Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@iiiv píše:
@SarkaNovo znamená to, že má k prodeji jen určité množství, třeba 50 kusů, když se prodají, už je nekoupíte, nebudete moct vložit do košíku
Jo tak
Děkuji moc za objasnění. ![]()
Ještě jsem se prosím chtěla zeptat, zda-li máte někdo zkušenosti s dopravou DHL.
Vím, že se za to platí cca 200,–Kč a mělo by to být rychlejší - objednával jste to někdo už s DHL? Pokud ano, za jak dlouho to prosím přišlo?
Díky.
Ahoj holky. Nakupovala jsem na Aliexpressu poprvé a dnes mi došel email s tím has been shipped. Chtěla jsem se zeptat jestli mám něco ještě dělat a nebo už jen čekat až to přijde?
@pajisek90 Naprosto vyčerpávající článek je zde: http://www.alirecenze.cz/…express.html
Máte někdo zkušenost s touhle bundou co se týče kvality??http://www.aliexpress.com/item/New-2015-Fashion-Parkas-Winter-Female-Down-Jacket-Women-Clothing-Winter-Coat-Color-Overcoat-Women-Jacket/32382626251.html?spm=2114.01020208.3.10.YRNpvS&ws_ab_test=searchweb201556_6,searchweb201527_4_71_72_73_74_75,searchweb201560_2
Ahoj, chtěla bych se zeptat, co dělat, když mám objednávku, u které za 2 dny vyprší čas pro odeslání? Jako teprve je to v kolonce „čeká na přepravu“. Mám počkat, nebo něco musím do těch 2 dnů udělat? Nechtěla bych přijít o peníze nebo tak. Právě mi došel email, je tam velký nadpis: Seller has extended Purchase Protection for you. Co mám tedy dělat? děkuju moc ![]()
@darinka1998 Já si myslím, že prodejce věc odeslal a zároveň Vám prodloužil dobu pro doručení. Byla třeba 39 dní a on Vám rovnou nastavil 60 dnů… Podle mě je to odeslané, jinak by to nešlo prodloužit
Mohu se zeptat prosím co se děje, když balíček zadrží celníci?
Přijde vám o tom zpráva? A co se dělá pak? Musí se poslat peníze za clo a DPH?
A pokud se jedná o padělky a celníci na to přijdou, tak to vrátí prodejci a ten vám odešle peníze zpět? Máte někdo zkušenosti? Děkuji
@SarkaNovo přijde dopis - výzva k prokázání hodnoty zboží. Je to v něm všechno popsáno, stačí jim tam e-mailem poslat výpis z PayPalu, nebo účtu. Pokud jsou celníci spokojeni, tak vyměčí CLO a DPH (záleží na hodnotě zboží) a pustí to dál - zboží přijde klasicky poštou, při převzetí je potřeba doplatit to, co požadují celníci.
S padělky zkušenost nemám.
@neanonymní na ali se paypalem neplatí
Kopie objednávky a výpis z účtu, když zadrží padělek můžou ho zabavit a zničit
@brulinka Ahoj, bundu mám, je opravdu slabá podzimní, ale dobrá. Od stejného prodejce jsem objednala větší vel pro známou a dorazila špatně ušitá, vel L kratší než má první M, vše jsem jim psala a nakonec vrátily peníze, ale vůbec se jim nechtělo, posílala jsem foto důkazy s metrem mojí M i té L a bránili se, že nemají uvedenou délku. Ale nakonec peníze vrátili, takže záleží, co zrovna pošlou, někdy dobré, někdy zmetek.
A chtěla bych se zeptat, já mám skupinku a objednávám i pro jiné lidi, tudíž objednávek mám dost. A opravdu se stane, že balíček nedorazil. Kolik už jste kdo otevřel sporů?
Ahoj, máte někdo zkušenost s tím, že jste otevřeli spor, protože věc nepřišla. Prodejce akceptoval spor vrátil peníze, nicméně produkt je údajně na cestě a až prý přijde mám to mu poslat na pay pal… Pay pal nemám zřízen, tak co s tím?
@NinJan Podle obchodních podmínek Aliexpress když nepřijde zboží do 60ti dnů, tak prodejce musí vrátit peníze. Pokud by po této lhůtě zboží přišlo, můžete si jej zdarma ponechat. Tedy pokud si nezřídíte Pay Pal a nezaplatíte mu zboží dobrovolně sama
Na zprávy mu už odpovídat nemusíte, obchod byl dokončen vrácením peněz.