Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@S.Ivanka píše:
A lidislyšeli jste o novém poplatku pro DHL který nazývají celní záruka???
jde o 2% z vypočítané ceny + platíte dále Dph a tu cenu navyšují podle toho jak chtějí, je to poplatek který se platí DHL, ne celníkům či státu, platí se od 1.1.2015
mě vypočítali z 90 € 405.-Kč Dph + 495.-Kč celní záruku, takže to je darda. Od teď budu už ne DHL…a je mi jedno jak dlouho budu čekatZáruka DHL v celním řízení
dovolte nám, abychom Vás informovali o navýšení poplatku „Záruka DHL v celním řízení“ od 7. ledna 2015 pro zákazníky, kteří platí celní dluh a daně souvisejících se zásilkou v hotovosti nebo platební kartou při převzetí zásilky. Nová výše poplatku 2% z celkové částky cla, daní a DPH (min. 490 Kč, max. 2000 Kč) zohledňuje rostoucí náklady na manipulaci s hotovostí a zároveň zohledňuje zvýšené náklady a odpovědnosti spojené se zpřísněním celní a finanční legislativy v oblasti bezpečnosti a finanční kontroly dováženého zboží do Evropské unie a to jak pro soukromé tak pro obchodní účely.
Vážení obchodní přátelé,
něco už jsem četla, já si beru jen poštovné zdarma ![]()
@S.Ivanka Taky bereme zásadně free shipping ![]()
DHL jen jednou - sice se nakonec vše vyřídilo…ale nebyli před Vánocemi, kdy i ČP rozvážela víkendy, dostatečně flexibilní.
@Jannnča píše:
@S.Ivanka Taky bereme zásadně free shipping
DHL jen jednou - sice se nakonec vše vyřídilo…ale nebyli před Vánocemi, kdy i ČP rozvážela víkendy, dostatečně flexibilní.
to je jasné, ale jsou věci, které nedokážou jinak odeslat, respektive odesílatel používá jen DHL, toto bylo objednáno ještě před tím, než toto vyšlo a dneska jsem byla docela překvapená, když mi do telefonu řekli že minimum je 490, no co nadělám, mám na cetě ještě 2 zásilky přes DHL tak uvidím
@S.Ivanka Super - Čína to dokáže posílat přes téměř celý svět ve vlastní režii…a u nás zlatíčka neví, kde by člověka oškubali.
@Jannnča Přesně tak, mě by nevadilo, kdyby si účtovali práci celníků, stejně jako ČP - platila jsem 98.-Kč, ale aby si účtovali minimálně!! 490.-Kč i kdyby Dph byla stovka…to je i na mně moc… no zjistim jaké podmínky při dovozu má Fedex a EMS u některých zásilek lze zvolit i tuto přepravu a jen o 2€ vyšší než DHL. Jsou to zloději fakt..
Stalo se už někomu, když objednal, aby doba byla dlouhá 90 dnů než bude balíček poslán, než budu znát podací číslo??? Se mi to zdá opravdu dlouhá doba ![]()
@Handa86 Ne - někdy jsou opravdu hned po objednání, někdy cca po týdnu, ale takhle dlouho určitě ne.
@Jannnča já taky vždy měla max do týdnu a ted se mi odpočítává od 90ti dní…s tím přeci nic neudělám, jen toto zrovna mám pro kámošku a ne pro sebe
@Handa86 A byla tam uvedena tak dlouhá doba?..zkus jim napsat.
@Jannnča byla a je uvedena tak dlouhá doba…zatím jsem nepsala teda nikam
Holky, co dělat, když si něco objednám a mám tam tu dobu pro odeslání a za 24h končí? Mám to prodloužit nebo mi pak ali rovnou vrátí prachy, zřejmě to čínanek nechce odeslat ![]()
A když sleduju ten tracking number - a už je to v ČR, tak to musím sledovat podle jinýho nebo jak? ![]()
@Kotatko77 Jinak se na aliexpressu platit nedá.
Pokud chceš kupovat přes PayPal, musíš vybrat jiné čínské stránky - www.dx.com; www. tinydeal. com; www.banggood.com a další.
Ceny jsou jak u čeho, někdy krapet vyšší než u ali, ale je to kus od kusu.
Příspěvek upraven 03.02.15 v 19:16
@angelsface stále sleduješ pouze pod jedním číslem, otevři spor a na nic nečekej