Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Jája.U Ten čas, co se tam odpočítává, to je doba od odeslání prodejce do přijetí zásilky tebou, bývá to 39-60 dní. Když do té doby zboží nepřijde, tak je potřeba podat žádost o prodloužení doby, tak se na to klikne a napíše se tam počet dnů o které chceš prodloužit (např. 14 dní). Ali obvykle posílá info o tom, že doba vyprší 5 dnů před vypršením a 1 den před vypršením, ale nespoléhej na to, kontroluj si to průběžně. Prodejce má 2 prac. dny na to, aby ti ji prodloužil. Když to nestihne, musíš otevřít spor, před vypršením času!!! Jak čas vyprší, tak už spor nejde otevřít - Ali pošle peníze prodejce a už s tebou nebude komunikovat ani prodejce ani Ali.
@Ban09
no tak to je hustý teda!!! TAK TO JÁ UŽ TO RADĚJI TED PRODLOUŽÍM NE?
zboží čeká na zásilku - to je?
zboží čeká na schválení - to je že mi to už poslali? a čekají až odkliknu že ho mám, ne,
Jaký máš zkušenosti s tou dobou za jak dlouho to obvykle přijde?
@Jája.U Ano, klikni už na prodloužení lhůty, zatím dej 14 dní, obvykle to oni stejně prodlouží o 15-30 dní (nechápu, co se jim na 14 dnech nelíbí
)
A podle trackingu je zásilka kde? Nebo to bylo levnější zboží bez trackingu?
To zboží čeká na zásilku a na schválení nevím, já mám Ali v angličtině, protože ten překlad je naprosto příšerný a nesrozumitelný ![]()
@Jája.U Nejrychlejší dodání jsem měla asi za 17 dnů, ale obvykle je to tak 25-30 dnů. Jenže teď je předvánoční čas, takže se to asi ještě hodně prodlouží, zvláště po 11/11 ![]()
Teď jsem si to přepla na tu češtinu:
zboží čeká na zásilku - to ještě nebylo odesláno (na hl. str. obj. běží čas prodejce, do kdy musí odeslat)
zboží čeká na schválení - zboží bylo odesláno a čeká na potvrzení přijetí kupujícím, tzn. na to klikneš, až ti to přijde domů.
@Ban09
noje to strašné, já jsem sice odmaturovala v AJ ale už 18 let nemluvím - škoda ![]()
jj taky se kepu na 11/11 to bude maso asi co?
jsem zvědavá a nebo to aky bude na prd a ceny zůstanou stejné
)
jak dlouho už tam nakupuješ? měla jsi nějaké problémy s nimi?
@Jája.U Od června, ale kromě zablokovaného účtu z bezpečnostních důvodů Ali jsem neřešila nic většího, všechny reklamace byly zatím rychlé.
No ty ceny 11/11 nějak zatím moc nechápu, ale asi pochopím při nákupu. Uvádějí, že miliony zboží bude v akci - to je asi jedna část a ta druhá část je zboží, co se koncem října lajkovalo o výši slevy. No každopádně od zítřka se vše dává do košíků. Já tedy nakoupila o víkendu, abych ještě stihla vánoční nákupy - snad, no aspoň to dříve odešlou než za týden a miliony balíčky navíc, tak uvidím. Naštěstí je to zboží pro neteř, co má v lednu narozeniny, takže co přijde po Vánocích dostane k narozkám.
@monar píše:
Jeste to neni vracene. divala jsem se aji v uctu dozadu jak jsem to platila.snad to prijde v pondeli kdyz tomu bude 14 dnu
tak dneska se penize pripsali..trvalo to rovnych 14 dnu.. dnes mi schvalili dalsi tri polozky na vraceni penez
@Ban09 píše:
@blumen Tak pak dej prosím vědět, jak to u pošty chodí… ať víme i my ostatní, díky!
Tak moje zkusenost z Nemecka z celniho uradu. Vse bez problemu, ukazali jsme uctenku a mame balicek. Ale pekne lzou, na tom balicku byla cena napsana. Na muj dotaz se pry jedna o standardni dopis a pak se chlap vymlouval… Takze vlastne nahodna kontrola, zda souhlasi cena na balicku s opravdovou (kvuli dph a clu). Podle toho, kolik tak bylo lidi a zadrzenych balicku, asi delaji kontroly casto…
@Ban09
já mám též nakoupeno, dofám že vše dorazí
, jinka něco jsem do košíku dala, ale neřeším jestli stihnu vánoce, je to i když by to bylo fajn
)
nejdou mi sledovat balíčky - nechápu, zadám číslo zásilky a opíšu kod a nič… ![]()
Holky spor otvíráte kdy??? když vám nedorazí zboží? a do kolika dnů.? já teď musela prodlužovat
@Ban09 píše:
@Jája.U Nejrychlejší dodání jsem měla asi za 17 dnů, ale obvykle je to tak 25-30 dnů. Jenže teď je předvánoční čas, takže se to asi ještě hodně prodlouží, zvláště po 11/11![]()
Teď jsem si to přepla na tu češtinu:
zboží čeká na schválení - zboží bylo odesláno a čeká na potvrzení přijetí kupujícím, tzn. na to klikneš, až ti to přijde domů.
zboží čeká na zásilku - to ještě nebylo odesláno (na hl. str. obj. běží čas prodejce, do kdy musí odeslat)
a co to je čeká zboží??? to je tedy něco