Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@geilens mně to přijde tak, že když mají dobu dodání 60 dní, tak to snad přijde dříve než když mají tu kratší dobu na dodání 39 dní ![]()
Jsem se chtěla poptat na velikost pánského zboží? Objednala jsem manželovi šortky (tady má velikost M) velikosti L, ale dneska přišlo velikost tak možná na 10ti letého kluka ![]()
@cell píše:
Jsem se chtěla poptat na velikost pánského zboží? Objednala jsem manželovi šortky (tady má velikost M) velikosti L, ale dneska přišlo velikost tak možná na 10ti letého kluka
přesně tak, objednávat podle napsaných rozměrů
@Anyzek3 píše:
Ahoj holky, objednávala jsem si tílko a místo toho mi přišel jen nějaký kus krajkyJe to prodejce s korunkou, tak věřím, že se prostě stala jen chyba a že s ním bude domluva. Teď smolím dopis, co mu napsat. To tílko bych moc chtěla. A nevím, co tam napsat. Něco v tom smyslu, že bych ráda to tílko doopravdy dostala a zároveň že chci nějakou náhradu. A nevím, jestli konkrétně napsat jakou náhradu (a kdyžtak jakou? finanční nebo třeba 2ks???) Děkuji moc za rady. Toto je můj první spor..
TAk dnes se mi stalo taky něco takového
. Objednané tričko pro kluka a přišly nějaké 2 dekorativní chaloupky. Takže jsem hned psala a foto doložila, a že prosím o poslání trička.
Chci se zeptat, jak to dopadlo u vás? VYřešeno, nebo alepoň, co odpověděli? Já u prodejce se 2 diamanty objednávala.
Ahoj holky, jak dlouho může být objednávka ve statusu Awaiting shipment? Objednávala jsem 28.4, něco už je na cestě, ale něco visí pořád v tomto statusu…
@lucotek u každé objednávky běží čas, do kterého to musí poslat.
@iiiv to jsem si všimla, akorát jsem myslela, že to je doba včetně doručení…u tohoto to znamená, že zboží ještě vůbec neodešlo, že vlastně prodejce moji objednávku ještě ani neposlal…tak jsem myslela jak dlouho zhruba trvá, něž to oni vůbec nachystají a pošlou…
Je to vážně různé, ta čekající doba než odešlou balíček, ale vždy odešlou a dají vám to vědět na mail. Většinou se ozývají tak do týdne, ale i za déle, můj max bylo, že se odpočítávala doba 90dnů, kde až po měsíci asi odeslali balíček a za měsíc bylo doma. TAkže co je psáno, dle toho se řiďte, když mají psáno 20 dnů, tak do 20 dnů odešlou, pak se vám bude odpočítávat nová doba, do kdy vám přijde balíček domů.
@lucotek odpočítává se doba na odeslání, a pak když to odešlou začne se odpočítávat doba na doručení. Můžou mít třeba 45 dnů na odeslání a odešlou třeba 2. den, nebo 10 někdo bohužel až ten 45.
Ahojte. Mám dotázek na dětské velikosti v aliexpressu. Neobjednáváte někdo velikost 4T? Na jak velké je to dítko? Jde mi o to, že dceři(4r) normálně beru trička a šatky velikost 6, ale teď ji chci objednat dvojdílné plavky a podle těch mír, co tam prodejce uvádí (uvádí teda jen výšku a rozměr přes hrudník, což mi moc nepomůže když vršek je variabilní) mi to víc sedí na ty 4T. Vršek jsou trojúhelníčky, to je pohoda, ale spodek je pevný, tak aby ji to neškrtilo a u vel.6 zase nepadalo. Dcerka měří 108cm, ale je hubeňour a nemá žádný zadek. Máte někdo zkušenosti s nákupem dvojdílných plavek jak to tam sedí? Moc moc díky ![]()
@Kotatko77 objednat vám může kdokoli, příjde to na vaší adresu, nemusíte si kvůli tomu ani pořizovat noví účet, platí se platební kartou.
@Kotatko77 já myslím, že to bezpečné je, ještě mi z karty nic nezmizelo ![]()