AlliExpress

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15475
4.4.16 14:19

Co když si něco objednám a ono to nepřijde ani po prodloužení lhůty? Pořád chtějí prodlužovat lhůtu, že to opravdu poslali. Dá se jim věřit a opravdu to poslali a zatoulalo se to cestou? Stalo se někomu, že se objevil balíček třeba po x měsících? Co se děje pak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
4.4.16 14:39

@Sára 1 Párkrát jsem to s nimi zkusil, ale většinou to nikam nevede a balíček stejně nedorazí. Doručení zásilek je běžně neco kolem 2-4 týdnů. Oni občas uvádějí dodání až 60 dní, ale jakmile to do měsíce nedorazí, většinou nedorazí vůbec. Doporučuji spíš uzavřít spor, že zboží nedorazilo a nejde sledovat a že chcete 100% refundaci zpět. Plnou náhradu dostanete na 99,99% zpět a pokud i přesto balíček dorazí, máte to prakticky zadarmo. I když z morálního hlediska by jste to měla uhradit, ovšem to je dost problém, protože nemáte jak to uhradit přes kartu a převodním příkazem je to drahé, banka vám naúčtuje nemalé poplatky (např. Fio banka 200,– Kč přes PP). Takže radši to ukončete.

A jinak stalo se mě to 1×, s přívěškami na klíče za pár korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
4.4.16 17:19

@Sára 1 Doba pro doručení zásilky je 60 dnů. Do té lhůty máte prodlužovat, nad lhůtu otvírat spor. Zboží klidně dorazí i po několika měsících, většinou však vůbec. Když zboží dorazí a přitom Vám za něj vrátili peníze ve sporu, můžete si jej nechat (dle podmínek Ali). Ale spíše je férové zboží prodejci zaplatit. Zaplatíte za něj jednoduše tak, že objednáte stejné nebo i jiné zboží v téže hodnotě, zaplatíte a napíšete hned prodejci zprávu, ať zboží neposílá, že mu platíte za obdržené zboží z objednávky 0000000. On napíše fiktivní číslo pro odeslání zásilky a po cca 10ti dnech mu můžete potvrdit „doručení“. Tím on dostane peníze za původní zásilku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
4.4.16 17:26

@Ban09 anebo tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
4.4.16 17:37

@Sára 1 Jinak ještě doplním, jak jste se ptala, jestli zboží dorazí… Dorazí tak 1 zásilka z 10ti ztracených. Kupříkladu se mi stalo, že srpnu 2014 jsem objednala zboží, byly to 3 různé zásilky od 3 prodejců. Tracking skončil v září. V listopadu mi vrátili peníze a všechny 3 zásilky mi přišly v polovině ledna 2015. Stejně tak zásilky z 11/11 2015, které se ztratily, vrátili mi na ně peníze, tak mi přišli v průběhu února/března. Občas mi to přijde, že si na některé poště či letišti řádně uklidí a vymetou zásilky ze všech koutů :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
4.4.16 22:08

Nebo se jim dá zpětne zaplatit přes pay pal :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
5.4.16 00:26

@Ban09 …ale řekl bych, že poslední dobou je to o hodně lepší. Zásilek, které nedorazí už je minimum, alespoň u mě to tak je a to objednávám cca 2-5 kousků týdně. Skoro všechno dorazí. Před 2 lety se mě někdy stávalo, že měsičně dorazila sotva polovina zásilek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15475
5.4.16 07:46

@Včelda Já objednávala párkrát a úspěšnost teda moc velká nebyla. Buďto to nedorazilo. A když to dorazilo, tak nic moc. Třeba naposled šaty pro dceru a teda ta kvalita šílená a střih taky nic moc. Ale na fotce byly nádherný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15475
5.4.16 07:47

@Včelda Včera jsem se nemohla přihlásit a dneska to taky nejde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
5.4.16 10:08

@Sára 1 a přetahujete tu šipku k ověření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
5.4.16 11:41

@Sára 1 Na Ali je teď novinka ve formě přetahovací lišty. Musíte ten šedý proužek pod vaším nickem přetáhnout zleva do prava až bude celý zelený a přehodí vás to jiného okna, kde vás požádá o vyplnění 4-místného kódu, vyplnit kód, potvrdit a poté znovu kliknou na Sign In. Nebo se přihlašujte přes ikonku FB, to je nejjednodušší. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65341
5.4.16 19:13

Tak mě zase balíčky nechodí ted…čekám 5 minibalíčků a u 4 už jsem otevřela spor…
a čekám jeden, který bych potřebovala do soboty, malj má narozeniny a nedoufám, že přijde už :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15475
5.4.16 21:27

@Petra Z Copak jsi objednávala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65341
5.4.16 21:30

@Sára 1 cetky…šátky, prstýnky, hodinky, řetízky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15475
6.4.16 07:23

@iiiv @Včelda Dneska to šlo normálně. Žádný kód jsem nevyplňovala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie