Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Jannnča já mám KB a nic mi nestrhávají. A jestli začly něco zpoplatňovat, tak to je asi úplná novinka, nevím o tom.
Platím z Equa a z Air a nic neplatím, nevím o žádném poplatku
@S.Ivanka @Handa86 No, právě, že v podmínkách je vesměs uvedeno tohle, což mi i někdo na netu potvrdil: Převod v rámci Eurozóny v EUR (SEPA) je nově za 25 Kč, mimo tyhle země a v jiných měnách je to mnohem dražší, ale to je bohužel u všech bank.
Holt se asi budu muset zajít přímo zeptat…nakonec asi pro ty zahraniční platby zvolím Fio…jen záleží na těch podmínkách
.
Platby kartou jsou bez poplatků (nebo spíš je ten poplatek zahrnut v převodním kurzu USD, EUR - KČ). Některé stránky ukážou cenu v obou měnách - strhne se ti přesně to, co vidíš na monitoru. SEPA platba je něco jiného než běžná platba kartou na eshopu. Banka si vezme měsíčně nějaký poplatek za kartu (nemusí každá) a tím to skončilo.
@Mikalu Díky, právě řeším, u které banky si tento účet na tyto platby (s minimálním zůstatkem kvůli případnému zneužití) založit, tak pátrám po informacích a tohle mě zarazilo…tak asi vyhraje fio - tak není nutný žádný zůstatek a poplatky jsou i v tomto případě nulové.
@Jannnča píše:
@Mikalu Díky, právě řeším, u které banky si tento účet na tyto platby (s minimálním zůstatkem kvůli případnému zneužití) založit, tak pátrám po informacích a tohle mě zarazilo…tak asi vyhraje fio - tak není nutný žádný zůstatek a poplatky jsou i v tomto případě nulové.
U Fia je nutný zůstatek 100.-Kč, přes to tě karta nepustí, já na tyto platby založila Equabank a jediné co platím jsou sms o příchozí platbě, ty jdou nastavit dle výše a jdou zastavit, takže pak jsou poplatky 0
@S.Ivanka Zůstatek 100m- snad přežiji…fio má pobočku kousek od nás a taky bankomaty…i když equa má zase tu sazku…ale třeba má fio lepší kurzy - musím se něčím přesvědčit ![]()
@Jannnča píše:
@S.Ivanka Zůstatek 100m- snad přežiji…fio má pobočku kousek od nás a taky bankomaty…i když equa má zase tu sazku…ale třeba má fio lepší kurzy - musím se něčím přesvědčit
jenže v Equa mohu zadara vybírat kdekoliv…nemám omezený limit výběrů, Fio ještě nedávno zpoplatňovalo nejen výběry v cizích bankomatech, ale i dotazy na zůstatek, já totiž od Fia zdrhla, nebyla jsem tam ani trochu spokojená. Hlavně mi vadilo, že když se blížil konec měsíce, stávalo se mi, že mi zablokovala peníze bez důvodu, třeba jsem zaplatila kartou cca 3tisíce a oni mi zablokovali na cca 4 dny dvojnásobek a nikdo nikdy nevysvětlil proč, prostě mi Fio nesedělo, nikdo nikdy na lince mi neřekl pravdu
@S.Ivanka Dobroš - díky za info…tak já ještě popřemýšlím - když tak se můžeme dohodnout na doporučení a máme každá 150 Kč k dobru
.
@Jannnča píše:
@S.Ivanka Dobroš - díky za info…tak já ještě popřemýšlím - když tak se můžeme dohodnout na doporučení a máme každá 150 Kč k dobru![]()
![]()
.
tak jsem to zase nemyslela
ani nevím že někdo někde něco dává, já si equa fakt otevřela jen pro nákupy na ali, je to pro mě pohodlnější, nemusím hlídat svůj účet a mám přehled o nákupech, ale já tam mám obrat zhruba 60tis za měsíc.
@S.Ivanka
- co tam nakupuješ?
![]()
A nemá náhodou equa v podmínkách účtu vedeného zdarma, že tam musí měsíčně protéct 15 tisíc korun?…nebo to už neplatí?
@Jannnča píše:
@S.Ivanka![]()
![]()
- co tam nakupuješ?
![]()
![]()
A nemá náhodou equa v podmínkách účtu vedeného zdarma, že tam musí měsíčně protéct 15 tisíc korun?…nebo to už neplatí?
myslím že to neplatí, ty platby nabíhaly postupně.
já nekupuji jen pro sebe, ale do obchodu ![]()
Dámy, stalo se Vám, že jste udělily prodejci negativní hodnocení a pokud ano bylo zveřejněno?
@brcál píše:
Dámy, stalo se Vám, že jste udělily prodejci negativní hodnocení a pokud ano bylo zveřejněno?
ano, je zveřejněno, jen mi od té doby píše 2× týdně co má udělat pro to, abych ho změnila, upozorňovala jsem jej písemně před Vánoci, že zboží které odeslal špatně zabalil - jen do igelitového pytlíku a přišlo poškozeno, když nereagoval, tak jsem dala negativní hodnocení, ozval se po pár dnech a od té doby píše pořád ![]()
Nemáte někdo zkušenost s koupí kamery Gopro?
http://www.aliexpress.com/…7301308.html