Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Jannnča píše:
@brcál V tom případě mu napiš, že ti zaplatí poštovné, protože chyba je evidentně na jeho straně… a že uvádí na stránce chybné údaje, což uvedeš v hodnocení.
Jo už to ťukám do překladače.
@brcál píše:
Hm, tak už se ozval, chce vrátit zboží zpět.
tak to je vtipálek… šmejd jeden
@lenyhudy píše:
tak to je vtipálek… šmejd jeden
Jo,jo.Ale co nechápu, když jsem otevřel spor, tak měl na odpověď 5 dní a teď když jsem dal modify tak má 10 ![]()
@brcál píše:
Jo,jo.Ale co nechápu, když jsem otevřel spor, tak měl na odpověď 5 dní a teď když jsem dal modify tak má 10
hmm, to je divné, já měla vždy jen těch 5dní
Prosím, jak jsem jednou psala, že mají na vyřízení 90 dnů, tak už fakt nechci čekat, a chci se ujistit tady vás, kdo by věděl. Když dám zrušit žádost objednávky. Vrátí se mi tedy peníze a bude to ukončeno?
@Handa86 píše:
Prosím, jak jsem jednou psala, že mají na vyřízení 90 dnů, tak už fakt nechci čekat, a chci se ujistit tady vás, kdo by věděl. Když dám zrušit žádost objednávky. Vrátí se mi tedy peníze a bude to ukončeno?
zboží už je odesláno? Pokud ano, objednávka nejde zrušit. Pokud odesláno není, tak objednávka zrušit jde.
Po objednání zboží běží první čas - prodejce musí do té doby zpracovat objednávku a odeslat.
Poté začne běžet další čas a ten je na doručení - v tomto případě už nelze zrušit.
Ano toto vím, objednávku jsem nikdy nerušila. Ano běží ten první čas, nezvykle dlouhý odpočítával se od 90 dnů. Psala jsem jim, jednou a nic, podruhé odpověděli, že něco kvůli svátkům. Ale stále se nic neděje, takže zatím nevyřízeno, neodesláno, zbývá 72 dnů a nechci čekat. Tak jsem dnes dala zrušit, ale dalo mi to nabídku důvodů proč, zadala jsem dlouhá doba na zpracování. No a asi jsem si nepomohla. Napsalo to tam, že když dodavatel neodešle do toho zbývající dne ( tj 72 dnů),tak bude objednávka automaticky zrušena. Jediná nabídka je tam RESUME ORDER, nevím co s tím.
@Handa86 Ty svátky jara jsou tento týden, tak ještě vydrž do příštího a zkus znovu urgovat. Na některých e-shopech mají přímo napsáno, že tento týden nebudou nic odesílat.
Aliexpress v poslední době přestává mít svůj význam, s rostoucí poptávkou se zvyšují i ceny, v poslední době potkávám některé položky dokonce dražší než by šlo koupit u nás ![]()
Pamatuji se když jsem tam nakupoval poprvé před lety, zákazník král, ceny úplně někde jinde… Dneska už tam nakupuje skoro každý, takže nemají moc důvodů udržovat tu laťku tak vysoko. Teď už je to spíš o tom oblečení a menších věcech které neplánujete reklamovat, ty jsou pořád za staré ceny.
@Fryderyk Chopin píše:
Aliexpress v poslední době přestává mít svůj význam, s rostoucí poptávkou se zvyšují i ceny, v poslední době potkávám některé položky dokonce dražší než by šlo koupit u násPamatuji se když jsem tam nakupoval poprvé před lety, zákazník král, ceny úplně někde jinde… Dneska už tam nakupuje skoro každý, takže nemají moc důvodů udržovat tu laťku tak vysoko. Teď už je to spíš o tom oblečení a menších věcech které neplánujete reklamovat, ty jsou pořád za staré ceny.
něco na tom bude, měla jsem v plánu na Ali koupit stativ na foťák, ten samý prodávají i na aukru ( který je na 100% taky z Ali) a vyjde to levněji, když ho koupím na aukru. Je to jen o pár korun, ale mají ho skladem v ČR, takže nemusím ani čekat.
Ahoj, jsem tam už dlouho zaregistrovaná a bez problémů, jediné co mi chodí jsou různý slevy nebo nabídky se zbožím. Zboží mi většinou přijde během 3 týdnů, ale někdy i dřív. Pohybuje se to mezí 7-30 dny. S oblečením je to docela sázka do loterie, velikosti moc nesedí a kvalita taky nic moc… Objednávám spíš různé vychytávky do domácnosti.
Já nevím, jak tam maj ty svátky? To je Nový rok stále nebo ty svátky jara?? Já když ted v posledních 2 týdnech něco objednám no možná poslední měsíc, tak vždy doba na zpracování moc vysoká
. Já myslela, že už se proberou a začnou opět pracovat a ono prd!
@Handa86 píše:
Já nevím, jak tam maj ty svátky? To je Nový rok stále nebo ty svátky jara?? Já když ted v posledních 2 týdnech něco objednám no možná poslední měsíc, tak vždy doba na zpracování moc vysoká. Já myslela, že už se proberou a začnou opět pracovat a ono prd!
dneska mi přišly zprávy od 3 prodejců že je zboží odesláno, takže záleží jak kdo už se probral z opojení ![]()
@S.Ivanka tak že by pomaloučku
, já si tak pro sebe říkala, že od března by to snad mohlo být zase v normálu, tak snad ![]()
U dětského oblečení co znamená to 2T 3T… jsou to roky, předpokládám
![]()