Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Honzimila píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, já když ukončím spor, tak mi to ukáže, že je to hotové a nemám možnost otevřít spor znovu, jak to mám udělat, abych ten spor mohla v případě, že nedodrží domluvu znovu otevřít?
co je hotové?? když ukončím spor aniž bych potvrdila že objednávku mám doma - musí ještě ale běžet čas tak je to jako by žádný spor nebyl…někdy prodejce sám navrhne řešení a je na tobě zda přijmeš či ne a pak je tam možností více - přijmout řešení - eskalovat spor, já tedy nevím, ale vždy když jsem spor na žádost prodejce ukončila znovu se mi možnost na otevření sporu objevila, a dokonce jsem u jedné objednávky spor otvírala po měsíci opět a peníze jsem dostala zpět, přišlo mi totiž, že sliby prodejce, že mám ještě vydržet ( v prosinci - objednávka ze srpna) jsou docela mimo a také zboží nedošlo. Opravdu tak cca 10% mých objednávek někde zmizelo.
Je tam status: dokončeno, přitom prodávající mi napsal, že prodlužuje dobu o 20 dní, ale objednávka se mi automaticky systémem potvrdila jako přijatá, přitom jsem to řešila ještě před vypršením ochrany. To už se mi takto stalo asi 2×, že mi to pak nenabízelo znovu otevřít spor, ale to zboží naštěstí dorazilo. Teď se jedná o položku cca za 1 euro, tak se nic neděje, jen je mi to divné, že když se teda s Číňanem domluvím na uzavření sporu, on prodlouží lhůtu ochrany nebo dám přijmout návrh prodávajícího, že se to tak automaticky uzavře. ![]()
@Honzimila no asi neprodloužil a skončilo to samo, jiné vysvětlení není.
No beztak, hlavně, že psal, že živí 3 holky
. A jestli se můžu ještě zeptat, jak je to, když já požádám o prodloužení ochrany, to mi ten prodávající musí schválit, a co se stane, když nereaguje na žádost, tak to prodlouží automaticky?
Díky
@Honzimila píše:
No beztak, hlavně, že psal, že živí 3 holky. A jestli se můžu ještě zeptat, jak je to, když já požádám o prodloužení ochrany, to mi ten prodávající musí schválit, a co se stane, když nereaguje na žádost, tak to prodlouží automaticky?
Díky
pokud to neschválí, tak se to samo neprodlouží. Tuto lhůtu prodejce musí schválit. Měla jsem balíček, který šel sledovat jen v zahraničí a jak dorazil do ČR, tak už ne. Už jsem měla jen pár dní, tak jsem žádala o prodloužení a dokonce 2× a nereagoval, tak jsem otevřela spor. Nakonec balíček došel poslední den, takže jsem spor zavřela.
@Handa86 píše:
Moc díky, taky mně to napadlo, že budu požadovat číslo zásilky. A zatím tam jako by zbývá nějakých přes 20 dnů. A sama si to nijak nenavýším že ne, nebo to tam pak když se blíží konec lhůty, skočí samo. Jako nabídka na prodloužení? A ano, já objednala skutečně správnou vel. a on uznal, že poslali špatnou, jen upozornuji, že mi jen prostě věřil, žádnou fotku jsem mu neposílala.
A dnes mi dorazil zas balíček, a zase problém! Objenala jsem za jednu cenu to měli sadu kloboučku a kabelky akce 2× ta samá barva. No a já objednala 2× žlutý, s tím, že jsem jim psala zprávu, kdyby to šlo, že bych chtěla 1× modrý a 1× růžový, když to nepůjde, vezmu 2× žlutý. No a dnes dorazil balíček a tam 1× růžový. To je otázka necelých 3 dolarů celkem, ale tak mám čekat, že by sami doposlali i druhý kousek? To asi ne, co? Dnes jsem jim psala, ale offline, tak zatím bez odpovědi.
I když máš ještě 20 dnů, tak požádej o prodloužení lhůty alespoň o dalších 20dnů a chtěj to číslo. Napiš mu, že jinak otevřeš spor.
@Honzimila píše:
No beztak, hlavně, že psal, že živí 3 holky. A jestli se můžu ještě zeptat, jak je to, když já požádám o prodloužení ochrany, to mi ten prodávající musí schválit, a co se stane, když nereaguje na žádost, tak to prodlouží automaticky?
Díky
hele to je jejich jediná reakce, živím 3 děti, jako bych nevěděla že v Číně mají povoleno jen jedno, ale tu samou hlášku už mi také jednou jeden psal,
@S.Ivanka píše:
hele to je jejich jediná reakce, živím 3 děti, jako bych nevěděla že v Číně mají povoleno jen jedno, ale tu samou hlášku už mi také jednou jeden psal,
Asi tak. My přece taky živíme ![]()
@lenyhudy píše:
pokud to neschválí, tak se to samo neprodlouží. Tuto lhůtu prodejce musí schválit. Měla jsem balíček, který šel sledovat jen v zahraničí a jak dorazil do ČR, tak už ne. Už jsem měla jen pár dní, tak jsem žádala o prodloužení a dokonce 2× a nereagoval, tak jsem otevřela spor. Nakonec balíček došel poslední den, takže jsem spor zavřela.
Díky ![]()
Já zas zásilku, která došla podle sledování až na naši centrálu v Plzni - tam jí někdo ukradl…prostě poslední místo kde byla je pošta 072 Plzeň, moje doručovací a pak už nic, šlo to u nás jako obyčejná zásilka, takže balíkáři za to nemůžou, no dostala jsem peníze zpět i když mi to bylo hodně trapný, volala jsem, psala jsem - nic. I poštovní ombudsman mi odepsal, že je to moje chyba, nemám nakupovat mimo ČR a že u noch se určitě nic neztratilo…blbý kostičky pro dítě.. ![]()
Ahoj, holky jak to je když chci objednávku zrušit, můžu prostě kliknout na „objednávku zrušit“ a je to. Prodejce mi napsal, že nemá barvu jakou jsem chtěla a prý ať si vyberu jinou. Jenže to nechci.
Tak jsem to zrušila. Jenže dneska jsem zjistila, že moje karta nepřijímá platby ze zahraničí. Jde to ještě nějak zvrátit? Napsala jsem prodejci, jestli jde obchod vrátit zpět, že mám problém s kartou a že bych si teda vybrala jinou barvu. Ale nevím, když mi Aliex napsal, že je obchod zrušen, jestli s tím prodejce ještě může něco udělat. Nemáte někdo zkušenost? Jak se obrátit na podporu Aliex. kdybych chtěla změnit číslo účtu na které by se ty peníze mohly připsat zpět? Jsem bezradná ![]()
Jo a mám blesk kartu ne normální bankovní, takže nastavit přijímání peněz ze zahraničí nejde nastavit ![]()
@NinJan píše:
Jo a mám blesk kartu ne normální bankovní, takže nastavit přijímání peněz ze zahraničí nejde nastavit
no pro nakupování na Ali je určitě potřeba karta, na kterou lze přijmout platbu ze zahraničí. Když třeba vyhraješ spor, tak automaticky vrátí peníze na kartu, ze které bylo placeno
Tak já jdu taky s dotazem. Nemáte zkušenosti se zásilkou, kde sledovací číslo začíná písmenem E? Mám objednáno už 13.12.2014, bylo odesláno a sleduji zde:
http://www.espeedpost.com/tracking.html?…
Poslední záznam je tam ze dne 15.12.2014 a je tam napsáno:
Handed over to Hong Kong Post @ HONG KONG
Nevím jestli to už nějak řešit nebo ne. Už je to docela dlouho, čas běží.