Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anyzek3 Jsou dobré čínské značky, horší čínské značky a šunt. U mobilů je napsané, jaké fekvence zvládají a fungují. Tablety tabletují. Noťas jsem kupovala tady. Tam se to vzhledem k záruce a možné poruchovosti nevyplatí.
@Anyzek3 píše:
Ahoj holky, tak nějak jsem to tu v rychlosti přelouskala, ale nenašla jsem, co potřebuji.. Kupovala jste už některá mobilní telefon nebo notebook? Bude ten telefon tady v ČR normálně fungovat? A jsou kvalitní? Teprve se po Ali rozkoukávám, tak sbírám info.
Já kupovala mobil lenovo A806 a naprostá spokojenost. Manžel má Jiauy (nebo jak se to píše
) a taky spokojený. ![]()
@Anyzek3 Nezapomeň, že při ceně nad 22 euro platíš 21% DPH, při ceně nad 150 euro pak i clo…ať nejsi nepříjemně překvapená.
My jsme nakonec objednávku mobilu vzdali a koupili jsme čínský Elephone přes aukro.
Asi nejsme dostatečně adrenalinoví
.
@babulka01 a @Jannnča a @kotyk děkuji moc za info
vypadá to, že jsem si už telefon vybrala, dá se sehnat i u nás a rozdíl je jen pár stovek, takže to je jasný, objednám u nás. Taky nejsem dostatečně adrenalinová ![]()
@Anyzek3 Ono nejde ani tak o adrenalin, jako logickou úvahu. Pokud to sem dovážejí a je rozdíl v nějaké rozumné výši, tak se kvůli reklamaci a servisu vyplatí kupovat tady. Syn má taky číňany z českého obchodu, protože to je únosná cena za záruku a servis, který by mě jinak čekal samodomo ![]()
@kotyk Tak jsem to myslela. Jasně, mohla bych si vybrat nějaký jiný, co tu není. Ale proč? Radši si koupím ten u nás (právě skrz reklamaci a i takovou větší důvěru) ![]()
Jsem tu novej, tak se chci zeptat, stala se mi takova nemila věc na Aliexpresu, podtvrdil jsem prijeti baliku driv nez jsem mel, a tak se chci zeptat jestli se to da nejak udelat aby mi to poslali.
@nick96 píše:
Jsem tu novej, tak se chci zeptat, stala se mi takova nemila věc na Aliexpresu, podtvrdil jsem prijeti baliku driv nez jsem mel, a tak se chci zeptat jestli se to da nejak udelat aby mi to poslali.
NE, nikoho nedonutíš, zaplaceno dostal…
@nick96 píše:
Tak to znamena že je to v pasejinak dik ze odpoveď
no v pase…trochu níže, spíš se modli pokud je balík na cestě aby došel, mě se to už také stalo a klepala jsem se 14dní
@nick96 jo, jestli už byl odeslaný, tak by snad měl dorazit, ale nic než čekat a doufat s tím neuděláš
Prosím o radu
Poprvé jsem objednávala pár věcí od různých prodejců. Teď mi postupně chodí, že je zboží odesláno. A teď - ráda bych ty zásilky sledovala. Zatím mi ode všech přišlo sledovací číslo, ale nevím kam ho dát, do jakého vyhledávače. A jak zjistit, jestli je to to správné, to moje (četla jsem tu, že posílají stejný číslo několika lidem). Tady je např. jedno číslo YC541748851YW
@Anyzek3 Neslyšla jsem ani nečetla, že by poslali jedno číslo více lidem, to nevím. A tento tip čísla s těma Y, z mé zkušenosti nejdou nikde moc zadávat, většinou je to pro vyhledávač neznámé, nenalezeno. Ale pár věciček jsem měla v tomto formátu a vždy dorazilo ![]()
@Anyzek3 Já sleduji tady: http://www.17track.net/…etails.shtml?…
Zadala jsem tvé číslo…zatím to nic neukazuje, ale tohle se mně stalo už vícekrát, tak to moc neřeším. Zatím vše z Číny dorazilo.
Mám už objednávku na SPU v praze kdy by tak objednávka mohla dojít?.D