taky pozor na kopie… jsem i v jedné skupině na FB a jedna paní psala, že si objednala dva telefony a celníci je zničili - jelikož se jednalo o kopie.
Já bych do toho nešla, ale jsou lidi, kteří jsou spokojení, takže je asi lepší se ptát těch…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
26.12.14 14:49

@Lucciaaa Mnohem drazsi ne, jen cena telefonu (+ pripadne postovne) + dph + poplatek za celni rizeni cca 260 Kc u DHL (presne 2% z dph a cla, ale min tech 260). Clo je na telefony 0 Kc.
Pokud vyberete kvalitniho a overeneho prodejce, tak by nemusel byt s nicim problem i pres ty vsechny nascitane poplatky muze vyjit telefon podstatne levneji nez koupit tady. Nektere obchody uvedou dobrovolne dar nebo podhodnocenou cenu telefonu, pak muze dph vyjit na 0 nebo par korun. Ale taky nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
26.12.14 15:03

@Lucciaaa Ahoj, my máme doma telefony z aliexpressu a jsme všichni spokojeni. Brali jsme je od stejného prodejce. Vždy po jednom kousku a když přišel v pořádku, tak jsme teprve objednávali další.
Jsou to Nokie Lumia, jen vždy jiné číslo. Na každém telefonu jsme ušetřili asi 70% ceny proti tomu, kdyby se kupoval tady, takže mi ani nevadí nemít možnost ho reklamovat.
Prodejce to posílal normální poštou, doplácelo se DHP. Někdy nejprve z Prahy pošlou papíry a chtějí informace o zboží v balíku, někdy nepřijde nic. DHP se platí pošťákovi, který balík přiveze.

Jen nějak nechápu, kdy se doplácí DHP a kdy ne. Někdy přijde nějaká menší elektronika úplně v pohodě a někdy DHP doplácím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85363
26.12.14 15:04

@lenka_ zalezi na tom, jakou prodejce napise cenu na balicek, nekdy ji napise nizsi nez ta cena ma byt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
26.12.14 15:08

@blumen No jo, bude to tím. Přiznám se, že ty obaly nečtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85363
26.12.14 15:12

@lenka_ my prave jo, divili jsme se, ze nedoplacime ;) ale slo o snizeni jen o par eur…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
26.12.14 15:50

DPH se platí při zboží nad 22eur (21% z ceny) + pokud je cena vyšší než 150euro, platí se ještě CLO ( u telefonu tedy asi ne, ale u ostatního ano).

Toto by se mělo platit vždy a člověk s tím musí počítat, ALE jde tady spíš o náhodu a o štěstí, zda celník zrovna vezme můj balík nebo ne. Klidně může projít věc, která stojí i nad 150euro a žádný poplatek se platit nebude.

Taky můžou celníci stopnout balík, který má hodnotu třeba jen 5euro a chtít prokázat cenu.
Pokud už budou chtít proázat cenu, přijde dopis.
Zde je vše vysvětleno:
 http://mobil.idnes.cz/…ob_tech.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601
26.12.14 16:34

No mě jde o mobil, kterej Stojí necelých 70 dolarů, pak poslu odkaz, takže bych to clo platit neměla esi to dobře chápu? A dph tedy u pošťáka a to je 21% z ceny telefonu že? Ptám se jak blbec že, ale radši se ujistim :D a jak se prokazuje ta cena a kolik je cca to clo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601
26.12.14 16:37

A musím mít ten pay pal? Já nevím právě esi to mám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601
26.12.14 16:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
26.12.14 17:06
@Lucciaaa píše:
No mě jde o mobil, kterej Stojí necelých 70 dolarů, pak poslu odkaz, takže bych to clo platit neměla esi to dobře chápu? A dph tedy u pošťáka a to je 21% z ceny telefonu že? Ptám se jak blbec že, ale radši se ujistim :D a jak se prokazuje ta cena a kolik je cca to clo?

Na Ali se platí jen kartou online - pay pal tedy není potřeba. Pokud balík stopne celnice, přijde dopis a budou chtít dokumenty k objednávce (fakturu, výpis z Bú… oni napíšou co přesně chtějí). Pokud to tedy stopnou, bude potřeba zmocnit poštu k vyřízení - ta si za to účtuje poplatek. Poté to vyhodnotí a balíček propustí k doručení a měla by jste platit jen to DPH (21% z ceny zboží) formou dobírky.
Nebo budete mít štěstí a balíček projde bez zadržení na celnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601
26.12.14 17:32

Kartou online sem chtěla jednou platit a chtělo to nějaký číslo na kartě které sem tam neměla, teď mám novou tak snad to půjde. Poslat z účtu na účet to nejde? No asi to risknu, ten mobil se mi líbi. Prodejce má i celkem dobre hodnocení..ale ne stoprocentní :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
26.12.14 18:14
@Lucciaaa píše:
Kartou online sem chtěla jednou platit a chtělo to nějaký číslo na kartě které sem tam neměla, teď mám novou tak snad to půjde. Poslat z účtu na účet to nejde? No asi to risknu, ten mobil se mi líbi. Prodejce má i celkem dobre hodnocení..ale ne stoprocentní :/

U toho odkazu, který uvádíš mi to napsalo, že tam žádné hodnocení není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák