AlliExpress

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1098
25.1.15 13:25
@Petula155 píše:
Ahojky, mám možná blbej dotaz, ale zaregistrovala jsem na aliexpres a chtělo to po mě jen jméno a příjmení v angličtině. Jak jste to pak řešili při objednávce? A adresu to samý. Předem děkuji

je potřeba zadat bez čárek a háčků :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
25.1.15 22:11

Boty - co by se vám stát nemělo!

Tak jen perlička, jak se to „nemá“ dělat. Příšly mě boty pro kluka, vše ok, vypadaly v pohodě, tak jsem neuváženě potvrdil číňánkovi, že je vše OK. Přijel kluk, zkusil si je a zjistili jsme, že místo objednané velikosti 45, dorazily velikost 47. Obchod potvrzen, uzavřen a já mám smolíka pacholíka…a propo dámy, nechcete super tm. modré semišové polobotky s kožíškem uvnitř, velikost 47? :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
26.1.15 00:23
@Včelda píše:
Tak jen perlička, jak se to „nemá“ dělat. Příšly mě boty pro kluka, vše ok, vypadaly v pohodě, tak jsem neuváženě potvrdil číňánkovi, že je vše OK. Přijel kluk, zkusil si je a zjistili jsme, že místo objednané velikosti 45, dorazily velikost 47. Obchod potvrzen, uzavřen a já mám smolíka pacholíka…a propo dámy, nechcete super tm. modré semišové polobotky s kožíškem uvnitř, velikost 47? :lol: :lol: :lol:

myslíš jako místo lyží pro dítě?? :)
ale jo, taky super, hoď to na FB nebo Sbazar, určo prodáš a ještě vyděláš…poučení pro příště :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
26.1.15 21:43

@S.Ivanka jj něco takového :mrgreen:
Jasně už jsem to rozhodil, jsou kožené a moc pěkné, nebojím se, že bych je neudal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
28.1.15 23:32

Holky, stalo se vám někdy, že věc je v odeslaných, ale podle toho tracking number to nenajdu? Mám to tak u dvou věcí. Jedna věc mi normálně píše, kde se pohybuje. A u těch dvou mi to napíše not found. Myslíte, že to odeslali? Mám otevřít spor nebo čekat? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
28.1.15 23:57

Tak podle sledování zásilek je moje tričko už od 13.ledna na celnici.
Tričko za 7 USD…co mám dělat?? :think:

zásillka WN098600429CN
zde sleduji http://www.world-postal.com/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
28.1.15 23:58

@angelsface také se mi to stává, ale čekám dál…a pokud se blíži termín, tak napíšu prodejci, že nebylo doručeno…a jsem připravená otevřít spor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
29.1.15 02:54
@Lenka512 píše:
Tak podle sledování zásilek je moje tričko už od 13.ledna na celnici.
Tričko za 7 USD…co mám dělat?? :think:zásillka WN098600429CN
zde sleduji http://www.world-postal.com/

to nebude celnice, to je jen vstupní mašinerie vyměňovací pošty a celního odbavení zásilky, jen to projede scenerem a když tam nebude v tričku zabalená pistole, tak to máte do týdne doma. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
29.1.15 03:00
@angelsface píše:
Holky, stalo se vám někdy, že věc je v odeslaných, ale podle toho tracking number to nenajdu? Mám to tak u dvou věcí. Jedna věc mi normálně píše, kde se pohybuje. A u těch dvou mi to napíše not found. Myslíte, že to odeslali? Mám otevřít spor nebo čekat? :roll:

Stává se to často, ale není důvod hned propadat panice. Zkuste v detailu položky (kde je i tracking number) vpravo, je text, kde bývá odkaz přímo na poštu, která zásilku převzala. Pokud to tak děláte a přesto zásilku nevidíte, tak jen sledujte čas, kdy má být zásilka doručena. Spor vyvolejte cca 1-2 dny před ukončením obchodu (odpočítávání). Jinak čekejte. Zásilky chodí v průměru 3-4 týdny, určitě se dočkáte. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
29.1.15 09:18

@Včelda přesně tak, mě jeden vysvětloval že levné zásilky posílá nějak jinak a potřebuje dát ali nějaké sledovací číslo, tak tam prostě frkne něco, i když to není ten balíček, stačí ve většině případů jen vydržet :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
29.1.15 09:30

Mně jde nesledovaná zásilka z www.banggood.com - potřebné zboží jsem nikde jinde neobjevila, tak jsem to riskla.
Zatím je balíček 14 dnů na cestě, ale jelikož zatím vše v Číny dorazilo v pořádku, vůbec nestresuju :mrgreen: :hug: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
29.1.15 14:30

Nám dnes přišel balíček po 14 dnech ;-).

Příspěvek upraven 29.01.15 v 20:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
29.1.15 16:31
@Lenka512 píše:
@angelsface také se mi to stává, ale čekám dál…a pokud se blíži termín, tak napíšu prodejci, že nebylo doručeno…a jsem připravená otevřít spor.

když mi přijde balíček s označením W do ČR, tak na jeho doručení čekám i 14 dní, takže zatím čekejte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
29.1.15 16:35
@angelsface píše:
Holky, stalo se vám někdy, že věc je v odeslaných, ale podle toho tracking number to nenajdu? Mám to tak u dvou věcí. Jedna věc mi normálně píše, kde se pohybuje. A u těch dvou mi to napíše not found. Myslíte, že to odeslali? Mám otevřít spor nebo čekat? :roll:

záleží jak dlouho je to od objednání, pokud je to už třeba měsíc, tak bych nejprve napsala prodejci, ať zkontroluje podací číslo. Pokud nebude reagovat nebo se bude vymlouvat, tak otevřít spor + nahrát fotky sledování.
Taky jsem měla tento případ, číňan v pohodě komunikoval, ale i přes jeho kontrolu sledovací číslo stále neexistovalo, otevřela jsem spor, tak napsal, že mám ještě pár dní počkat. Pořád nic, tak jsem mu zase psala a on zas ať počkám. No nakonec jsem spor eskalovala a Ali mi vrátilo peníze. Zboží nedorazilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
30.1.15 13:20

A lidi :( slyšeli jste o novém poplatku pro DHL který nazývají celní záruka???
jde o 2% z vypočítané ceny + platíte dále Dph a tu cenu navyšují podle toho jak chtějí, je to poplatek který se platí DHL, ne celníkům či státu, platí se od 1.1.2015
mě vypočítali z 90 € 405.-Kč Dph + 495.-Kč celní záruku, takže to je darda. Od teď budu už ne DHL…a je mi jedno jak dlouho budu čekat

Záruka DHL v celním řízení
Vážení obchodní přátelé,

dovolte nám, abychom Vás informovali o navýšení poplatku „Záruka DHL v celním řízení“ od 7. ledna 2015 pro zákazníky, kteří platí celní dluh a daně souvisejících se zásilkou v hotovosti nebo platební kartou při převzetí zásilky. Nová výše poplatku 2% z celkové částky cla, daní a DPH (min. 490 Kč, max. 2000 Kč) zohledňuje rostoucí náklady na manipulaci s hotovostí a zároveň zohledňuje zvýšené náklady a odpovědnosti spojené se zpřísněním celní a finanční legislativy v oblasti bezpečnosti a finanční kontroly dováženého zboží do Evropské unie a to jak pro soukromé tak pro obchodní účely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák