Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@JayLee píše:
no prosimte ja tam chtěla jen jednu věc puvodne ale z jedny byly hnedka 3 a dneska jsem tam courala zase a uz zase dve objednany![]()
a to jsem tam treti den
ale kamaradi a znamy kolem me co jsou tam cca 2 roky neli vice tak me prave zaucili a vysvetlili co a jak takze skolu mam ted jen tu praxi
jo to cekani je adrenalin moc a objednavani jako droga
ja se taky tesim az mi to prijde
A stalo se tu nekomu z vas ze by mel nejaky problém s Ali? Prislo by něco orzbite nebo něco jiného nez jste si objednali atd?toho se docela i bojim
Přesně
Já jsem se tam přihlásila, protože ségra tam objednala dětem teplákovky za super cenu a chtěla jsem koupit pouze toto. Nakonec jsem měla v košíku 7 věcí
Vše přišlo a vše super! A tím to začlo!
Teď u toho sedím denně a furt něco hledám a všechno se mi líbí
Teď momentálně jsem zblázněná do 3D plakátů. Objednala jsem klukům 3D plakát Spider mana a můžu vám říct, že přišel za 10 dní a je úplně luxusní! Kluci se z něj málem zbláznili! Takže jsem objednala další 4 plakáty různý
![]()
@JayLee píše:
no prosimte ja tam chtěla jen jednu věc puvodne ale z jedny byly hnedka 3 a dneska jsem tam courala zase a uz zase dve objednany![]()
a to jsem tam treti den
ale kamaradi a znamy kolem me co jsou tam cca 2 roky neli vice tak me prave zaucili a vysvetlili co a jak takze skolu mam ted jen tu praxi
jo to cekani je adrenalin moc a objednavani jako droga
ja se taky tesim az mi to prijde
A stalo se tu nekomu z vas ze by mel nejaky problém s Ali? Prislo by něco orzbite nebo něco jiného nez jste si objednali atd?toho se docela i bojim
Kamarádka ted řešila: objednala pro syna rifle, přišly hrozně veliké, neodpovídaly popisu, tak otevřela spor, požadovala vrácení peněz a za 4 dny měla fakt peníze na účtě. Takže to je super! ![]()
@JayLee jo jo
Když je věc poškozena tak to taky tak
Ještě přidáš foto třeba
Když je oblečení jinak než na obrázku, nebo se ti nelíbí kvalita, můžeš napsat, že chceš třeba 80% z ceny
@JayLee píše:
![]()
to mi ani nerikej jezis
si asi na par dnu zablokuju ty stranky
ale zase nekup to za ty peníze
ufff snad zustanu nohama na zemi
a neovladne me to natolik no i když radsi pocitam s tim nejhorsim
by bylo fajn kdyby to prislo do vanoc co jsem objednala ale vsem kolem me to vždy prislo co 14cti dnu coz je pekny
@JayLee píše:
ty jo takze to fakt funguje jo?ono je to na principu ze ti to hnedka strhnou z uctu jak koupis a je to u Ali a az když nakoupíš tak jim potvrdíš ze je vse ok a oni to poslou prodávajícímu nebo jak to je? Chapu ti dobře?
Taky to tak chápu. Peníze se ti strhnou, ale nejdou hned prodávajícímu, drží je Ali a až když ty potvrdíš, že je vše OK, tak mu peníze odešlou! Ne jako tady třeba na Aukru.Tam vlastně ty pošleš peníze hned prodávajícímu
Holky prosím Vás jak se to řeší, když při sledování zásilky na stránkách nějaké čínské počty je napsáno, že zboží bylo posláno, je tam přesně popsáno kde přesně balíček je a že do ČR dorazil 11.11 jenže od té doby nic. Není to dlouho, aby doručení jen přes ČR trvalo měsíc? Nebo se tu někde ztratil? Co pak, normálně otevřít spor před uplynutím ochranné doby? Děkuji.
@NinJan přiznám se, ze já sledování zásilek vzdala po par pokusech se v nich vyznat. Tudíž nic neřeším a vždy otvírám spor, at si připadne dokazování doručení zásilky řeší oni ![]()
Záleží o jakou zásilku jde, občas to u obyčejných zásilek ukazuje, že je v čr i když je na cestě. Jsou to automatické informace. např. 26.11. to mělo odletět z číny, ale už nebylo místo, ale to počítač neví, tak tam přibude info, že to 26.11. odletělo a 28.11. doletělo do čech i když je to pořád na stejném místě
@LVLucie píše:
@NinJan přiznám se, ze já sledování zásilek vzdala po par pokusech se v nich vyznat. Tudíž nic neřeším a vždy otvírám spor, at si připadne dokazování doručení zásilky řeší oni
Přesně, také to takhle dělám. Sleduji jen dobu pro doručení a pokud baliček nedorazí včas, otevírám spor (objednávám hodně často a zatím se mi to stalo pouze 2×).Jinak vždy balíček dorazí celkem brzy.
Objednala jsem pár věcí a mám je jako dárky. Jenže - čas se krátí a já už moc nevěřím, že to přijde do Vánoc.
Poznámky jsou tyto:
nebo
Co tyto poznámky znamenají???
Má smysl chodit ke schránce a očekávat, že se tam něco objeví?
@SarkaNovo Mě teď dvakrát. Ale obojí jelo jako „běžný dopis“, takže sem jen požádala o prodloužení ochranné lhůty. Je před Vánocema, tak holt nestíhačka. Věci, co posílaj jako „doporučené psaní“, většinou chodí spolehlivě.
Já mockrát neobjednávala a už se mi dvakrát stalo, že mi to nebylo doručeno vůbec.
Spokojená jsem byla jen jednou. Tak snad to teď dorazí. Aspoň něco a včas.
Pokud Vám zboží nedorazilo a blíží se konec ochranné doby, budete informování emailem ať otevřete spor nebo zkontrolujete tracking number. Chodí cca. 6 dní před konecm ochranné doby… mimochodem, našla jsem článek se seznamem nejprodávanějšího zboží na Aliexpressu v minulém roce, mno nevím, vy jste něco z toho nakupovali??
Objednávala jsem v listopadu. Bohužel některé věci dosud nedorazily.
1. Otevřela jsem spor - vrátili mi peníze. Co ale nechápu, je to, že prodejce ví, že peníze nedostane, tak proč já žiju cca 2 měsíce v iluzi, že mi zboží odeslal? Proč? Co z toho má?
2. Otevřela jsem spor - hned se ozvali a chtěli prodloužit dobu. Dobu jsem prodloužila, ale - má to smysl?
U schránky si často připadám jak pitomec, když tam pořád nic není.