Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Ban09 nene, myslela jsem to tak, ze ještě nechci otvírat spor, ze jsem mu prvne napsala, ze to usb je uplne na prd a on nereaguje nijak- zadna zprava, takze rozjedu spor, jo?
Ja jednou prave dala blbe hodnoceni, ze mi hodinky nedorazily, ještě jsem se v tom aliex. vubec neorientovala, tak jsem byla nastvana, ze nic nedoslo a netusila, ze se to da nejak jinak resit. Prodejce mi pak urazene psal, ze jsem mu první mela napsat zpravu, ze by to nejak resil
@MarketinkaKopretinka Zkoušela ses přes víkend přihlašovat na Ali a viděla jsi, že je někdy online? Jestli jo, tak to určitě četl a řešit to asi nechce. Zatím co jsem tak pozorovala, tak jsou aspoň jednou denně přihlášení všichni, víkend nevíkend. Za chvilku budou v práci všichni (teď je tam něco před 6tou ráno), takže buď se do půlnoci přihlásí nebo to zkus ráno. No a když je online, tak s ním můžeš spustit chat.
Taky jsem takhle uháněla prodejce, každý den byl přihlášený a nereagoval na to, že měsíc od odeslání a zboží se ještě neobjevilo v trackování. Na zprávy nereaguje, teda kromě první zprávy, kde mi napsal něco jako „klídek, to dorazí“, aniž by se namáhal s pozdravem či nějakým povídáním. Zkusila jsem chat, popsala co chci - a nic, za hodinu jsem se zeptala, jestli mi hodlá ještě odpovědět na mou zprávu. Ještě několik hodin byl online a druhý den mi napsal A na jakou? No když měl dvě zprávy pod sebou tak asi na jakou… No nic, příští týden mi končí lhůta (nechávala jsem si ji prodlužovat o 21 dní), zboží se v trackingu dosud neobjevilo (od září), zboží jsem si objednala jinde, takže se „těším“ jak s ním budu řešit spor. Prostě mi přijde jako ingorant a to má 3 diamanty
nechápu za co
Dneska jsem mu napsala, že jestli se zásilka do pátku nepohne (což už nečekám ani že mi dojde), tak otevřu spor o 100% náhradu. Zatím bez odpovědi, ale tu už taky nečekám, jen ho na to upozorňuji. Potom… ![]()
@Ban09 no, takze presne asi tak…ale nekdy si rikam, jestli tu moji angličtinu chapou, i když mi nekdy prijde, ze jsou uplne mimo. Nekteri jsou fajni jak hned reaguji a jsou prijemni, ale ti ignoranti me fakt vytaceji. to je des, tak uz z toho duvodu je třeba to resit!
@MarketinkaKopretinka Já si říkám, že není třeba nikam hlásit. Hodnocení prodejce si dělá i samo Ali - dle počtu sporů, ne? Vždyť na jejich základě zmražují objednávky. Teda aspoň si to tak myslím, protože mi přijde, že si to Ali docela hlídá.
@Ban09 no já tedy nevím jak zmražují prodejce, přijde mi vždy zpráva že zmražená objednávka a do týdne mám peníze zpátky, tentokrát se mi stalo že zmrazili účet někomu kdo mi už zboží poslal a peníze mám už přes týden zpátky, ale balíček od něj je už na české poště i s číslem…tak nvm
ale taky dobrý
Dobrý den, objednávala jsem poprvé na ali přišla mi šála s dírou tak jsem poslala fotku prodejci, ten souhlasil, mi peníze vráti a jaký je tedy postup když je to jen o domluvě a jak mi peníze vrátí? ![]()
@megan033 Otevři spor (open dispute), tam je formuář, kde zaškrtneš, že zboží je poškozené. Dole pak vyplníš jestli chceš plnou náhradu (refundaci, tj. šála nejde nosit) nebo částečnou náhradu (díru si zašiješ, nebude to vidět, chceš jen slevu). A do textu napíšeš poškozená a přidáš fotku(y), odešleš a do 10ti dnů se ti vrátí peníze zpět. Pozor - budou vráceny s datum objednávky! Takže když jsi objednávala třeba v říjnu, tak musíš do výpisu za říjen a tam ta částka bude s datem zaúčtování listopad.
Chtěla bych se zeptat, chci si objednat air maxy asi za 45 dolarů..bude mi učtovano clo nebo DHL? díky
@adyna1 Pokud celnice zachytí, tak DPH určitě. Jestli si to necháš poslat přes DHL, tak to celnice zachytí.
@adyna1 Když pošleš přes DHL, tak já jsem DPH platila pokaždé. Když jsem nechala poslat poštou, tak zatím ani jednou.
Clo platit nebudeš, to je přes 150 euro (cca 186 dolarů)
Ahoj,
můžete mi někdo prosím poradit? Objednala jsem si kryt na telefon v černé barvě, objednávku zaplatila a druhý den mi prodejce napsal, že černý už není a že má jen bílý, tak jsem mu psala, že bílý nechci a že tedy ruším objednávku. Zrušila jsem tedy objednávku a jako důvod jsem z možností vybrala, že není na skladě. Jenomže mě pak začal prodejce bombardovat zprávami, ať změním důvod, že zboží nechci koupit. Teď tam je napsáno u objednávky, že můj požadavek na zrušení čeká na dodavatele na schválení a zároveň pod tím je napsáno, že pokud dodavatel do dvou dnů nenalodí, tak bude objednávka automaticky zrušena. Jde mi o to, abych něco nepropásla, když zatím dodavatel nepotvrdil můj požadavek na zrušení a aby mi byly vráceny peníze. Je to už 14 dní. Moc děkuji za rady..
@Moonkie neporadím, já otevřela spor, došel už podruhé čas na naušnice, objednány koncem srpna, prodejce odmítá uznat, že určitě dojdou,