Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Lenka512 píše:
už přišel??? a platila jsi clo??
Známý si to nechává posílat do Polska, myslím, že neplatil nic, nic neříkal. ![]()
Dobrý den. Chci koupit na AE boty, vše jsem vložila do košíku, chci zaplatit, ale vyskočila na mě tabulka…mejlík, jméno, heslo. Vše mi to vzalo, ale to jméno mi nejde zadat. Stále mi to píše…vložit platné příjmení???
Prosím o radu! Děkuji všem.
Hezký den, R. ![]()
Prosim o radu..22.8 jsem zakoupila na ali holcici komplet a porad nechodi a dnes se divam ze je objednavka dokoncena ikdyz jsem nic nepotvrzovala..co mam delat?
@monar Jako že je objednávka Finished? A ty jsi nepotvrzovala jako přijatou? Pokud končil čas do potvrzení, tak ti musel přijít nejméně jeden e-mail, že ti končí doba pro potvrzení (včera mi také přišel - že doba končí za 5 dnů), možná i další e-maily - na ty jsi nereagovala?
Prisel nejaky meil, ale anglicky neumim, tak jsem myslela ze je to reklama..ted se divam ze je u toho napsane cas vyprsel a ja myslela ze je na to 60 dnu..ted jsem dokonce potvrdila mikinu co jeste nemam doma, objednala jsem dve stejne jen ruzne velikosti a potvrdila to naopak.
@monar Hmm, to je těžký, peníze tak prodejci již byly odeslány a nemusí už s tebou komunikovat. Nicméně můžeš otevřít spor - Open dispute a v tom formuláři zaškrtnout, že ti zboží dosud nedošlo. Možná to s tebou bude prodejce řešit, ale už nemusí, když už jsi potvrdila doručení. Asi by to chtělo používat překladač, než něco odklikneš, protože tak přijdeš o podporu od AliEx i o peníze ![]()
Zkus používat třeba tento překladač - překládá celé věty i odstavce, nemusíš to vkládat po slovech: https://translate.google.cz/
Ciste nahodou nepouzil nekdo moznost sdileni kontejneru pro dopravu (pro soukrome vyuziti) z Ciny? Zajimaly by me nejake veci.
Otevrit spor uz mi to nenabizi..zkusim napsat prodavajici a pockam jestli se ozve
@monar Nenabízí ti to ani hlavní stránka objednávek? Tak kde je vidět seznam všech - My orders. Já tam mám potvrzené objednávky (došlé) - Confirmation Received a pod tím je Open dispute. Když máš objednávku samostatně otevřenou, tak tam to Open dispute není.
Kdyz listuju v objednanych, tak co jeste nedorazily, tak je mozne otevrit spor, ale u te veci ve stejnem sloupci je napsane Potvrzení Timeout (Confirmation Timeout)
@monar Tak je možné, že u těch vypršených to nejde. S tím bohužel zkušenost nemám. Jedině čekat jestli to někdy dorazí, jinak jsi přišla o peníze ![]()
Prosím Vás jak to s tím clem nebo dph. Od jaké částky se platí? Chci ted známému objednat drahší věci (sice jen za 29usd) Bude jich víc, ale přijdou zvlášt. Jak to prosím je na celnici?
@Ban09 psala jsem dotaz a hned mi odpovedela ze zbozi je na ceste, at se nebojim, tak nevim..jinne zbozi co jsem objednala v tom tydnu je 14 dnu..
@monar to je právě to, že to nikde nejde dohledat mezi odesláním do ČR a přijetím poštou. Někdy to trvá 4 dny a někdy 30 dní. Taky mám už doma balíčky, které byly odeslány do ČR 29/9 a ty které byly odeslány do ČR 10/9 a 16/9 ještě nemám ![]()
Ono ti to asi dorazí, ale kdyby s tím byl nějaký problém (díry, fleky apod.) tak už ti to neuzná, protože je to potvrzené jako v pořádku.