AlliExpress

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1098
30.1.15 15:09
@S.Ivanka píše:
A lidi :( slyšeli jste o novém poplatku pro DHL který nazývají celní záruka???
jde o 2% z vypočítané ceny + platíte dále Dph a tu cenu navyšují podle toho jak chtějí, je to poplatek který se platí DHL, ne celníkům či státu, platí se od 1.1.2015
mě vypočítali z 90 € 405.-Kč Dph + 495.-Kč celní záruku, takže to je darda. Od teď budu už ne DHL…a je mi jedno jak dlouho budu čekat

Záruka DHL v celním řízení
Vážení obchodní přátelé,

dovolte nám, abychom Vás informovali o navýšení poplatku „Záruka DHL v celním řízení“ od 7. ledna 2015 pro zákazníky, kteří platí celní dluh a daně souvisejících se zásilkou v hotovosti nebo platební kartou při převzetí zásilky. Nová výše poplatku 2% z celkové částky cla, daní a DPH (min. 490 Kč, max. 2000 Kč) zohledňuje rostoucí náklady na manipulaci s hotovostí a zároveň zohledňuje zvýšené náklady a odpovědnosti spojené se zpřísněním celní a finanční legislativy v oblasti bezpečnosti a finanční kontroly dováženého zboží do Evropské unie a to jak pro soukromé tak pro obchodní účely.

něco už jsem četla, já si beru jen poštovné zdarma :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
30.1.15 15:16

@S.Ivanka Taky bereme zásadně free shipping ;)
DHL jen jednou - sice se nakonec vše vyřídilo…ale nebyli před Vánocemi, kdy i ČP rozvážela víkendy, dostatečně flexibilní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
30.1.15 16:00
@Jannnča píše:
@S.Ivanka Taky bereme zásadně free shipping ;)
DHL jen jednou - sice se nakonec vše vyřídilo…ale nebyli před Vánocemi, kdy i ČP rozvážela víkendy, dostatečně flexibilní.

to je jasné, ale jsou věci, které nedokážou jinak odeslat, respektive odesílatel používá jen DHL, toto bylo objednáno ještě před tím, než toto vyšlo a dneska jsem byla docela překvapená, když mi do telefonu řekli že minimum je 490, no co nadělám, mám na cetě ještě 2 zásilky přes DHL tak uvidím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
30.1.15 16:09

@S.Ivanka Super - Čína to dokáže posílat přes téměř celý svět ve vlastní režii…a u nás zlatíčka neví, kde by člověka oškubali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
30.1.15 20:05

@Jannnča Přesně tak, mě by nevadilo, kdyby si účtovali práci celníků, stejně jako ČP - platila jsem 98.-Kč, ale aby si účtovali minimálně!! 490.-Kč i kdyby Dph byla stovka…to je i na mně moc… no zjistim jaké podmínky při dovozu má Fedex a EMS u některých zásilek lze zvolit i tuto přepravu a jen o 2€ vyšší než DHL. Jsou to zloději fakt..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
31.1.15 14:21

Celkem aktuální informace, tak vkládám odkaz:

http://www.skrblik.cz/…es-internet/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
1.2.15 20:24

Stalo se už někomu, když objednal, aby doba byla dlouhá 90 dnů než bude balíček poslán, než budu znát podací číslo??? Se mi to zdá opravdu dlouhá doba :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
1.2.15 20:26

@Handa86 Ne - někdy jsou opravdu hned po objednání, někdy cca po týdnu, ale takhle dlouho určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
1.2.15 21:17

@Jannnča já taky vždy měla max do týdnu a ted se mi odpočítává od 90ti dní…s tím přeci nic neudělám, jen toto zrovna mám pro kámošku a ne pro sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
1.2.15 22:54

@Handa86 A byla tam uvedena tak dlouhá doba?..zkus jim napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
2.2.15 10:00

@Jannnča byla a je uvedena tak dlouhá doba…zatím jsem nepsala teda nikam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
3.2.15 18:03

Holky, co dělat, když si něco objednám a mám tam tu dobu pro odeslání a za 24h končí? Mám to prodloužit nebo mi pak ali rovnou vrátí prachy, zřejmě to čínanek nechce odeslat :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
3.2.15 18:08

A když sleduju ten tracking number - a už je to v ČR, tak to musím sledovat podle jinýho nebo jak? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
3.2.15 18:10

@Kotatko77 Jinak se na aliexpressu platit nedá.
Pokud chceš kupovat přes PayPal, musíš vybrat jiné čínské stránky - www.dx.com; www. tinydeal. com; www.banggood.com a další.
Ceny jsou jak u čeho, někdy krapet vyšší než u ali, ale je to kus od kusu.

Příspěvek upraven 03.02.15 v 19:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
3.2.15 18:42

@angelsface stále sleduješ pouze pod jedním číslem, otevři spor a na nic nečekej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák