Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Nikdo ti účet rušit nebude..:) já si tam objednávám něco jednou max dvakrát do roka a v pohodě..
@iiiv píše:
Když prodlouží, tak můžeš spor zrušit a pak zase otevřít. Hlavně spor zrušit, ne uzavřít.
Chyba lávky, když přistoupíš na prodloužení lhůty, je to dohoda a vyřešení sporu, další možnost otevření už pak neexistuje. Je to jen vyčůranost prodejců, jak si nechat peníze a nic neposlat. Když potvrdíte prodloužení lhůty, spor se tím uzavře a nedá vám pak už žádnou možnost refundace nebo sporu. Proto „nikdy“ neprodlužujte prodejcům dodací lhůtu! Osobní zkušenost, naštěstí asi jen s 5 USD, o které jsem díky prodloužení lhůty přišel a už to nikdy neudělám! ![]()
@Sára 1 píše:
Co když si něco objednám a ono to nepřijde ani po prodloužení lhůty? Pořád chtějí prodlužovat lhůtu, že to opravdu poslali. Dá se jim věřit a opravdu to poslali a zatoulalo se to cestou? Stalo se někomu, že se objevil balíček třeba po x měsících? Co se děje pak?
Nikdy neprodlužujte lhůtu, příjdete o možnost vrácení peněz, když balíček nedorazí.
@Včelda TO JE NAPROSTÝ NESMYSL, prodlužovala jsem už několikrát a o možnost sporu jsem nepřišla
@Včelda
o možnost sporu nepříjdete
taky jsem několikrát prodlužovala a vše pak bylo OK. Jednou balík přišel a jednou jsem žádala o vrácení peněz.
@Včelda píše:
Chyba lávky, když přistoupíš na prodloužení lhůty, je to dohoda a vyřešení sporu, další možnost otevření už pak neexistuje. Je to jen vyčůranost prodejců, jak si nechat peníze a nic neposlat. Když potvrdíte prodloužení lhůty, spor se tím uzavře a nedá vám pak už žádnou možnost refundace nebo sporu. Proto „nikdy“ neprodlužujte prodejcům dodací lhůtu! Osobní zkušenost, naštěstí asi jen s 5 USD, o které jsem díky prodloužení lhůty přišel a už to nikdy neudělám!
Opravdu, jak je výše uvedeno, o možnost otevřít spor nepřijdete, ale spor se musí ZAVŘÍT nikoliv PŘIJMOUT. Takže to byla Vaše blbost, že jste si spor přijmul a přišel tak o možnost otevřít další spor. Prodloužení lhůty se nijak nepotvrzuje, prostě prodlouží a je to.
@Ban09 píše:
Opravdu, jak je výše uvedeno, o možnost otevřít spor nepřijdete, ale spor se musí ZAVŘÍT nikoliv PŘIJMOUT. Takže to byla Vaše blbost, že jste si spor přijmul a přišel tak o možnost otevřít další spor. Prodloužení lhůty se nijak nepotvrzuje, prostě prodlouží a je to.
Bohužel jste vedle. Při prodloužení dodací doby vám to nabídne jen dvě možnosti. Souhlasit nebo nesouhlasit. Nenabídne vám žádné další možnosti. A když s tím souhlasíte, automaticky se uzavře spor a žádná další možnost otevření sporu neexistuje. Nechápu co to sem píšete za kraviny (zavřít a přijmout)!!! Když souhlasíte, musíte přijmout, když nesouhlasíte tak musíte dát zavřít. Zavřít znamená neprodloužení dodací lhůty a tím vrácení peněz. Přijmout znamená souhlas s návrhem na uzavření sporu a tím se uzavře jakákoliv další možnost obrany nebo vyvolání dalšího sporu. Proto znovu opakuji, nesouhlasit s prodloužením.
@Včelda Ale vždyť motáte jablka a hrušky dohromady! Plácáte akorát blbosti!
Prodejce napíše, že prodlouží lhůtu - počkáte, až ji skutečně prodlouží, což vidíte ve změně datumu do kdy musí zboží přijít. No a když je lhůta prodloužená, dáte Closed. Spor se zavře a máte možnost jej znovu otevřít.
Takže nechápu nějaké Vaše odsouhlasování prodloužení. Potvrzujete něco, co potvrzovat nemáte a pak je to Vaše blbost a na tom trvám.
@Ban09 píše:
@Včelda Ale vždyť motáte jablka a hrušky dohromady! Plácáte akorát blbosti!Prodejce napíše, že prodlouží lhůtu - počkáte, až ji skutečně prodlouží, což vidíte ve změně datumu do kdy musí zboží přijít. No a když je lhůta prodloužená, dáte Closed. Spor se zavře a máte možnost jej znovu otevřít.
Takže nechápu nějaké Vaše odsouhlasování prodloužení. Potvrzujete něco, co potvrzovat nemáte a pak je to Vaše blbost a na tom trvám.
Ano, a když kliknete na CLOSED, spor se automaticky uzavře bez možnosti dalšího otevření. To je právě ten moment, ve kterém se mýlite. Já nemotám dohromady žádný jabka s hruškami. Pořád tvrdím jedno a to samé, že když umožníte takto prodloužení doby, zablokuje se vám možnost vyvolání sporu, to je vše!