AlliExpress

Napsat příspěvek
Velikost písma:
425
4.10.16 13:06

@maranafa Souhlasím s beranFM - je jednodušší si nechat vrátit peníze a objednat znovu a jinde (často najdu i levněji než původní obj.) než si nechávat prodloužit čas (nejm. o 30 dnů), pak zavřít spor a čekat, jestli fakt poslal. Ano asi většinou i pošlou znovu, ale od té doby, co jsem čekala další 2 měs. a nic nepřišlo, prodejce pořád čekej čekej, tak už to nedělám. (mimochodem, to zboží stejně už nikdy nepřišlo) Prostě hned vrátit peníze a objednat jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
4.10.16 14:05

Chtela bych vratit penize. Jednou mi prisel popruh na zbran co mel spatne konce a nesel pouzit. Nakonec jsem po asi tydnu z prodejce dostala plny refund

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
5.10.16 20:18

Mohla bych poprosit o radu? Kamarádovi jsem na začátku září objednala ruční led svítílnu a 1.10. se mi u sledování
balíku objevilo, že neprošel přez rentgen a přepravce ho vrátil prodejci.Na moje zprávy jestli je nějaký problém prodejce nereaguje, tak nevím co dál jestli čekat nebo někam psát…a druhá otázka:prišel mi dnes přívěsek a opravdu hrůza. Nápis nečitelný, zkrátka opravdu fuj. Prodejci jsem vše nafotila a odeslala.Na ukončení mám ještě 30 dní, moje otázka:pokud prodejce navrhne že pošle nové zboží, tak co mám dělat já? Nevím jestli mi přijde do těch 30-ti dní a nechci prošvihnout ten čas co se odečítá pro ukončení obchodu…díky za rady
 Pt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
5.1.17 00:46

Více zboží najednou

Nevíte zda je nebezpečné na AlliExpress kupovat více zboží najednou? Konkrétně 7 různých věcí.
Je lepší vyřídit objednávky jednotlivě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
5.1.17 00:55

@Zewoxis je to jedno, stejně jsou většinou věci od různých prodejců, takže přijde sedm různých balíčků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
5.1.17 07:55

Víc věcí najednou můžeš koupit jenom od jednoho prodejce. A ten to stejně rozloží spíš do víc zásilek, pokud to jsou větší věci a aby nebyla vysoká hodnota.

• Citovat
  • Upravit
2
5.1.17 12:22
@Tunrida píše:
Víc věcí najednou můžeš koupit jenom od jednoho prodejce. A ten to stejně rozloží spíš do víc zásilek, pokud to jsou větší věci a aby nebyla vysoká hodnota.

Já právě mám v košíku sedm věcí, ale jelikož kupuju poprvé, tak jsem si četl recenze a bojím se, že budu muset otvírat spor a budu mít v objednávce zmatek.
V mém případě mám každou věc od jiného prodejce. Takže je klidně můžu objednat naráz a případný spor by nebyl problém řešit jednotlivě že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
5.1.17 13:33
@Zewoxis píše:
Já právě mám v košíku sedm věcí, ale jelikož kupuju poprvé, tak jsem si četl recenze a bojím se, že budu muset otvírat spor a budu mít v objednávce zmatek.
V mém případě mám každou věc od jiného prodejce. Takže je klidně můžu objednat naráz a případný spor by nebyl problém řešit jednotlivě že?

Kdyz udelas objednavku, tak v prehledu potom budes mit kazdy kus zvlast i s fotografii, takze se v tom da dobre vyznat. Zaplacene penize jdou do sli az kdyz ty po prevzeti zbozi odkliknes, ze je vse v poradku, tak oni poslou penize prodejci.

• Citovat
  • Upravit
4647
21.12.17 11:02

Prosím potřebovala bych radu zkušenějších. Objednala jsem na Aliexpresu pouzdro na mobil pro syna a přišlo s jiným obrázkem než jsem objednala. Je lepší otevřít spor nebo napsat přímo prodejci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Včelička992
21.12.17 11:10

.

Příspěvek upraven 31.05.20 v 22:53

• Citovat
  • Upravit
5314
21.12.17 11:19

@Kacka2 otevřela bych spor, určitě pouzdro nafoť. Ono do zpráv ti prodejce může naslibovat kde co (že třeba pošle nové a potom neposlat, tobě mezitím vyprší lhůta pro otevření sporu a už na něj žádné páky mít nebudeš)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
21.12.17 19:29

Já na Aliexpress objednala včera poprvé-asi 5 položek. Tak jsem zvědavá, co dorazí a za jak dlouho. Hlavně abych nemusela na celnici, to by mě kleplo… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
30.12.17 08:00

Prosím o radu zkušených nakupujících. Za cca 15 dní měla vypršet lhůta na dodání zboží. Dnes mi došel e-mail, že prodejce automaticky prodloužil dodací lhůtu. Po kontrole na účtu jsem zjistila, že ji prodloužil o 10 dní. Jak je to s ochranou nákupu? Dále psali, že pokud nedojde v rámci ochrany nákupu k žádné akci, tak bude objednávka automaticky dokončena.
Kolikrát může prodejce sám prodloužit dodací lhůtu? Nerada bych se dočkala toho, že budu čekat na balíček půl roku…
Je to můj první nákup na aliexpress.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65339
30.12.17 08:35

@Hořec počkej těch 10 dní a pokud to nedojde, pak otevřít spor.ale před ukončením té doby. preci jen toho bylo moc, byly vánoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
30.12.17 12:19

@Petra Z, já to chápu, že to má zdržení. Zásilka má status, že ještě nedorazila do ČR. Teď mi prodloužili lhůtu (chtěla jsem jen prodloužit ochranu - takže to se automaticky prodlužuje lhůta?), takže objednávka by měla skončit až 8. 2. 2018.
 Spor

Mám tento e-mail:
Currently the Purchase Protection of Order XXXX will end on 2018.02.08 19:24.

1. If you are satisfied with the items you have received, then you can click ‚Confirm Order Received‘. - To je jasné, dostanu zboží, odkliknu.

2. If you have not received your items, or you are not satisfied with your items, you can click ’Open Dispute’ before Purchase Protection deadline or Purchase will be automatically finalized. - Spor, pokud nedostanu zboží nebo nejsem spokojená před tím, než vyprší ochranná lhůta. Protože mi prodloužil dodací lhůtu o 10 dní, tak jsem chtěla prodloužit ochrannou lhůtu. Tak mi opět prodloužil dodací lhůtu o tu ochrannou lhůtu. Tady nevím, zda jsem neudělala z nezkušenosti chybu. Že by se ochranná lhůta prodlužovala automaticky?

3. If you would like to extend your Purchase Protection you can contact the seller directly or click ‚Request to extend Purchase Protection‘ to ask for the seller's approval. - Tady na toto jsem reagovala. Chápu to ta, že pokud chci prodloužit nákupní lhůto, mám kontaktovat prodejce. To jsem tedy udělala a výsledek viz. výše u bodu 2.

Please note if there is no action taken within Purchase Protection, your order will be automatically finalized with payment released. - Tady jsem to pochopila tak, že pokud nebudu reagovat, tak objednávka bude automaticky dokončena a prodejci zašlou peníze. Takže jsem reagovala, tak jak jsem reagovala - viz bod 2.

Tak právě nevím, zda jsem si nezadělala na problém. :think: Můžeš prosím poradit? Pro případ nouze: spor se otevírá až po oné lhůtě (v mém případě po 8. 2. 2018)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák