AlliExpress

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3083
5.1.15 16:53

@S.Ivanka na ali se najde prostě hromada krásných věcí za úplně jiné peníze než u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
5.1.15 17:59
@reedik píše:
@S.Ivanka na ali se najde prostě hromada krásných věcí za úplně jiné peníze než u nás.

já vím, běžně mám kolem 30-50ti objednávek na cestě, před Vánoci rekordních (pro mě) 109 :)
to byla jen moje zkušenost z posledních dní, jako odpověď na otázku co zde padla, jaká je úrověň a kvalita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3083
5.1.15 18:12

@S.Ivanka no panečku, to musíš být opravdu odbornice na ali :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601
5.1.15 18:17

Holky do kolika dolaru se neplati ty dane a clo? Chci si objednat obal na mobil :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
5.1.15 18:32
@Lucciaaa píše:
Holky do kolika dolaru se neplati ty dane a clo? Chci si objednat obal na mobil :-)

DPH se platí od 22€, od 150€ se platí i CLO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601
5.1.15 18:35

@lenyhudy dobre, dekuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
5.1.15 18:49
@Lucciaaa píše:
@lenyhudy dobre, dekuji :-)

ale můžeš poprosit číňana, aby ti napsal na balík nižší částku a taky je lepší, když na dražším balíku není napsané GIFT - to celníci berou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601
5.1.15 18:54

@lenyhudy a to oni delaji, ze napisi mensi? A to gift je jen za priplatek ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
5.1.15 20:22
@Lucciaaa píše:
@lenyhudy a to oni delaji, ze napisi mensi? A to gift je jen za priplatek ne?

někdy napíše sám od sebe menší cenu, ale když jim to napíšeš, tak s tím nemají problém :) A já skoro na všech balících měla napsáno GIFT - zatím jsem neobjednala nic, kde bych musela platit DPH, tak mi to bylo jedno.
Takže ne - není to za příplatek :)
Ale právě, když už máš něco dražšího, tak je celníkům divné, že je tam GIFT, takže je berou častěji.
Ale pokud ti napíšou třeba cenu 25USD a stálo to třeba 35USD a celníci to stopnou, budeš muset doložit doklad a pak ti vypočítají to DPH

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
6.1.15 13:01

Holky, co mám dělat, pokud zkopíruju tracking number do sledování zásilek na webu české pošty a dostanu tuto hlášku? Zásilka č. RG11719586…: Zásilka tohoto podacího čísla není v evidenci.
Stalo se mi to včera nezávisle u zboží od dvou prodejců.

A ještě jeden dotaz:
Objednala jsem si předevčírem legíny, zatím nebyly odeslané. A do objednávek mi okamžitě naskočilo:Extend Processing Time, Days Remaining: [ 15 days 15 hours 6 minutes ].

Oba dva problémy se staly předevčírem (asi byl nějaký anti aliepress den :-) a obě objednávky jsou od prodejců s dobrým ohodnocením. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
6.1.15 14:24

Holky nemáte náhodou tip na nějakou pěknou teplákovku pro manžela, pro mě a pro dítě? Aby byla hezká, a „kvalitní“. Mám strach objednávat úplně na slepo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
6.1.15 15:51
@lenka_ píše:
Holky, co mám dělat, pokud zkopíruju tracking number do sledování zásilek na webu české pošty a dostanu tuto hlášku? Zásilka č. RG11719586…: Zásilka tohoto podacího čísla není v evidenci.

Nekončí náhodou to číslo na písmena CN?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
6.1.15 17:02
@lenka_ píše:

A ještě jeden dotaz:
Objednala jsem si předevčírem legíny, zatím nebyly odeslané. A do objednávek mi okamžitě naskočilo:Extend Processing Time, Days Remaining: [ 15 days 15 hours 6 minutes ].

Oba dva problémy se staly předevčírem (asi byl nějaký anti aliepress den :-) a obě objednávky jsou od prodejců s dobrým ohodnocením. :zed:

první dotaz: ne všechny zásilky jdou sledovat na české poště, ještě jsem neměla balík s číslem RG, takže nevím jestli tato zásilka jde sledovat nebo ne. Kdy jsi dostala sledovací číslo? Stává se, že dostaneš sledovací číslo, ale balík je klidně odeslán až za 10 dní a až poté je možné sledovat, takže můžeš ještě počkat
druhý dotaz: těch 15 dní má prodejce na to, aby objednávku zpracoval. Musí do té doby zboží odeslat ( ale může ti jen přidělit sledovací číslo a zboží odeslat až za několik dní, hlavní, že na Ali si on označí, že odeslal). Takže tady buď v klidu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
6.1.15 20:17

Díky. Mě to číslo balíku právě neberou ani stránky čínské pošty. Sledovací číslo jsem dostala druhý den po objednání.

U těch 15 dnů mne zarazilo, že tam hned v den objednání naskočila i ikona: Extend Processing Time a pouze těch 15 dní.
Zatím jsem vždy měla objednávky, kde měli 2 měsíce čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
6.1.15 20:30
@lenka_ píše:
Díky. Mě to číslo balíku právě neberou ani stránky čínské pošty. Sledovací číslo jsem dostala druhý den po objednání.U těch 15 dnů mne zarazilo, že tam hned v den objednání naskočila i ikona: Extend Processing Time a pouze těch 15 dní.
Zatím jsem vždy měla objednávky, kde měli 2 měsíce čas.

1 - sledování se může ukázat až 10 dní od přidělení sledovacího čísla
2 - nejprve běží čas pro zpracování objednávky ( to je těch 15 dní, já měla většinou maximálně 5 dní, ale teď u objednávky mám asi 10). Když ti přidělí sledovací číslo a zadají, že je odesláno, tak začne běžet nový čas ( většinou 30-60 dní) a to je na doručení
:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák