Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Sára 1 Měla jsem stejný problém, ale stalo se mi to jen jednou. Jinak všechny ostatní věci mi vždycky do cca měsíce přišly. Mají prodejci dobré hodnocení, ti u kterých jste objednala? To je první na co koukám - kvůli kavlitě zboží i kvůli jistotě dodání ![]()
Určitě je fajn jim taky napsat negativní hodnocení - aby ostatní uživatelé věděli
Alespoň jste dostala zpět peníze.
Tak snad budete mít příště šťastnější ruku při výběru
![]()
@Terezzkaa Teda to nechápu… Vžijte se do kůže prodejce - máte objednávku, pošlete je ji, pošta ji ztratí a co udělá kupující? Otevře spor, takže Vy za zboží zaplaceno nedostanete a ještě Vám to osladí negativním hodnocením.
Jak jako chcete poznat podle hodnocení prodejce, že zrovna jeho zásilku pošta neztratí??? Chce to trochu přemýšlet, než někomu dáte negativ.
@Ban09 Akorát ostatní informuji, že jsem zboží nedostala. Pokud mi byly vráceny peníze píši - zboži mi bohužel nedošlo, ale byly mi vráceny peníze. Nevidím na tom nic špatného, pokud se mi peníze vrátí. To samé píši, když nejsem se zbožím spokojena - vypadalo na fotkách jinak, špatná velikost apod., pokud to jde, tak došlé zboží i fotím a přidávám ke komentáři. Nepřijde mi, že bych dělala něco špatného. Naopak jsem ráda, když někdo u feedbacku je podrobnější a já vím, co kupuji.
@Terezzkaa Ano, ostatní informovat o neobdrženém zboží je OK, ale dát prodejci negativ za špatné služby pošty, jak výše navádíte? A jestli na tom nevidíte nic špatného, tak je to velmi smutné.
Ne vždy to bývá službou pošty. U posledního nedoručeného výrobku se prodejci stala chyba v záznamu a zboží vůbec neposlal. Takže ano, dala jsem 3 kvězdy z 5 a napsala, že mi vrátili peníze a že nebyl problém s prodejcem komunikovat. Omlouvám se jestli nejsem zákaznice dle vašeho gusta
@Ban09
@Ban09 Mockrát jsem neobjednávala, ale… už je to asi potřetí, co se mi tohleto stalo, že jsem čekala a čekala a zbytečně. Jednou se mi ozvali sami a poslali peníze. Mrzí mě to. Měla jsem objednané krásné šatičky pro dceru - ani jsem nepočítala s tím, že by byly pod stromečkem - spíš k narozeninám (šaty jsou letní).
@Sára 1 V listopadu běžná věc. Půlka věcí mi přišla později a jedna se dokonce vrátila do Číny, protože tady to kalsicky nejen trvalo dlouho, ale jako bonus to ještě na úložné poště zašantročili. Věci, co jsem objednávala na konci prosince už jsou zas v pohodě. Prostě jsme to s prodejcem prodloužili o dalších 14 dnů a dorazilo to.
@kotyk píše:
@Sára 1 V listopadu běžná věc. Půlka věcí mi přišla později a jedna se dokonce vrátila do Číny, protože tady to kalsicky nejen trvalo dlouho, ale jako bonus to ještě na úložné poště zašantročili. Věci, co jsem objednávala na konci prosince už jsou zas v pohodě. Prostě jsme to s prodejcem prodloužili o dalších 14 dnů a dorazilo to.
Později. Jenže mně to pořád ještě nepřišlo.
Nevím, jestli mám ještě čekat, že to přijde.
@Sára 1 tak otevři spor a chtěj peníze
jestli to byla půlka listopadu, už je to dlouho
@Petra Z Otevřela jsem spor skoro u všeho, co jsem objednávala v listopadu - vždy před koncem. Jednou mi vyhověli a hned poslali peníze. Jinak vždy žádali o prodloužení dodací doby. Vždy jsem vyhověla - a 2krát mi balíček přišel do 3 dnů po prodloužení doby. Pokud mi to neposlali, tak co mají z toho, že jsem teď prodloužila dobu? Stejně za pár dnů otevřu spor a budu chtít peníze. Nebo si myslí, že na to zapomenu?
@Sára 1 spíš myslím, že se to mezi svátky někde ztratilo
otevři spor, chtěj peníze na účet…
a kdy to dojde, mají smůlu no ![]()
@Sára 1 Proč myslíte, že prodejce balíček nepošle? Ano, jsou vykukové, co čekají až uplyne doba a peníze dostanou „zadarmo“, ale těch tam není zase tolik. Na 99% je na vině pošta, někde ty balíčky leží. Mně třeba teprve min. týden dorazil doporučený balíček, který od konce listopadu ležel v Praze. Asi ho nemohli najít nebo co. A taky mi přišel balíček, který měl poslední tracking 25/8.
@Petra Z Dva balíčky od jednoho prodejce že by se ztratily? Mám prodlouženo ještě o 20 dní. To je fakt dlouhá doba - čekat do půlky února. Už se mi ani nechce chodit do schránky.
@Ban09 Většina lidí ale bude chtít peníze zpátky a oni mají stejně smůlu a peníze nedostanou. Akorát se provalí, že zboží neposlali.
Balíček ze srpna??? To je hrozný.