Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@iiiv děkuji za odpověd, já totiž jednou někde vyčetla, ale zdá se mi to blbost, že jde pouze otevřt 10 sporů snad. Ale mám již přes 500 objednávek a otevřela jsem asi 13 sporů, právě, že balíček nedorazil, tak fajn, díky moc.
Ahoj prosím můžete mi někdo poradit? ![]()
Nedávno jsem objednávala z Alli balíček (jedná se o taneční rekvizity pro děti)- cena balíčku kolem 2.300Kč Avšak dodací lhůta vypršela, otevřela jsem tedy SPOR.
Prodejce mi vrátil peníze… pokud mi balíček dorazí mohu si ho nechat nebo ho musím odmítnou? já totiž ty taneční rekvizity potřebuji, nemohu balíček poslat zpět.
Děkuji Vám za rady,
Veronika
@Yasmeen Můžete si ho nechat
A prodejci nic nepsat, ať Vás nebombarduje zprávami o zaplacení.
@Yasmeen píše:
Ahoj prosím můžete mi někdo poradit?
Nedávno jsem objednávala z Alli balíček (jedná se o taneční rekvizity pro děti)- cena balíčku kolem 2.300Kč Avšak dodací lhůta vypršela, otevřela jsem tedy SPOR.Prodejce mi vrátil peníze… pokud mi balíček dorazí mohu si ho nechat nebo ho musím odmítnou? já totiž ty taneční rekvizity potřebuji, nemohu balíček poslat zpět.
Děkuji Vám za rady,
Veronika
Určitě si ho nechte ![]()
Ahojte, jsem úplný začátečník s AliExpressem. Zrovna mám zboží v košíku a myslela jsem, že zaplatím normálně přes internetbanking, ale chce to celé číslo karty a ta ostatní čísla- to se vážně tak dělá? A sami si strhnou peníze? A kdy mi dají možnost zvolit si možnost dopravy? Já bych si totiž raději připlatila, mám obavy, aby to do Vánoc přišlo. Fakt moc díky za rady! ![]()
@Mamkaa Doprava se volí už na stránce se zbožím. Platit může kartou nebo si přednabít ali peněženku. Jiné možnosti se sebou nesou riziko, že pak budeš mít problémy s vracením peněz, když něco nevyjde.
Ahoj, můžete mi prosím poradit? Otevřela jsem teď diskuzi na Aliexpress, zboží mi nedorazilo a za chvíli vyprší doba ochrany, když ale vše vyplním a chci napsat text pro odůvodnění tak mi to furt píše až vložím text, i když ho tam mám napsaný a tím pádem mi to nejde odeslat. Zkoušela jsem to v různých prohlížečích, ale nikde mi to nejde, furt mi to píše ať vložím text a nejde mi to odeslat. Nevíte proč? Díky ![]()
Super, díky moc za radu
Už mi to jde, měla jsem tam apostrof, to mě nenapadlo ![]()
Ahoj, tak já mám momentálně takový problém, že jsem objednala dárek na Vánoce, celkem drahý a nyní je daná stránka toho zboží zrušena a obchod prodávajícího také. Obávám se, že přijdu o peníze
Nevím co mám teď dělat, kam se obrátit.
@Verlu Otevřete spor (Open dispute), zadejte full refund (plnou náhradu) a za 5 dnů Vám potvrdí vrácení peněz (protože když prodejce neexistuje, tak nebude oponovat).