Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@NinJan píše:
Jo a mám blesk kartu ne normální bankovní, takže nastavit přijímání peněz ze zahraničí nejde nastavit
to nevím, ale pročetla jsem kompletně podmínky Blesk peněženky a je nastavena na mezinárodní platby takže dle mého i na přijetí peněz zpět, protože je úplně jedno kde se prodejce splete jestli v tuzemsku či v zahraničí a vždy se na kartu peníze vrátí, takže nechápu proč by to nešlo na Blesk peněženku
@lenyhudy píše:
Tak já jdu taky s dotazem. Nemáte zkušenosti se zásilkou, kde sledovací číslo začíná písmenem E? Mám objednáno už 13.12.2014, bylo odesláno a sleduji zde:
http://www.espeedpost.com/tracking.html?…
Poslední záznam je tam ze dne 15.12.2014 a je tam napsáno:
Handed over to Hong Kong Post @ HONG KONGNevím jestli to už nějak řešit nebo ne. Už je to docela dlouho, čas běží.
každá zásilka nějak začíná a je zcela jedno jak, některé nejdou sledovat a některé ano, prodejci využívají jejich různé přepravní společnosti, pokud to nelze sledovat, zatím neporadím, počkej až do meilu přijde upozornění na končící čas, je to vždy když začne 5 dní do konce, takže když to otevřeš bude tam čas do konce 4dny a…hodin…minut, pak dej zahájení sporu, chápu že od 13 prosince už něco uběhlo a mě už chodí objednávky z ledna, ale zase…hned po Novém roce dorazila zásilka ze září ![]()
@S.Ivanka já si to taky myslela, jenže když jsem volala na tel. podporu Blesk karty, tak mi řekli, placení do zahraničí ano, ale zpět na kartu ne. Tak jsem z toho jelen
A nevím jak postupovat dál. Asi zkusím napsat přímo na nějakou podporu aliexpresu.
Tak novinka, platba se vrátila, úpně v pohodě, prašule jsou na účtu. Mají v tom ti operátoři pěkný zmatek. Hlavně, že se peníze vrátily, bylo to sice jen 10 ero, ale co skoro o 300 kč bych přijít nechtěla.
@NinJan píše:
Tak novinka, platba se vrátila, úpně v pohodě, prašule jsou na účtu. Mají v tom ti operátoři pěkný zmatek. Hlavně, že se peníze vrátily, bylo to sice jen 10 ero, ale co skoro o 300 kč bych přijít nechtěla.
@NinJan píše:
no vidíš
je to zcela logické, může dojít k omylu vždy
@lenyhudy píše:já teď otevřela spor, jsem zvědavá. Došla mi košile a je tedy šíleně křivě ušitá
paný to doblý, to neny vydět ![]()
@Handa86 píše:
@Včelda koukám,že tady tomu hodně rozumíš. Prosím o radu. S Alli bych řekla docela umím, ale právě nastal problémík
. Nic drastického. Vše objednávky v pohodě, jednou zmrazená, peníze přišly zpět. Ale k věci. Objednala jsem pro dcery dinosauří bačkory takové ty tlapy s drápama
, ve vel. 4a 6, kde psali, že je vhodná pro děti od 2-5 let. Včera dorazily, no už mega balíček na dvoje dětské tapky se mi zdálo a taky, že jo, oblíknu je oboje já. Jsou boží, ale chci prostě pro holky ne pro sebe. TAkže jsem jim do zprávy psala přímo tomu čínanovi, nepotvrdila jsem nic, že by zboží dorazilo, jen jemu jsem to napsala a odpověděl takřka hned, že poslali špatnou velikost a že mě ale musí upozornit, že vel. 4 a 6 je stejná uni pro 2-5 let. A já, že to vím, ale chci ty malé. Dle mě to pochopil a psal, že mi je pošlou. Ale neměla bych to udělat přes ten spor? Nedomlouvalo se nic, číslo balíčku, vrácení peněz prostě nic.Co když jen nechá vypršet lhůtu dodání a tím to hasne? Já tyto velké ale nazpět posílat nebudu, netuším jak a pak to poštovné by se určitě nevyplatilo. Prosím mám mu jako věřit a nechat to být nebo jak??? Díky za odpověd moc moc
No koukám, že už to holky napsaly za mě. no řešil bych to tak jak psaly. tj. požádal ho o sledovací číslo a čekal těsně před uzávěru, pak bych stejně ten spor podal. ono to sledovací číslo není žádná záruka, že balík jede. já takhle sledoval už několik balíků až do práglu kde psali předání vyměňovací poštou a tím to zhaslo. v tomhle jsem nekompromisní, příjde něco jiného, nafotím a vyvolám spor a žádám prachy zpět a pak to klidně u nich znovu koupím a když je všechno ok, dávám 5 hvězd. zatím jsem ještě nepřišel ani o dolar. ![]()
@S.Ivanka píše:
paný to doblý, to neny vydět
nebo taky: šuší pany, šuší pany ![]()
@S.Ivanka píše:
paný to doblý, to neny vydět
tak číňánek komunikuje, prej mi dá nějakou náhradu, tak jsem mu napsala, že chci plnou částku a ať mi schválí spor, tak uvidíme ![]()
@Včelda jojo holky poradily
, o číslo zásilky jsem mu psala a zda mi prodlouží dodací lhůtu a zatím teda nic, neodepsal, o sporu jsem se zatím nezminovala, tak ho asi taky otevřu
@Handa86 píše:
@Včelda jojo holky poradily, o číslo zásilky jsem mu psala a zda mi prodlouží dodací lhůtu a zatím teda nic, neodepsal, o sporu jsem se zatím nezminovala, tak ho asi taky otevřu
pokuid neodepsal, tak dělám mrtvého brouka, spor otevři co nejdříve, i když bys stejně neměla propásnout čas, přijde Ti e-mail o blížící době ukončení
@lenyhudy píše:
tak číňánek komunikuje, prej mi dá nějakou náhradu, tak jsem mu napsala, že chci plnou částku a ať mi schválí spor, tak uvidíme
tak už mi přišel email od Ali, že mi vrátí penízky ![]()
Ahojky, mám možná blbej dotaz, ale zaregistrovala jsem na aliexpres a chtělo to po mě jen jméno a příjmení v angličtině. Jak jste to pak řešili při objednávce? A adresu to samý. Předem děkuji